základní část, 34. kolo
16.05.2021 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Zwolle se rozloučilo s tímto ročníkem těsnou výhrou nad Groningenem

Hráči Zwolle dokázali přerušit svou třízápasovou šňůru bez vítězství a nyní si po velmi vyrovnaném průběhu poradili s Groningenem, jediná trefa tohoto střetnutí byla k vidění necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem. PEC i přes toto vítězství obsadilo konečnou třináctou pozici s osmatřiceti body, hosté skončili na sedmém místě s padesáti body a v dodatečné baráži o Evropskou konferenční ligu se představí v Utrechtu.

Toto nedělní utkání probíhalo spíše v poklidnějším tempu a příliš mnoho vyložených možností se neurodilo. V prvním poločase se míč nejčastěji nacházel v blízkosti půlící čáry a ani jeden ze soupeřů se nedostal k vážnějšímu ohrožení soupeřovi branky. Po změně stran se obrázek hry přeci jen lehce změnil a Groningen mohl jít z ničeho nic do vedení ve 49. minutě, ale povedená střela El Hankouriho z dvanácti metrů prolétla těsně vedle pravé tyče.

Hosté se tlačili na útočnou polovinu i nadále a přesně v polovině druhého dějství se dožadovali odpískání pokutového kopu po pádu Larsena, ale rozhodčí Martens na penaltový puntík neukázal. Jediný gól tohoto duelu padl v 80. minutě, když do vlastní sítě nešťastně zamířil Ko Itakura.

Čtyřiadvacetiletý japonský obránce se po nahrávce z pravé strany snažil odkopnout balón do bezpečí před dotírajícím Ghoochannejhadem, avšak zasáhl ho tak nešťastně, že zavěsil přímo pod břevno vlastní branky. Favorizovaní hosté se až do závěrečného hvizdu vůbec k ničemu nedostali a na středeční play-off v Utrechtu se tedy moc dobře nenaladili.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele