základní část, 34. kolo
16.05.2021 14:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů PSV Eindhoven (© AFP)

PSV jde do kvalifikace Ligy mistrů, Utrecht uhájil šesté místo

PSV nakonec splnilo svůj cíl a díky remíze 1:1 v Utrechtu skončilo v tabulce Eredivisie na druhé pozici se ziskem dvaasedmdesáti bodů, třetí Alkmaar za sebou nechalo o jediný bod. Díky tomu si pro příští ročník zajistilo předkolo Ligy mistrů, naopak Utrecht po nerozhodném výsledku uhájil šestou pozici. V základní části vybojoval třiapadesát bodů a v úvodním vyřazovacím kole dodatečného play-off o Evropskou konferenční ligu přivítá Groningen.

Domácí nepředvedli proti svému favorizovanému rivalovi vůbec špatný výkon a přeci jen si vytvořili několik vyložených možností, vzhledem k průběhu je nerozhodný výsledek naprosto zasloužený. Úvodní dvacetiminutovka toho příliš zajímavého nenabídla, svěřenci trenéra Rogera Schmidta se mohli dostat z ničeho nic do vedení přesně v polovině prvního poločasu, kdy málem skóroval izraelský ostrostřelec Eran Zahavi.

Ten po hezké přihrávce do pokutového území mířil k pravé konstrukci, avšak brankář Oelschlägel předvedl jistý zákrok a balón zkrotil ve svých rukavicích. Domácí z ničeho nic prorazili deset minut před poločasovou přestávkou. Sander van de Streek se po přímém volném kopu z pravé strany od Gustafsona zjevil u vzdálenější tyče a hlavičkou do protipohybu gólmana Mvoga přeci jen rozvlnil síť.

Ve 41. minutě chtěl navýšit vedení Utrechtu Kerk, ale v tomto případě si nepřišel na pozorného Mvoga. Za další čtyři minuty se na opačné straně vytáhl též Oelschlägel, neboť brilantně zneškodnil tvrdou ránu Vertessena směřující doprostřed branky. Eindhovenský gigant po změně stran přeci jen přidal a kýženého vyrovnání se dočkal ve 49. minutě, přesnou mušku totiž měl Marco van Ginkel.

Zkušený osmadvacetiletý záložník hostující v klubu z anglické Chelsea využil šťastného odrazu od Götzeho a z deseti metrů usměrnil míč přesně do pravého spodního růžku. PSV dokonce mohlo otočit vývoj čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, jenomže agilní Zahavi mířil o kousek vedle levé tyče. Pak až do samotného konce k ničemu nebezpečnému nedošlo a výsledek se tedy nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele