základní část, 34. kolo
16.05.2021 14:30 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

Twente přerušilo sérii bez výhry, Den Haag sestupuje z posledního místa

Twente čekalo na ligovou výhru více jak pět měsíců, z tříbodového zisku se naposledy radovalo ve 22. kole a od té doby nevyhrálo v jedenácti ligových duelech za sebou. Tato velmi špatná série ho stála dodatečné play-off o Evropskou konferenční ligu a ani zápas s ADO pro něj nezačal úplně nejlépe, nicméně nakonec se může radovat ze závěrečného úspěchu v poměru 3:2 a v tabulce obsadilo konečné desáté místo s jednačtyřiceti body.

Den Haag prohrál podruhé v řadě a s první ligou se tak rozloučil porážku. O patro níže sestupuje po třinácti letech, v této sezóně nakonec skončil úplně poslední osmnáctý se ziskem dvaadvaceti bodů. Přitom do tohoto nedělního utkání vstoupil tím nejlepším možným způsobem a přesně po odehrané půlhodině vedl, když se dokázal prosadit zkušený dvaatřicetiletý záložník John Goossens, a ten se postaral o opravdu kuriózní gól.

Na pravé straně se totiž postavil k rohovému kopu a balón zakroutil tak šikovně, až se naprosto nečekaně trefil k protější konstrukci nad marně se natahujícího brankáře Drommela. Neuběhlo ani dalších osm minut a stejný hráč zvýšil vedení svého celku. Tentokráte vypálil z více jak třiceti metrů a zamířil do pravého spodního rohu. Nutno podotknout, že Drommel určitě neměl čisté svědomí, neboť tuto nezištnou střelu značně podcenil.

Celek z Enschede se ale v žádném případě nevzdal a ještě do přestávky srovnal stav. Ve 40. minutě snížil teprve devatenáctiletý talent Daan Rots, který se v Eredivisii prosadil vůbec poprvé ve své kariéře. Parádní centr z pravé strany vymyslel Luciano Narsingh, míč si pak elegantně zpracoval na prsa Zerrouki a před prázdnou brankou našel právě Rotse, jenž stoprocentní možností nepohrdl. Twente srovnalo krok v nastaveném čase prvního poločasu.

Z pravého křídla odcentroval Ebuehi a napálil ruku Kempera, za což rozhodčí Higler okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil Narsingh a i s trochou štěstí se zavěsil do pravého spodního rohu, gólman Fraisl totiž vystihl směr jeho střely. Po změně stran se hrálo přeci jen defenzivněji, Twente přidalo rozdílovou trefu v 84. minutě. Vítězství mírného favorita zařídil obránce Dario Dumić, jelikož po pobídce od Meniga usměrnil balón zblízka do sítě mezi nohama pozdě reagujícího Fraisla.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele