základní část, 34. kolo
16.05.2021 14:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Sparta uspěla v Heerenveenu a zahraje si play-off o evropské poháry

Rotterdamská Sparta ozdobila nesmírně povedený závěr základní části postupem do baráže o Evropskou konferenční ligu. V zápase s Heerenveenem zazářila v úvodní dvacetiminutovce a skórovala hned dvakrát, domácí se pouze zmohli na snížení v polovině druhého dějství. Na hosty tak čeká duel úvodního vyřazovacího kola v derby s Feyenoordem a rozhodně se má na co těšit. Heerenveen bude zklamán, neboť skončil až dvanáctý s devětatřiceti body.

Domácí celek měl před touto sezónou pohárové ambice, jenomže po celou dobu předváděl nevyrovnané výkony a z mizérie se nedostal ani v závěrečném střetnutí se Spartou. Hosté naopak neprohráli v nejvyšší nizozemské soutěži popáté v řadě, celkově obsadili osmou pozici se sedmačtyřiceti body a devátý Heracles za sebou nechali o tři body. Do tohoto utkání vstoupili naprosto skvěle a už po necelých sedmi odehraných minutách vedli.

Německý kanonýr Lennart Thy si seběhl do volného prostoru na perfektní přihrávku od Smeetse a nekompromisní ranou z hodně ostrého úhlu zavěsil přímo pod břevno, brankář Mulder se za touto razantní dělovkou dokonce nestačil ani ohlédnout. Neuběhlo ani dalších devět minut a stejný hráč mohl přidat svůj druhý gól zápasu, ovšem tentokráte jeho projektil famózně odvrátil Mulder do zámezí.

Po následné akci však tým vedený koučem Henkem Fraserem přeci jen zvýšil své vedení. Díky přihrávce Abelse se opřel do balónu z více jak pětadvaceti metrů Wouter Burger, jeho úchvatná rána zaplachtila k pravé tyči a domácí strážce se jen bezmocně díval. Od tohoto okamžiku se hra přeci jen lehce vyrovnala, hosté ale zodpovědně bránili a svého soupeře vůbec k ničemu nepouštěli.

Heerenveen vykřesal naději na bodový zisk až v 67. minutě, kdy se trefil v dobré formě hrající Siem de Jong. Zkušený dvaatřicetiletý záložník vystřelil z otočky z patnácti metrů a pohotově rozvlnil síť za gólmanem Okoyem. Jenomže Heerenveen se pak až do samotného konce k ničemu nebezpečnému nedostal, naopak v nastaveném čase mohl inkasovat potřetí, neboť nepříjemnou střelu aktivního Thye likvidoval až pozorný Mulder.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele