Eredivisie - souhrn 34. kola: PSV potvrdilo stříbro, Feyenoord musí do play-off

16.05.2021, 16:33, aktualizováno 16.05.2021, 16:33
Komentáře a souhrny
Radost hráčů PSV Eindhoven (© AFP)
PSV Einhoven zakončil sezonu na druhé příčce za mistrovským Ajaxem, přestože remizoval na závěr v Utrechtu. Alkmaaru by ale ani v případě porážky vysoká výhra nad Heraclesem nestačila. Čtvrté místo patří Vitesse. Slavný Feyenoord musí do play-off o Konferenční ligu navzdory vítězství nad Waalwijkem. Ten se i přes porážku 0:3 a vysoké výhře Emmenu ve Venlu vyhne baráži o udržení.

Willem II - Fortuna Sittard 2:1

16.05.2021 14:30

Góly: 45. Vangelis Pavlidis, 67. Sebastian Holmén - 48. Zian Flemming

Hráči Willemu II zvládli svůj závěrečný zápas v tomto ročníku Eredivisie a po vítězství 2:1 nad Fortunou si zajistili udržení prvoligové licence i pro příští sezónu. Domácí celek zvítězil podruhé za sebou a v tabulce skončil čtrnácté pozici s jednatřiceti body, před šestnáctou barážovou příčkou Emmenu udržel jednobodový odstup. Ani hosté nemusí být se svým celkovým účinkováním zklamaní, obsadili totiž jedenáctou příčku s jednačtyřiceti body.

Domácí hráli v tomto střetnutí o všechno a podle očekávání začali s enormní aktivitou. Úvodní možnost si vypracovali po necelé čtvrthodiny hry, kdy po centru z křídla propadl balón k volnému Ndayishimiyemu, jehož přízemní střela prolétla těsně vedle pravé konstrukce. Celek z Tilburgu pak marně dobýval defenzivu soupeře ze Sittardu, avšak kýženého vedoucího gólu se přeci jen dočkal v poslední minutě úvodního dějství.

Prosadit se dokázal hrdina předchozího utkání v Den Haagu (4:1) Vangelis Pavlidis, jenž předvedl naprosto fenomenální průnik hned přes pět protihráčů a nakonec stanul sám před brankářem Van Oschem, jehož překonal razantním projektilem do horní poloviny branky. Hosté po změně stran přidali a tento nedělní duel se jim podařilo zdramatizovat ve 48. minutě, jelikož měl přesnou mušku Zian Flemming.

Teprve dvaadvacetiletý záložník převzal úchvatnou kolmici do volného prostoru od Poltera, všimnul si lehce vyběhnutého gólmana Muriče a míč chladnokrevně usměrnil k protější konstrukci. Svěřenci černohorského trenéra Željka Petroviče postupem času zvyšovali svůj tlak a rozhodující trefu vsítili přesně v polovině závěrečného poločasu. Definitivní záchranu Willemu stvrdil devětadvacetiletý švédský obránce Sebastian Holmén.

Ten po zpětné nahrávce z pravé strany v podání Nunnelyho měl dostatek času před hranicí brankového území a bez větších potíží napálil balón přesně pod břevno. V nastaveném čase ještě mohl pojistit náskok mírného favorita střídající Köhlert, nicméně jemu štěstí nepřálo, protože po elegantním zpracování orazítkoval jen pravou tyč.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - FC Emmen 0:4

16.05.2021 14:30

Góly: 36. Luka Adžić, 53. Sergio Peña (pen.), 64. Michael de Leeuw, 81. Paul Gladon

Emmenu k přímé záchraně nakonec nepomohla ani čtyřgólová výhra na půdě sestupujícího Venla. Willem II totiž v souběžně hraném střetnutí skolil Fortunu, a i když jeho další rival v boji o udržení z Waalwijku nestačil venku na Feyenoord a dostal se mu bodově na shodná čísla, rozhodlo o jeho nevyzpytatelných barážových bojích přece o něco horší konečné skóre.

Hosté si splnili svůj prvotní kýžený cíl, a to uspět naplno proti svému nynějšímu soupeři, jenž se z Eredivisie rozloučil finálním předposledním místem, do karet mu ale nenahrály výsledky dvou zápasů, které je nadmíru zajímaly. O svou prvoligovou příslušnost každopádně nemusejí ještě přijít, pokud zvládnou dodatečné dva duely play-off o záchranu s celky z Eerste Divisie.

V podstatě odevzdané VVV nekladlo svému sokovi, jenž nutně potřeboval uzmout bodový úspěch, přílišný odpor. Už v 16. minutě mohlo inkasovat po šanci Adžiče, jehož vychytal až brankář Van Crooij, ve 25. minutě si poradil i s možností Freie. Ve 36. minutě již však přece kapituloval, jelikož Adžić byl na konci celé moc povedené kombinace a využil pobídku Freie.

Další branka padla až po obrátce, v 53. minutě proměnil pokutový kop, nařízený za faul Van Crooije na útočícího De Leeuwa, exekutor Peňa. V pohodovém tempu hrající Emmen přidal svou třetí branku v 64. minutě, De Leeuw totiž po centru zprava od Peni otřel míč o břevno a rozvlnil síť, a zdárný zápas ještě pečetil v 81. minutě Gladon z úhlu po uvolnění od Laursena.

Jestli může domácí něco těšit na této nepovedené sezóně, je to určitě dlouhodobá výkonnost útočníka Georgiose Giakoumakise, jenž se se šestadvaceti přesnými zásahy stal nejlepším střelcem ligové soutěže. Po svém krajanovi Nikosovi Machlasovi, jenž řádil v dresu Vitesse v roce 1998, se stal teprve druhým Řekem, který ovládl pořadí nejlepších střelců Eredivisie.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - AFC Ajax 1:3

16.05.2021 14:30

Góly: 44. Loïs Openda - 12. Sébastien Haller, 43. Antony, 75. Lisandro Martínez

Mistrovský Ajax završil sezónu vítězstvím na půdě čtvrtého Vitesse. Tenhle souboj nemohl nic změnit na finálním pořadí týmů, oběma šlo tak hlavně o předvedení co nejdůstojnějšího vystoupení, které by mohlo všechny zúčastněné a fanoušky co nejvíce zahřát u srdíčka. Roli favorita nakonec potvrdili hosté, jež vykázali číslo osmdesát osm celkového bodového zisku.

Jak domácí stratég Thomas Letsch, tak jeho protějšek Erik ten Hag se rozhodli rozdat volno některým svým hráčům kvůli blížícím se reprezentačním povinnostem. Jednoduše je nechtěli přetěžovat v klání, v němž logicky mohli dostat ti méně vytěžování. A tak Vitesse na hřišti chyběli Matúš Bero a Jacob Rasmussen, Ajaxu naopak Nicolás Tagliafico i Edson Álvarez.

Hostům, hrající na své poměry v hodně netradičních modrých dresech, vyšel první poločas určitě lépe než jejich protivníkovi. Už od úvodních minut se tlačili před bránu, ačkoli v tempu nepříliš vysokém, a vytvořili si pár jakýchsi šancí, třeba zásluhou Martíneze, jehož hlavička každopádně postrádala větší přesnost. Ale ve 12. minutě se již Ajax dočkal gólové odměny.

Gravenberch ze středu pole poslal přihrávku do šestnáctky na Ekkelenkampa, ten ještě míč posunul do výhodnější pozice Hallerovi, který z blízkosti neměl problém překonat brankáře Pasveera. Amsterdamský výběr pokračoval ve své aktivitě i nadále, potvrzoval, že letošní triumf v Eredivisie si plně zasloužil, a v 19. minutě Kudus ke své smůle napálil jen tyčku.

Až ve 24. minutě se poprvé osmělil taktéž arnhemský celek. Wittek, který měl původně též odpočívat, nicméně se ve finále objevil v základní sestavě, levačkou vyzkoušel připravenost gólmana Stekelenburga, avšak ten vytasil povedený zákrok. Ve 43. minutě se každopádně mohli opětovně radovat de Godenzonen, Antony totiž doklepl balón do zcela prázdné brány.

Do obrátky se přece ještě jednou skóre měnilo, tentokráte se o přesný zásah postaralo Vitesse. Nutno podotknout, že Openda jen využil nešťastného počínání Kuduse, který mu svou hlavou prodloužil nechtěně nákop Pasveera přímo do běhu. Ani druhé dějství v podstatě nenabídlo nějakou strhující podívanou, brankových příležitostí přitom postupně ubývalo než přibývalo.

V 55. minutě se pokoušel Ajax definitivně pojistit si tříbodový výsledek, jenomže Tadičův pokus tečoval pohotový Haller pouze nad bránu, na druhé straně se snažil o vyrovnání stavu Wittek, cílil však rovněž do zámezí. Poslední slovo si vzal až v 75. minutě Martínez, jenž po přízemním centru z rohového čtvrtkruhu od Davida Nerese proťukl merunu do brankové sítě.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - Sparta Rotterdam 1:2

16.05.2021 14:30

Góly: 67. Siem de Jong - 7. Lennart Thy, 16. Wouter Burger

Rotterdamská Sparta ozdobila nesmírně povedený závěr základní části postupem do baráže o Evropskou konferenční ligu. V zápase s Heerenveenem zazářila v úvodní dvacetiminutovce a skórovala hned dvakrát, domácí se pouze zmohli na snížení v polovině druhého dějství. Na hosty tak čeká duel úvodního vyřazovacího kola v derby s Feyenoordem a rozhodně se má na co těšit. Heerenveen bude zklamán, neboť skončil až dvanáctý s devětatřiceti body.

Domácí celek měl před touto sezónou pohárové ambice, jenomže po celou dobu předváděl nevyrovnané výkony a z mizérie se nedostal ani v závěrečném střetnutí se Spartou. Hosté naopak neprohráli v nejvyšší nizozemské soutěži popáté v řadě, celkově obsadili osmou pozici se sedmačtyřiceti body a devátý Heracles za sebou nechali o tři body. Do tohoto utkání vstoupili naprosto skvěle a už po necelých sedmi odehraných minutách vedli.

Německý kanonýr Lennart Thy si seběhl do volného prostoru na perfektní přihrávku od Smeetse a nekompromisní ranou z hodně ostrého úhlu zavěsil přímo pod břevno, brankář Mulder se za touto razantní dělovkou dokonce nestačil ani ohlédnout. Neuběhlo ani dalších devět minut a stejný hráč mohl přidat svůj druhý gól zápasu, ovšem tentokráte jeho projektil famózně odvrátil Mulder do zámezí.

Po následné akci však tým vedený koučem Henkem Fraserem přeci jen zvýšil své vedení. Díky přihrávce Abelse se opřel do balónu z více jak pětadvaceti metrů Wouter Burger, jeho úchvatná rána zaplachtila k pravé tyči a domácí strážce se jen bezmocně díval. Od tohoto okamžiku se hra přeci jen lehce vyrovnala, hosté ale zodpovědně bránili a svého soupeře vůbec k ničemu nepouštěli.

Heerenveen vykřesal naději na bodový zisk až v 67. minutě, kdy se trefil v dobré formě hrající Siem de Jong. Zkušený dvaatřicetiletý záložník vystřelil z otočky z patnácti metrů a pohotově rozvlnil síť za gólmanem Okoyem. Jenomže Heerenveen se pak až do samotného konce k ničemu nebezpečnému nedostal, naopak v nastaveném čase mohl inkasovat potřetí, neboť nepříjemnou střelu aktivního Thye likvidoval až pozorný Mulder.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - FC Groningen 1:0

16.05.2021 14:30

Góly: 80. Ko Itakura (vl.)

Hráči Zwolle dokázali přerušit svou třízápasovou šňůru bez vítězství a nyní si po velmi vyrovnaném průběhu poradili s Groningenem, jediná trefa tohoto střetnutí byla k vidění necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem. PEC i přes toto vítězství obsadilo konečnou třináctou pozici s osmatřiceti body, hosté skončili na sedmém místě s padesáti body a v dodatečné baráži o Evropskou konferenční ligu se představí v Utrechtu.

Toto nedělní utkání probíhalo spíše v poklidnějším tempu a příliš mnoho vyložených možností se neurodilo. V prvním poločase se míč nejčastěji nacházel v blízkosti půlící čáry a ani jeden ze soupeřů se nedostal k vážnějšímu ohrožení soupeřovi branky. Po změně stran se obrázek hry přeci jen lehce změnil a Groningen mohl jít z ničeho nic do vedení ve 49. minutě, ale povedená střela El Hankouriho z dvanácti metrů prolétla těsně vedle pravé tyče.

Hosté se tlačili na útočnou polovinu i nadále a přesně v polovině druhého dějství se dožadovali odpískání pokutového kopu po pádu Larsena, ale rozhodčí Martens na penaltový puntík neukázal. Jediný gól tohoto duelu padl v 80. minutě, když do vlastní sítě nešťastně zamířil Ko Itakura.

Čtyřiadvacetiletý japonský obránce se po nahrávce z pravé strany snažil odkopnout balón do bezpečí před dotírajícím Ghoochannejhadem, avšak zasáhl ho tak nešťastně, že zavěsil přímo pod břevno vlastní branky. Favorizovaní hosté se až do závěrečného hvizdu vůbec k ničemu nedostali a na středeční play-off v Utrechtu se tedy moc dobře nenaladili.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - RKC Waalwijk 3:0

16.05.2021 14:30

Góly: 37. Nicolai Jørgensen, 43. Jens Toornstra, 49. Steven Berghuis

Hráči Waalwijku nedokázali konkurovat favorizovanému Feyenoordu a z jeho půdy si odvezli porážku v poměru 0:3, nicméně v nejvyšší nizozemské soutěži se přeci jen udrželi. Emmen totiž zvítězil ve Venlu "jen" po výsledku 4:0 a RKC díky mnohem příznivějšímu skóre obsadilo kýženou patnáctou pozici se třiceti body, jeho úhlavní rival za ním zaostal se stejným bodovým ziskem o sedm branek. Naopak domácí se dobře naladili na nadcházející play-off.

Rotterdamský celek až do tohoto nedělního vystoupení nevyhrál na ligové scéně čtyřikrát za sebou, ovšem díky skvělému závěru prvního poločasu a vstupu do toho druhého nedal svému soupeři žádnou naději na úspěch. V tabulce tedy obsadil konečné páté místo s devětapadesáti body a za čtvrtým Vitesse zaostal jen o body dva, v úvodním vyřazovacím kole baráže o Evropskou konferenční ligu přivítá v derby rozjetou Spartu.

Úvodní poločas spíše probíhal v poklidnějším duchu, svěřenci trenéra Dicka Advocaata se z ničeho nic dostali do vedení necelých deset minut před výměnou stran. Navrátilec v základní sestavě Nicolai Jørgensen obdržel zpětnou přihrávku z první od kapitána Stevena Berghuise a z osmi metrů zamířil po zemi do levého dolního růžku mimo dosah marně se natahujícího gólmana Lamproua.

Neuběhlo ani dalších šest minut a jasný favorit zvýšil své vedení. Po velkém zmatku v pokutovém území RKC se opřel do odraženého balónu Jens Toornstra a trefil se přímo k pravé konstrukci. Feyenoord rozhodně nepolevoval ani ve druhém poločase a o svém úspěchu definitivně rozhodl ve 49. minutě, jelikož svou osmnáctou ligovou trefu v tomto ročníku vsítil devětadvacetiletý Berghuis.

Ten se zjevil zcela zapomenut ve volném prostoru a počínal si jako zkušený mazák, když svůj přízemní pokus umístil k protější tyči kolem zoufalého Lamproua. Domácí hýřili aktivitou také v následujícím průběhu a chtěli přidat další branky, jenže v 84. minutě orazítkovali brankovou konstrukci střídající Diemers s Teixeirou a výsledek se tedy nezměnil.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - PSV Eindhoven 1:1

16.05.2021 14:30

Góly: 36. Sander van de Streek - 49. Marco van Ginkel

PSV nakonec splnilo svůj cíl a díky remíze 1:1 v Utrechtu skončilo v tabulce Eredivisie na druhé pozici se ziskem dvaasedmdesáti bodů, třetí Alkmaar za sebou nechalo o jediný bod. Díky tomu si pro příští ročník zajistilo předkolo Ligy mistrů, naopak Utrecht po nerozhodném výsledku uhájil šestou pozici. V základní části vybojoval třiapadesát bodů a v úvodním vyřazovacím kole dodatečného play-off o Evropskou konferenční ligu přivítá Groningen.

Domácí nepředvedli proti svému favorizovanému rivalovi vůbec špatný výkon a přeci jen si vytvořili několik vyložených možností, vzhledem k průběhu je nerozhodný výsledek naprosto zasloužený. Úvodní dvacetiminutovka toho příliš zajímavého nenabídla, svěřenci trenéra Rogera Schmidta se mohli dostat z ničeho nic do vedení přesně v polovině prvního poločasu, kdy málem skóroval izraelský ostrostřelec Eran Zahavi.

Ten po hezké přihrávce do pokutového území mířil k pravé konstrukci, avšak brankář Oelschlägel předvedl jistý zákrok a balón zkrotil ve svých rukavicích. Domácí z ničeho nic prorazili deset minut před poločasovou přestávkou. Sander van de Streek se po přímém volném kopu z pravé strany od Gustafsona zjevil u vzdálenější tyče a hlavičkou do protipohybu gólmana Mvoga přeci jen rozvlnil síť.

Ve 41. minutě chtěl navýšit vedení Utrechtu Kerk, ale v tomto případě si nepřišel na pozorného Mvoga. Za další čtyři minuty se na opačné straně vytáhl též Oelschlägel, neboť brilantně zneškodnil tvrdou ránu Vertessena směřující doprostřed branky. Eindhovenský gigant po změně stran přeci jen přidal a kýženého vyrovnání se dočkal ve 49. minutě, přesnou mušku totiž měl Marco van Ginkel.

Zkušený osmadvacetiletý záložník hostující v klubu z anglické Chelsea využil šťastného odrazu od Götzeho a z deseti metrů usměrnil míč přesně do pravého spodního růžku. PSV dokonce mohlo otočit vývoj čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, jenomže agilní Zahavi mířil o kousek vedle levé tyče. Pak až do samotného konce k ničemu nebezpečnému nedošlo a výsledek se tedy nezměnil.

Více informací k zápasu

FC Twente - ADO Den Haag 3:2

16.05.2021 14:30

Góly: 40. Daan Rots, 45. Luciano Narsingh (pen.), 84. Dario Dumić - 30. John Goossens, 38. John Goossens

Twente čekalo na ligovou výhru více jak pět měsíců, z tříbodového zisku se naposledy radovalo ve 22. kole a od té doby nevyhrálo v jedenácti ligových duelech za sebou. Tato velmi špatná série ho stála dodatečné play-off o Evropskou konferenční ligu a ani zápas s ADO pro něj nezačal úplně nejlépe, nicméně nakonec se může radovat ze závěrečného úspěchu v poměru 3:2 a v tabulce obsadilo konečné desáté místo s jednačtyřiceti body.

Den Haag prohrál podruhé v řadě a s první ligou se tak rozloučil porážku. O patro níže sestupuje po třinácti letech, v této sezóně nakonec skončil úplně poslední osmnáctý se ziskem dvaadvaceti bodů. Přitom do tohoto nedělního utkání vstoupil tím nejlepším možným způsobem a přesně po odehrané půlhodině vedl, když se dokázal prosadit zkušený dvaatřicetiletý záložník John Goossens, a ten se postaral o opravdu kuriózní gól.

Na pravé straně se totiž postavil k rohovému kopu a balón zakroutil tak šikovně, až se naprosto nečekaně trefil k protější konstrukci nad marně se natahujícího brankáře Drommela. Neuběhlo ani dalších osm minut a stejný hráč zvýšil vedení svého celku. Tentokráte vypálil z více jak třiceti metrů a zamířil do pravého spodního rohu. Nutno podotknout, že Drommel určitě neměl čisté svědomí, neboť tuto nezištnou střelu značně podcenil.

Celek z Enschede se ale v žádném případě nevzdal a ještě do přestávky srovnal stav. Ve 40. minutě snížil teprve devatenáctiletý talent Daan Rots, který se v Eredivisii prosadil vůbec poprvé ve své kariéře. Parádní centr z pravé strany vymyslel Luciano Narsingh, míč si pak elegantně zpracoval na prsa Zerrouki a před prázdnou brankou našel právě Rotse, jenž stoprocentní možností nepohrdl. Twente srovnalo krok v nastaveném čase prvního poločasu.

Z pravého křídla odcentroval Ebuehi a napálil ruku Kempera, za což rozhodčí Higler okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil Narsingh a i s trochou štěstí se zavěsil do pravého spodního rohu, gólman Fraisl totiž vystihl směr jeho střely. Po změně stran se hrálo přeci jen defenzivněji, Twente přidalo rozdílovou trefu v 84. minutě. Vítězství mírného favorita zařídil obránce Dario Dumić, jelikož po pobídce od Meniga usměrnil balón zblízka do sítě mezi nohama pozdě reagujícího Fraisla.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - Heracles Almelo 5:0

16.05.2021 14:30

Góly: 41. Myron Boadu, 50. Jesper Karlsson, 57. Jesper Karlsson, 74. Myron Boadu, 87. Owen Wijndal

Hráči Alkmaaru měli už jen teoretickou naději na konečné druhé místo a i přes vysokou výhru 5:0 nad Heraclesem jim to nakonec nevyšlo, protože PSV vybojovalo kýžený bod na půdě Utrechtu (1:1). AZ tak skončilo na třetím místě s jednasedmdesáti body a za svým eindhovenským rivalem zaostalo o jediný bod, v příštím ročníku ho proto čeká předkolo Evropské ligy. Naopak pro Heracles sezóna končí.

Hosté ještě na dálku bojovali o dodatečnou baráž Evropské konferenční ligy se Spartou, nicméně zatímco jejich rotterdamský soupeř zvítězil v Heerenveenu (2:1), tak svěřenci trenéra Franka Wormutha neměli žádnou šanci a obsadili devátou pozici se čtyřiačtyřiceti body. Domácí sice nebyli v prvním poločase výrazně lepší a vsítili jedinou branku, avšak ihned po změně stran pojistili svůj náskok a ve zbývajícím průběhu si již s chutí zastříleli.

Hosté se v úvodu zápasu tlačili do zakončení a do překvapivého vedení mohli jít přesně v polovině úvodního dějství, jenomže hlavičkující Bakiş trefil z deseti metrů pouze pravou tyč. Jasný favorit poprvé zahrozil necelých deset minut před přestávkou, ale Jesper Karlsson svým nebezpečným projektilem těsně minul levou tyč. Domácí se přeci jen prosadili ve 41. minutě, svůj čtrnáctý ligový zásah této sezóny totiž přidal Myron Boadu.

Ten po střele z otočky v podání Stengse přelstil ofsajdovou past, ve správnou chvíli stál na správném místě a zblízka bez potíží rozvlnil síť. AZ od tohoto okamžiku ožilo a dobré rozpoložení si přeneslo i do druhého dějství. Svůj náskok pojistilo pět minut po výměně stran, kdy se po zpětné patičce od Owena Wijndala prodral do zakončení Karlsson a pohotově usměrnil balón ke vzdálenější konstrukci mimo dosah brankáře Blaswicha.

Švédský útočník se podruhé prosadil za dalších sedm minut, kdy k němu propadla nahrávka z pravé strany od Svenssona a zcela osamocen překonal bezmocného hostujícího strážce. AZ se pak prosadilo ještě dvakrát. Nejprve přidal svou druhou trefu tohoto duelu aktivní Boadu, jenž se elegantní kličkou zbavil bránícího protihráče a v zakončení ukázkově přeloboval lehce vyběhnutého Blaswicha - 4:0. V 87. minutě uzavřel gólový účet Wijndal, který sice neproměnil pokutový kop nařízený za nedovolený zákrok Schoofse, neboť orazítkoval břevno, nicméně poté se k němu se štěstím odrazil míč a jeho závěrečná střela ze čtyř metrů zapadla přímo k bližší konstrukci.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax342842102:2388
2.PSV Eindhoven34219474:3572
3.AZ Alkmaar34218575:4171
4.SBV Vitesse34187952:3861
5.Feyenoord Rotterdam341611764:3659
6.FC Utrecht341314752:4153
7.FC Groningen341481240:3750
8.Sparta Rotterdam341381349:4847
9.Heracles Almelo341281442:5344
10.FC Twente3410111348:5041
11.Fortuna Sittard341251750:5841
12.SC Heerenveen349121343:4939
13.PEC Zwolle349111444:5338
14.Willem II34871940:6831
15.RKC Waalwijk34791833:5530
16.FC Emmen34791840:6830
17.VVV Venlo34652343:9123
18.ADO Den Haag344102029:7622

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Největší zklamání Venlo , Feyenord , největší překvapení Emmen a Vitesse

Reagovat
AjaxFans

Venla je škoda.Zklamani je Twente,které mělo že začátku pěkně našlápnuto.A Az jsem přál druhý flek

Reagovat
ladyboy arsenal

zase AZ můžou něco uhrát v EL. V tom Twente to šlo do kopru přesně od toho zranění Veny Černýho.. náhoda nebo na něm byli tak závislí?

Reagovat
AjaxFans

Ten útok ex-ajaxaku si sedl a že začátku nebyli tak čitelni.No,ještě přeju postup Nijmegenu.Krasne a historické město

Reagovat
ladyboy arsenal

NEC v lize chybí to jo a přál bych jim, pokud by se dostali do baráže, ale Emmen pokud neztratí fazónu, tak si ligu uhájí proti komukoliv

Reagovat
ladyboy arsenal

Sparta Tilburg

a za tu neuvěřitelnou jízdu na konci sezóny bych Emmenu fakt přál, aby to v baráži ubojovali

Reagovat
smazaný uživatel

Oni mali fakt do 23. kola 6 bodov?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele