Eredivisie - souhrn 3. kola

25.09.2020, 21:58, aktualizováno 27.09.2020, 18:42
Komentáře a souhrny
Twente v předehrávce třetího kola porazilo Groningen a velký podíl na tom měl Václav Černý. Český útočník jednu branku dal a na další přihrál, kvůli ofsajdu mu navíc jedna trefa nebyla uznána. Heerenveen vyhrál nad Venlem a srovnal se s Ajaxem, jenž porazil Vitesse na čele tabulky, uspěly rovněž Feyenoord a Utrecht. Jen bod z Almela odvezl PSV Eindhoven. Remizoval také Emmen s Willemem II.

Heracles Almelo - PSV Eindhoven 1:1

27.09.2020 16:45

Góly: 31. Rai Vloet (pen.) - 51. Philipp Max (pen.)

PSV poprvé v tomto soutěžním ročníku nevyhrálo a v Almelu s místním Heraclesem vybojovalo pouze bod za nerozhodný výsledek 1:1. V tabulce Eredivisie proto kleslo až na pátou pozici se sedmi body, naopak domácí opět potvrdili, že se jim proti velkým favoritům daří. Po minulé vysoké porážce v Tilburgu (0:4) teď přerušili s eindhovenským gigantem svou šňůru šesti prohraných duelů v řadě za sebou a patří jim jedenáctá příčka se čtyřmi body.

Svěřenci trenéra Rogera Schmidta svého nedělního protivníka nijak výrazně nepřehrávali a ze statistického pohledu se dá říci, že remíza je naprosto zasloužená. Úvodní větší možnost byla k vidění po necelé čtvrthodině hry, kdy se na hranici pokutového území zjevil Bruma a jeho nebezpečný přízemní pokus proletěl zhruba o půl metru vedle levé tyče. Domácí se dostali do vedení krátce po odehrané půlhodině, kdy byl v jejich prospěch nařízen pokutový kop.

Podle názoru rozhodčího Kamphuise totiž zahrál rukou ve vlastní šestnáctce obránce Viergever a Kamphuis i přes protesty hostujících hráčů ukázal na penaltový puntík. Nabídnutou možností nepohrdl Rai Vloet a přízemní střelou rozvlnil síť, brankáře Mvoga poslal na opačnou stranu. PSV mohlo srovnat stav asi pět minut před přestávkou, ale Ihattaren ve vyložené pozici trestuhodně pálil vedle vzdálenější konstrukce.

V nastaveném čase úvodního dějství skórovalo Heracles dokonce podruhé, jenomže překrásná branka Szökeho nakonec nebyla uznána kvůli velmi těsnému ofsajdovému postavení. Jasný favorit se dočkal své jediné branky v 51. minutě. Na levém křídle předvedl parádní průnik Dumfries a předložil míč střídajícímu Maduekeho, kterého nedovoleně odstavil vracející se Bijleveld. Balón si následně postavila nová posila PSV Philipp Max.

Šestadvacetiletý německý obránce prokázal pevné nervy a s naprostou přesností zamířil do pravého spodního rohu, gólman Brouwer se i přes vystižení směru natahoval marně. Přesně v polovině druhého dějství se blýskl Mvogo proti dělovce Vloeta a míč odvrátil na rohový kop, v 86. minutě úřadoval na opačné straně Brouwer a svůj celek uchránil od pohromy po razantním projektilu Malena. V hostujícím dresu nastoupil od samého začátku český krajánek Michal Sadílek, jenž odehrál první poločas.

Více informací k zápasu

FC Emmen - Willem II 1:1

27.09.2020 16:45

Góly: 5. Michael de Leeuw - 13. Mike Trésor Ndayishimiye

Tilburg se nedokázal oklepat ze čtvrteční vysoké prohry se skotským Rangers (0:4) a tentokráte si z půdy Emmenu odváží pouze bod za remízu 1:1 i přesto, že více jak půlhodiny měl k dispozici početní výhodu. Na ligové scéně tak nenavázal na minulou vysokou výhru s Heraclesem (4:0) a nachází se na dělené sedmé pozici se čtyřmi body. FC naopak poprvé v tomto ročníku bodovalo a posunulo se na čtrnáctou příčku.

Domácí v předchozím průběhu podlehli konkurenčnímu Venlu ve vysokém poměru 3:5 a minule přišli o senzaci v Eindhovenu s místním PSV až ve čtvrté nastavené minutě (1:2), nyní tedy bez bodů už nezůstali. Do nedělní dohrávky 3. kola vstoupili naprosto fantasticky a po necelých pěti minutách vedli, když se Michael de Leeuw po hezké akci svých spoluhráčů dostal k dorážce a zcela osamocen snadno rozvlnil síť.

Hosté však na sebe nenechali čekat s odpovědí příliš dlouho, ani ne o osm minut později totiž srovnal stav kanonýr Mike Trésor Ndayishimiye. Jednadvacetiletý belgický záložník využil skvělé práce řeckého talentovaného forvarda Pavlidise a odkrytý prostor tří tyčí nemohl minout. FC si mohlo vzít zpět své ztracené vedení v 15. minutě, jenomže ve stoprocentní příležitosti trestuhodně selhal Kolar a z bezprostřední blízkosti pouze orazítkoval levou tyč.

Pak se až do konce prvního poločasu nic nestalo, necelých pět minut po změně stran nařídil rozhodčí van de Graaf penaltu ve prospěch domácího klubu, kterou ale po prozkoumání videa okamžitě odvolal. Emmen si výrazně zkomplikoval situaci v 57. minutě, to si totiž Glenn Bijl nevybíravě vyšlápl na svého protihráče a van de Graaf mu po další kontrole u videa udělil přímou červenou kartu. Hosté se od tohoto okamžiku tlačili za rozdílovou trefou.

V 61. minutě se odhodlal ke střele z osmnácti metrů Trésor Ndayishimiye, jenomže svůj druhý gól v tomto utkání nepřidal, neboť proti jeho tvrdému projektilu fantasticky zasáhl brankář Telgenkamp. Asi dvacet minut před závěrečným hvizdem neuspěl střídající Köhlert, jenž svou bombou z první rozezvonil břevno, v 82. minutě nerozhodl ani Köhn, jehož překvapivá rána ze střední distance o kousek minula levou konstrukci.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - RKC Waalwijk 3:1

27.09.2020 14:30

Góly: 40. Mimoun Mahi, 74. Gyrano Kerk, 85. Sander van de Streek - 59. Vitalie Damaşcan

Jasný favorit nedělního duelu dokázal potvrdit papírové předpoklady proti loňskému nováčkovi z Waalwijku a v domácím prostředí ho přehrál v poměru 3:1, díky tomu napravil předchozí zaváhání na půdě Venla (1:1). Oproti ostatním účastníkům Eredivisie disponuje jedním duelem k dobru (s Alkmaarem), v tabulce se prozatím posunul na devátou příčku se čtyřmi body. Hosté sice poprvé skórovali, ale na kontě stále nemají ani jeden bod.

RKC se za svůj nedělní výkon rozhodně nemusí stydět, s velmi silným protivníkem drželo krok ve všech statistických ohledech a ještě zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem drželo nerozhodný stav 1:1. V tabulce mu patří předposlední sedmnácté místo se skóre 1:7, hůře na tom je pouze rotterdamská Sparta. Svěřenci trenéra Johna van den Broma se v úvodu zápasu trápili a na svého houževnatého protivníka dlouho nenacházeli recept.

Krátce po dvaceti odehraných minutách se dožadovali odpískání penalty po pádu Gyrana Kerka v pokutovém území, avšak píšťalka rozhodčího Muldera zůstala němá. Do vedení se přeci jen dostali pět minut před poločasovou přestávkou. Chytrou přihrávku do volného prostoru vymyslel Warmerdam, marocký záložník Mimoun Mahi si navedl míč až do šestnáctky soupeře a pak přesně zamířil do levého spodního rohu.

Nicméně hosté se nevzdali a po necelé hodině hry překvapivě srovnali krok. Belgický ofenzivní záložník Tahiri si počkal na správnou chvíli a do obrovské možnosti vysunul střídajícího Vitalieho Damaşcana, jenž sám před brankářem Paesem nezaváhal a překonal ho ranou k pravé konstrukci. Asi rozhodující okamžik tohoto střetnutí se zrodil v 74. minutě, vůbec poprvé v této sezóně skóroval čtyřiadvacetiletý kanonýr Kerk.

Ten se v nepřehledné situaci před gólmanem Lamprouem nejlépe zorientoval a s dorážkou do poloprázdné branky neměl větší problémy. FC definitivně rozhodlo o svém premiérovém tříbodovém zisku za dalších jedenáct minut, po rohovém kopu nově příchozího Arzaniho vyskočil nejvýše do vzduchu Sander van de Streek a přesnou hlavičkou rozvlnil síť. Utrecht se příště utká s rozjetým Heerenveenem, Waalwijk narazí na konkurenční Zwolle.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - ADO Den Haag 4:2

27.09.2020 12:15

Góly: 27. Lutsharel Geertruida, 57. Marcos Senesi, 71. Luciano Narsingh, 84. Steven Berghuis (pen.) - 11. Jonas Arweiler, 69. Shaquille Pinas (pen.)

Rotterdamský Feyenoord dokázal naplnit papírové předpoklady proti podceňovanému Den Haagu a v domácím prostředí ho porazil po výsledku 4:2, ovšem jeho vítězství se rozhodně nerodilo snadno. Hosté totiž velmi brzy vedli a zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem byl stav nerozhodný v poměru 2:2, teprve poté dokázali svěřenci Dicka Advocaata rozhodnout. V tabulce jim patří třetí pozice se sedmi body.

ADO poprvé od začátku sezóny předvedlo sympatický výkon a konečně něco vymyslelo i směrem dopředu, avšak na kontě stále nemá jediný bod a momentálně se nachází na šestnácté barážové příčce. Hosté překvapivě začali velmi aktivně a první možnost si vypracovali již po pěti minutách, ale tvrdou ránu Besuijena směřující doprostřed branky dokázal zlikvidovat připravený brankář Bijlow. Jasný outsider přeci jen otevřel gólový účet za dalších šest minut.

Chytrý oblouček v podání de Boera propadl ze defenzívu soupeře až k Jonasu Arweilerovi, který ve vyložené možnosti neselhal a levačkou uklidil míč do bližšího spodního rohu. Den Haag dokonce mohl zvýšit svůj náskok po dvaceti odehraných minutách, jenomže Čatiće bravurně vychytal Bijlow a poté byl Arweiler na poslední chvíli zablokován. Domácí celek z ničeho nic srovnal krok ve 27. minutě, kdy skóroval Lutsharel Geertruida.

Ten se po rohovém kopu Berghuise z pravé strany protlačil k hlavičce a z pěti metrů s pomocí levé konstrukce rozvlnil síť. Feyenoord od tohoto okamžiku výrazně ožil a do přestávky mohl hned několikrát vývoj otočit, jenomže hlavičkující Linssen mířil mimo, v samém závěru zlikvidoval gólman Koopmans dělovku Toornstry a nakonec Senesiho dorážka hlavou z bezprostřední blízkosti letěla o decimetry vedle levé tyče.

Rotterdamský klub se dočkal druhé trefy v 57. minutě. Marcos Senesi po dalším rohovém kopu vystřihl ukázkové nůžky a ze čtrnácti metrů všechny překvapil včetně Koopmanse, balón zapadl přímo pod břevno. Ani ne o deset minut později podrazil Bijlow pronikajícího Arweilera a rozhodčí Higler okamžitě nařídil pokutový kop. Hostující strážce svou chybu napravil a Arweilerův slabý přízemní pokus ukryl ve svých rukavicích.

Bijlow však opustil brankovou čáru předčasně a Higler po konzultaci s VAR nechal penaltu opakovat. Odvahu tentokráte sebral Shaquille Pinas a nechytatelně zamířil k levé konstrukci. Jenomže neuběhla ani další minuta a domácí znovu vedli, po rychlé akci se dostal k dorážce Luciano Narsingh a ze sedmi metrů usměrnil míč k vzdálenější tyči - 3:2. Feyenoord definitivně stvrdil svůj úspěch v 84. minutě. Právě Pinas totiž zahrál ve vlastní šestnáctce rukou a kapitán Berghuis chladnokrevně zavěsil pod horní tyčku.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - SBV Vitesse 2:1

26.09.2020 21:00

Góly: 21. Quincy Promes, 70. Antony - 56. Riechedly Bazoer

Ajax se svým nynějším protivníkem neprohrál napříč všemi soutěžemi ani na pátý pokus, přestože se pro něj utkání nevyvíjelo úplně ideálním směrem. Do vedení ho proti Vitesse dostal Quincy Promes, jenže pak na řadu přišla červená karta Edsona Álvareze, a soupeř stačil vrovnat Riechedlym Bazoerem. Nakonec rozhodující gól i v oslabení zaznamenal Antony.

Oběma celkům se v úvodních dvou kolech dařilo. Neztratily totiž ani bod, přičemž dokonce ani jednou neinkasovaly. Roli favorita nyní i tak plnil, jako obvykle v jiných případech, Ajax, ten se každopádně na finální vítězství docela nadřel. Vitesse, v jehož sestavě se nakonec objevil také český obránce Tomáš Hájek, nebylo zisku cenného rezultátu vyloženě daleko.

Hosté, kterým se už na lavičku navrátil trenér Thomas Letsch, jenž překonal onemocnění COVID-19, se propracovali do první vážnější příležitosti už ve 3. minutě, jenomže Openda z dobré pozice zamířil pravačkou pouze vedle brány. Amsterdamský celek byl naopak na druhé straně úspěšnější v koncovce a zužitkoval ve 21. minutě hned svou první větší šanci.

Mazraoui zatáhl balón do pokutového území skoro až k brankové čáře, přihrál dozadu do druhé vlny nabíhajícímu si Promesovi, který z vyložené pozice pohotově zacílil. Ve 26. minutě se pokoušel o vyrovnání Darfalou, nicméně na gólmana Onanu nevyzrál. Ajax mohl znovu skórovat zásluhou Tagliafica, jeho nepřesná hlavička však skončilo jenom v zámezí.

Domácím se každopádně situace hodně zkomplikovala v závěru prvního poločasu. Openda u lajny vybojoval balón ve svůj prospěch, zezadu na něj nepříjemně dotíral bránící Álvarez, který svého soka poslal na zem. Mexický obránce jako by však pár chvil na to neudržel emoce pod pokličkou, Opendu úplně zbytečně přišlápl a byl sudím van Boekelem vyloučený ze hry.

I v početní nevýhodě mohl Ajax zkraje druhého dějství navýšit svůj náskok, Antony ale v 52. minutě nenasměroval merunu mezi tři tyče a jeho spoluhráč Ekkelenkamp orazítkoval pouze brankovou konstrukci. Vitesse poté gólově udeřilo v 56. minutě, to když svou ráznou dělovku z šestnáctky namířil nechytatelně do šibenice, kam se Onana marně natahoval, Bazoer.

Arnhemský klub si mohl na své konto připsat další přesný zásah v 69. minutě, avšak Dasa trefil pouze jednu z tyčí, a na druhé straně následně dvacet minut před koncem nakonec de Godenzonen stvrdili své vítězství. Kudus ve středu pole založil rychlou akci, přihrál doprava na nabíhajícího si Antonyho, jenž svůj pokus z voleje umístil po zemi ke vzdálenější tyčce.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - VVV Venlo 1:0

26.09.2020 20:00

Góly: 32. Joey Veerman (pen.)

Heerenveen potvrdil dobrou formu zkraje sezóny i ve svém třetím souboji, a to proti Venlu. To naopak zaznamenalo svou první porážku v novém ročníku. Srdíčka se tak i nadále pohybují na předních pozicích tabulky, byť s takovými výsledky se před startem Eredivisie úplně nepočítalo. O jedinou branku tohoto střetnutí se postaral z penalty Joey Veerman.

Hosté bezpochyby mohli na jediný inkasovaný gól ještě zareagovat, situaci si však v průběhu druhého poločasu výrazně zkomplikovali hned dvěma vyloučeními. Červené karty postupně vyinkasovali Tobias Pachonik a Simon Janssen a ve dvojnásobné přesile pak domácí v klidu těsný náskok hlídali. A poprvé od roku 2012 tak svého soka v rámci Eredivisie doma skolili.

Do první vážnější příležitosti se propracovalo VVV, v 7. minutě unikl podél levé lajny John, který následně přetáhl svůj centr na zadní tyčku, kde našel Giakoumakise, ten nůžkami zacílil, orazítkoval ovšem jen brankovou konstrukci. Ve 27. minutě zahrozil van Crooij, nicméně jeho střelecký pokus zlikvidoval Mulder, staronová brankářská jednička De Superfriezen.

Po půlhodině přišel na řadu klíčový moment tohoto střetnutí. Bránící Post na hranici vlastní šestnáctky vrazil nešetrně do podnikajícího Meiera, rozhodčí Blom ukázal na pokutovou značku a fríský celek svou šancí nepohrdl. K penaltě se postavil naplno soustředěný J. Veerman, který v koncovce nezaváhal a zamířil zkušeně a účelně přímo doprostřed brány.

Mužstvo z Limburgu mohlo vyrovnat v 52. minutě, John však se svým zakončením na Muldera nevyzrál. V 63. minutě se vzedmuly na hrací ploše velké emoce, protože Pachonik opravdu hodně nevybíravě sestřelil J. Veermana, jehož ve skluzu trefil podrážkou kopačky do oblasti kotníku, a Blom nemohl vytáhnout ze své kapsy nic jiného než kartu červené barvy.

V oslabení se Venlo směrem dopředu nemohlo už vůbec nijak prosadit. Jedenáct minut před koncem přitom došlo na další červenou kartu. Opětovně bolest pocítil J. Veerman, kterého ve vzduchu nepříjemně atakoval Janssen. Heerenveen mohl výhodu dvou mužů v poli navíc hned využít, Hajalovu dělovku ze střední vzdálenosti ale vyrazil do bezpečí gólman Kirschbaum.

Hosté měli ve zbývajících minutách v podstatě jen jednu možnost, jak skórovat, a to prostřednictvím nějaké standardní situace. Jednu takovou, kterou Heerenveen přežil ve zdraví, měli k dispozici v závěrečné 90. minutě. Van Crooij svým pasem vybídl ve vápně naskakujícího si Giakoumakise, jenomže jeho hlavička nakonec skončila těsně nad břevnem.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - AZ Alkmaar 3:3

26.09.2020 18:45

Góly: 9. Zian Flemming, 79. Emil Hansson, 90+6. Zian Flemming - 23. Dani De Wit, 52. Teun Koopmeiners, 70. Myron Boadu

Hodně divoký souboj byl k vidění v Sittardu, kde domácí Fortuna zaskočila Alkmaar a po strhujícím závěru s ním remizovala v netradičním poměru 3:3. V sobotním duelu šla brzy do vedení, jenomže jasný favorit otočil vývoj a ještě čtvrthodiny před závěrečným hvizdem vedl o dvě branky. Pak houževnatí domácí snížili a vyrovnávací trefu vsítili z poslední možné akce v šesté minutě nastavení, kdy podruhé skóroval dvaadvacetiletý záložník Zian Flemming.

Hosté tak nedokázali naplno bodovat ani v druhém ligovém duelu a prohlubují svou krizi, svěřenci trenéra Kevina Hoflanda vybojovali svůj vůbec první bod a v tabulce jim patří čtrnácté místo. Do sobotního střetnutí vstoupili naprosto skvěle a již po devíti minutách vedli. Flemming předvedl nečitelnou kombinaci se Seuntjensem a na hranici pokutového území se odvážil vypálit, jeho parádní projektil krásně zapadl do pravé části branky.

AZ srovnalo krok přesně v polovině úvodního dějství. Po hezké akci Gudmundssona stál ve správný čas na správném místě Dani De Wit a s dorážkou z bezprostřední blízkosti si věděl rady. Ihned na to mohl otočit vývoj Wijndal, jenomže jeho ránu z deseti metrů fantasticky zneškodnil gólman Koşelev. Ve 27. minutě po nádherné individuální akci vystřelil Aboukhlal a břevno minul o decimetry, asi pět minut před přestávkou mířil vedle levé konstrukce Myron Boadu.

Alkmaar se přeci jen dočkal druhé trefy sedm minut po změně stran. Teun Koopmeiners se opřel do odraženého míče a svůj projektil z osmnácti metrů usměrnil přímo k levé tyči mimo dosah Koşeleva. Přesně pod odehrané hodině chtěl skórovat také aktivní Gudmundsson, ale z dvanácti metrů pouze orazítkoval pravou konstrukci. V rozmezí 64. - 67. minuty spálil na opačné straně dvě obrovské možnosti Flemming, jehož famózně vychytal brankář Bizot.

Za další dvě minuty vyrobil Sittard velkou hrubku při rozehrávce a po pobídce De Wita neměl problém rozvlnit síť rozběhnutý Boadu - 1:3. Fortuna se vrátila do hry o bodový zisk v 79. minutě, jelikož Emil Hansson po výborném prvním doteku překonal naprosto bezmocného Bizota. Hororový scénář pro Alkmaar se naplnil v 90+6. minutě, to totiž Flemming obdržel průnikovou nahrávku od Samboua a tvrdou přízemní ranou zamířil přesně k bližší tyči.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - Sparta Rotterdam 4:0

26.09.2020 16:30

Góly: 45+5. Reza Ghoochannejhad (pen.), 47. Reza Ghoochannejhad, 54. Clint Leemans, 71. Yuta Nakayama

Zwolle navázalo na předchozí dobrý výkon v Alkmaaru (1:1) a nyní dokázalo přehrát konkurenční Spartu celkem hladce v poměru 4:0. Díky tomu zaznamenalo svůj první tříbodový zisk v tomto ročníku Eredivisie a prozatím se posunulo na šestou pozici se čtyřmi body. Rotterdamský celek je úplně poslední s nulovým bodovým ziskem a se skóre 0:7, jeho čekání na vůbec první gól se proto stále protahuje.

První poločas toho příliš zajímavého nenabídl, ovšem v samém závěru byl vyloučen Mica Pinto za zabránění dosažení branky a domácí následně proměnili pokutový kop. O svém úspěchu definitivně rozhodli krátce po změně stran, když během devíti minut přidali další dva góly. PEC od začátku působilo sebevědomějším dojmem a první možnost si vypracovalo krátce po odehrané čtvrthodině, to totiž z velké vzdálenosti napřáhl Van Wermeskerken.

Jeho nebezpečný projektil směřoval do levého spodního roku, jenž s vynikajícím zákrokem se vytáhl brankář van Leer a balón odvrátil na rohový kop. Když už se zdálo, že se do kabin bude odcházet za nerozhodného bezbrankového stavu, tak po rohovém kopu z levé strany a následné hlavičce Juty Nakajami zahrál Pinto na vlastní brankové čáře rukou, rozhodčí Lindhout nařídil pokutový kop a portugalskému obránci rovnou ukázal červenou kartu.

Nabídnutou příležitostí nepohrdl kanonýr Reza Ghoochannejhad a míč po zemi chytře usměrnil k pravé konstrukci, van Leer se i přes vystižení směru natahoval marně. Třiatřicetiletý íránský reprezentační útočník přidal svou druhou trefu necelé dvě minuty po přestávce, tentokráte se po dalším rohovém kopu zjevil sám před hostujícím strážcem a s dorážkou do poloprázdné branky neměl větší problémy.

Zwolle pokračovalo v tlaku i nadále, v 54. minutě propadl pas z levého křídla až ke Clintu Leemansovi, jenž si posunul balón z hodně ostrého úhlu do ideální palebné pozice a vzápětí nekompromisně zavěsil pod břevno - 3:0. V 70. minutě si van Leer poradil s hodně troufalou dělovkou Van Wermeskerkena, po následném rohovém kopu Leemanse si naběhl do brankového území protivníka aktivní Nakajama a prudkou hlavičkou uklidil míč k protější tyči.

Více informací k zápasu

FC Twente - FC Groningen 3:1

25.09.2020 20:00

Góly: 22. Václav Černý, 37. Danilo, 88. Alexander Jeremejeff - 52. Ahmed El Messaoudi

Twente Enschede navázalo na výtečný výkon z minulého týdne proti Feyenoordu a tentokráte si poradilo s konkurenčním Groningenem v poměru 3:1. Díky tomuto vítězství se prozatím vyhouplo do čela Eredivisie se sedmi body, hosté se nacházejí na desátém místě se třemi body. Ústředními postavami páteční předehrávky se stali Brazilec Danilo a český krajánek Václav Černý, kteří zařídili úvodní dva góly, jejich spolupráce tak zatím funguje na jedničku.

Dvaadvacetiletý český útočník minule zařídil remízu v Rotterdamu (1:1) taktéž po pobídce Danila a i nyní řádil od samého začátku. Nejprve se dokázal prosadit po necelé čtvrthodině hry, kdy dopravil míč do sítě za záda brankáře Padta, ovšem rozhodčí van der Eijk po celkem dlouhém čekání jeho branku neuznal vinou těsného ofsajdu. Stejný hráč přeci jen otevřel gólový účet v polovině úvodního dějství, když ho krásně uvolnil Danilo.

Černý na nic nečekal a počínal si jako chladnokrevný kanonýr, svůj projektil usměrnil přesně do levého spodního růžku. Hosté mohli z ničeho nic srovnat stav po necelé půlhodině hry, avšak Larsenovu bombu směřující k pravé konstrukci výtečně odvrátil na rohový kop gólman Drommel. Ve 31. minutě se domácí strážce musel blýsknout podruhé, po přímém volném kopu famózně zlikvidoval nebezpečnou hlavičku Dammerse.

Domácí výtečně zareagovali na tlak protivníka a ve 37. minutě přidali druhou uklidňující trefu. Černý tentokráte parádně posunul míč do běhu pro Danilla, jenž si věděl rady a přízemním pokusem zamířil k levé tyči. Groningen se znovu musel obejít bez své největší hvězdy Arjena Robbena (poranění třísel), i přesto vykřesal naději na bodový zisk sedm minut po přestávce. To totiž dokázal snížit pětadvacetiletý marocký záložník Ahmed El Messaoudi.

Naprosto přesně načasovaný centr z křídla vymyslel van Hintum a osamocený El Messaoudi se pověsil do vzduchu, proti jeho prudké hlavičce zblízka neměl Drommel sebemenší naději. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem chtěl srovnat střídající Postema, jenže jeho dobrá rána prosvištěla těsně vedle pravé konstrukce. Celek z Enschede pečetil svůj úspěch v 88. minutě, kdy rohový kop Smala zužitkoval hlavou švédský forvard Alexander Jeremejeff.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax33006:19
 SC Heerenveen33006:19
3.Feyenoord Rotterdam32107:37
4.FC Twente32106:27
5.PSV Eindhoven32106:37
6.SBV Vitesse32014:26
7.Willem II31115:34
 PEC Zwolle31115:34
9.FC Utrecht21104:24
10.VVV Venlo31116:54
11.Heracles Almelo31113:54
12.FC Groningen31023:63
13.AZ Alkmaar20204:42
14.FC Emmen30125:81
15.Fortuna Sittard30124:81
16.ADO Den Haag30032:70
17.RKC Waalwijk30031:70
18.Sparta Rotterdam30030:70

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (42)

Přidat komentář
cr7sux

Nezastavitelná mašina Venca Černý

Reagovat
naheCZ

Skvělej gól i asistence, obojí slabší nohou. Snad tak bude pokračovat i nadále

Reagovat
AjaxFans

Kez by,pořád má Ajax opcí na odkup

Reagovat
kecipep

Ještě stihne Euro

Reagovat
RadekVonCZE

Návrat Černého

Reagovat
montaigne33

Ať je zdravý a dál se mu daří

Reagovat
RadekVonCZE

Moje slova

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dinss

Reagovat
JarousFCB

Doufal jsem, že tu výčtu, proč střídal... Nezranil se doufám?

Reagovat
REPLIKATOR

Černý zatím překvapuje Hlavně ať vydrží zdravý.

Reagovat
smazaný uživatel

link na ajax?

Reagovat
AjaxFans
Reagovat
AjaxFans

Uff,to bylo drama

Reagovat
Seydou Doumbia

Já si říkal, proč tu je tolik komentářů...a to jen černoch dal gol...jak se u vás jeví ten Kudus?

Reagovat
AjaxFans

Zatím v pohodě Má dobrý tah na bránu.Ale velice jsem spokojen s Antonym.Ma neskutečně rychle nohy,ten bude dobrý

Reagovat
afc ajax

Reagovat
Seydou Doumbia

Neres hraje druhé housle? Pustíte ho do Lyonu?

Reagovat
jáá

Sám jsem zvědavý, měl to zranění, ale chybí mi ne že ne

Reagovat
AjaxFans

Za 40-50 MgA proč neé

Reagovat
Seydou Doumbia

25-30

Reagovat
jáá

Reagovat
pospech11

Co že ten Hájek začal najednou hrát základ ?

Reagovat
dinss

Taky si to nedokážu vysvětlit. Co jsem koukal, tak se ani nikdo z obrany nezranil. Každopádně jsem rád, že tam hraje. On svoje kvality má a do Nizozemska se hodí.

Reagovat
oli9

Tomu Černému už jsem nevěřil, ale zdá se že se dal dokopy.. A pořád je mu jen 22

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem mu věřil, hlavně zdraví a pak už to půjde samo, takového hráče repre potřebuje jako sůl.

Reagovat
dinss

Reagovat
oli9

No měl vždy plus jako velký talent + ten jazyk že se učil atd..Ale potom zranení , když hrál v repre tak katastrofa...Myslel sem si ,že ta nálepka talentu mu ublížila..Ale přesně tyhle kluby jsou pro něj

Reagovat
Selänne

V jaký repre to byla katastrofa?

Reagovat
oli9

21

Reagovat
Selänne

Vždyť si to tam neskutečně vodil. Určitě se mu nepovedlo samotný Mistrovsví Evropy v Polsku, kde patřil k nejhorším hráčům. Ale co si budeme, to ME se nepovedlo třeba ani Schickovi.

Reagovat
oli9

Neviděl jsem všechny zápasy. Tohle euro a pár posledních kde dostali a možná že jsem čekal něco víc. Škoda těch zranění, ten přechod do A mu to zastavilo. Takový Schick ten přesun do A zvládnul skvěle. Hložek snad taky

Reagovat
TheTopFootbaler

No právě že mu je spíš UŽ 22, strašná škoda že tolik let ztratil, mohla z něho být fakt hvězda jednou... Rosického syndrom, snad to dotáhne aspoň stejně daleko, to by bylo strašně super.

Reagovat
smazaný uživatel

No už 22...jestli se mu povede tato sezona ve stylu jakým ji začal tak za rok, možná i za půl roku může hrát v Ajaxu, v Serii A, Bundeslize...

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo třeba v Chelsea ne

Reagovat
smazaný uživatel

To nevím, ale v AC Milan klidně, kdyby se nezranil tak by byl jinde, místo něho naskočil do sestavy Justin Kluivert, který pak přestoupil za 17 mega do AS Roma...

Reagovat
TheTopFootbaler

No to bych neviděl, podle mě by si musel říkat o přestup fakt skvělými výkony tak dva roky. A v Bundeslize hraje spousta hráčů, já myslel fakt hvězda hvězda. Sancho nebo Mbappé style. Talent na to imho měl.

Reagovat
dinss

Dneska stačí jedna povedená sezona a vystřelí tě to. Navíc v Nizozemsku bude víc na očích než třeba u nás.

Reagovat
TheTopFootbaler

S tím souhlasím, nizozemská liga je hodně fajn pro přesun do lepší ligy.

Reagovat
oli9

Právě jestli mu ten tlak na supertalent prostě nšuškodil...takhle se ted prosadí daleko víc

Reagovat
TheTopFootbaler

Uvidíme, nevím jestli daleko víc, že jo. Taky není úplně s čím to porovnat.

Reagovat
AjaxFans

Heracles

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele