základní část, 34. kolo
16.05.2021 14:30 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Waalwijk v Rotterdamu jasně prohrál, i přesto slaví záchranu

Hráči Waalwijku nedokázali konkurovat favorizovanému Feyenoordu a z jeho půdy si odvezli porážku v poměru 0:3, nicméně v nejvyšší nizozemské soutěži se přeci jen udrželi. Emmen totiž zvítězil ve Venlu "jen" po výsledku 4:0 a RKC díky mnohem příznivějšímu skóre obsadilo kýženou patnáctou pozici se třiceti body, jeho úhlavní rival za ním zaostal se stejným bodovým ziskem o sedm branek. Naopak domácí se dobře naladili na nadcházející play-off.

Rotterdamský celek až do tohoto nedělního vystoupení nevyhrál na ligové scéně čtyřikrát za sebou, ovšem díky skvělému závěru prvního poločasu a vstupu do toho druhého nedal svému soupeři žádnou naději na úspěch. V tabulce tedy obsadil konečné páté místo s devětapadesáti body a za čtvrtým Vitesse zaostal jen o body dva, v úvodním vyřazovacím kole baráže o Evropskou konferenční ligu přivítá v derby rozjetou Spartu.

Úvodní poločas spíše probíhal v poklidnějším duchu, svěřenci trenéra Dicka Advocaata se z ničeho nic dostali do vedení necelých deset minut před výměnou stran. Navrátilec v základní sestavě Nicolai Jørgensen obdržel zpětnou přihrávku z první od kapitána Stevena Berghuise a z osmi metrů zamířil po zemi do levého dolního růžku mimo dosah marně se natahujícího gólmana Lamproua.

Neuběhlo ani dalších šest minut a jasný favorit zvýšil své vedení. Po velkém zmatku v pokutovém území RKC se opřel do odraženého balónu Jens Toornstra a trefil se přímo k pravé konstrukci. Feyenoord rozhodně nepolevoval ani ve druhém poločase a o svém úspěchu definitivně rozhodl ve 49. minutě, jelikož svou osmnáctou ligovou trefu v tomto ročníku vsítil devětadvacetiletý Berghuis.

Ten se zjevil zcela zapomenut ve volném prostoru a počínal si jako zkušený mazák, když svůj přízemní pokus umístil k protější tyči kolem zoufalého Lamproua. Domácí hýřili aktivitou také v následujícím průběhu a chtěli přidat další branky, jenže v 84. minutě orazítkovali brankovou konstrukci střídající Diemers s Teixeirou a výsledek se tedy nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele