základní část, 3. kolo
27.09.2020 16:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Emmen poprvé boduje, doma remizoval s nevyzpytatelným Willemem

Tilburg se nedokázal oklepat ze čtvrteční vysoké prohry se skotským Rangers (0:4) a tentokráte si z půdy Emmenu odváží pouze bod za remízu 1:1 i přesto, že více jak půlhodiny měl k dispozici početní výhodu. Na ligové scéně tak nenavázal na minulou vysokou výhru s Heraclesem (4:0) a nachází se na dělené sedmé pozici se čtyřmi body. FC naopak poprvé v tomto ročníku bodovalo a posunulo se na čtrnáctou příčku.

Domácí v předchozím průběhu podlehli konkurenčnímu Venlu ve vysokém poměru 3:5 a minule přišli o senzaci v Eindhovenu s místním PSV až ve čtvrté nastavené minutě (1:2), nyní tedy bez bodů už nezůstali. Do nedělní dohrávky 3. kola vstoupili naprosto fantasticky a po necelých pěti minutách vedli, když se Michael de Leeuw po hezké akci svých spoluhráčů dostal k dorážce a zcela osamocen snadno rozvlnil síť.

Hosté však na sebe nenechali čekat s odpovědí příliš dlouho, ani ne o osm minut později totiž srovnal stav kanonýr Mike Trésor Ndayishimiye. Jednadvacetiletý belgický záložník využil skvělé práce řeckého talentovaného forvarda Pavlidise a odkrytý prostor tří tyčí nemohl minout. FC si mohlo vzít zpět své ztracené vedení v 15. minutě, jenomže ve stoprocentní příležitosti trestuhodně selhal Kolar a z bezprostřední blízkosti pouze orazítkoval levou tyč.

Pak se až do konce prvního poločasu nic nestalo, necelých pět minut po změně stran nařídil rozhodčí van de Graaf penaltu ve prospěch domácího klubu, kterou ale po prozkoumání videa okamžitě odvolal. Emmen si výrazně zkomplikoval situaci v 57. minutě, to si totiž Glenn Bijl nevybíravě vyšlápl na svého protihráče a van de Graaf mu po další kontrole u videa udělil přímou červenou kartu. Hosté se od tohoto okamžiku tlačili za rozdílovou trefou.

V 61. minutě se odhodlal ke střele z osmnácti metrů Trésor Ndayishimiye, jenomže svůj druhý gól v tomto utkání nepřidal, neboť proti jeho tvrdému projektilu fantasticky zasáhl brankář Telgenkamp. Asi dvacet minut před závěrečným hvizdem neuspěl střídající Köhlert, jenž svou bombou z první rozezvonil břevno, v 82. minutě nerozhodl ani Köhn, jehož překvapivá rána ze střední distance o kousek minula levou konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele