základní část, 34. kolo
16.05.2021 14:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Willem těsně zdolal Fortunu a udržel se tak v nejvyšší soutěži

Hráči Willemu II zvládli svůj závěrečný zápas v tomto ročníku Eredivisie a po vítězství 2:1 nad Fortunou si zajistili udržení prvoligové licence i pro příští sezónu. Domácí celek zvítězil podruhé za sebou a v tabulce skončil čtrnácté pozici s jednatřiceti body, před šestnáctou barážovou příčkou Emmenu udržel jednobodový odstup. Ani hosté nemusí být se svým celkovým účinkováním zklamaní, obsadili totiž jedenáctou příčku s jednačtyřiceti body.

Domácí hráli v tomto střetnutí o všechno a podle očekávání začali s enormní aktivitou. Úvodní možnost si vypracovali po necelé čtvrthodiny hry, kdy po centru z křídla propadl balón k volnému Ndayishimiyemu, jehož přízemní střela prolétla těsně vedle pravé konstrukce. Celek z Tilburgu pak marně dobýval defenzivu soupeře ze Sittardu, avšak kýženého vedoucího gólu se přeci jen dočkal v poslední minutě úvodního dějství.

Prosadit se dokázal hrdina předchozího utkání v Den Haagu (4:1) Vangelis Pavlidis, jenž předvedl naprosto fenomenální průnik hned přes pět protihráčů a nakonec stanul sám před brankářem Van Oschem, jehož překonal razantním projektilem do horní poloviny branky. Hosté po změně stran přidali a tento nedělní duel se jim podařilo zdramatizovat ve 48. minutě, jelikož měl přesnou mušku Zian Flemming.

Teprve dvaadvacetiletý záložník převzal úchvatnou kolmici do volného prostoru od Poltera, všimnul si lehce vyběhnutého gólmana Muriče a míč chladnokrevně usměrnil k protější konstrukci. Svěřenci černohorského trenéra Željka Petroviče postupem času zvyšovali svůj tlak a rozhodující trefu vsítili přesně v polovině závěrečného poločasu. Definitivní záchranu Willemu stvrdil devětadvacetiletý švédský obránce Sebastian Holmén.

Ten po zpětné nahrávce z pravé strany v podání Nunnelyho měl dostatek času před hranicí brankového území a bez větších potíží napálil balón přesně pod břevno. V nastaveném čase ještě mohl pojistit náskok mírného favorita střídající Köhlert, nicméně jemu štěstí nepřálo, protože po elegantním zpracování orazítkoval jen pravou tyč.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele