základní část, 3. kolo
27.09.2020 12:15 CET
4 : 2
(1:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord po divokém průběhu přehrál Den Haag o dvě branky

Rotterdamský Feyenoord dokázal naplnit papírové předpoklady proti podceňovanému Den Haagu a v domácím prostředí ho porazil po výsledku 4:2, ovšem jeho vítězství se rozhodně nerodilo snadno. Hosté totiž velmi brzy vedli a zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem byl stav nerozhodný v poměru 2:2, teprve poté dokázali svěřenci Dicka Advocaata rozhodnout. V tabulce jim patří třetí pozice se sedmi body.

ADO poprvé od začátku sezóny předvedlo sympatický výkon a konečně něco vymyslelo i směrem dopředu, avšak na kontě stále nemá jediný bod a momentálně se nachází na šestnácté barážové příčce. Hosté překvapivě začali velmi aktivně a první možnost si vypracovali již po pěti minutách, ale tvrdou ránu Besuijena směřující doprostřed branky dokázal zlikvidovat připravený brankář Bijlow. Jasný outsider přeci jen otevřel gólový účet za dalších šest minut.

Chytrý oblouček v podání de Boera propadl ze defenzívu soupeře až k Jonasu Arweilerovi, který ve vyložené možnosti neselhal a levačkou uklidil míč do bližšího spodního rohu. Den Haag dokonce mohl zvýšit svůj náskok po dvaceti odehraných minutách, jenomže Čatiće bravurně vychytal Bijlow a poté byl Arweiler na poslední chvíli zablokován. Domácí celek z ničeho nic srovnal krok ve 27. minutě, kdy skóroval Lutsharel Geertruida.

Ten se po rohovém kopu Berghuise z pravé strany protlačil k hlavičce a z pěti metrů s pomocí levé konstrukce rozvlnil síť. Feyenoord od tohoto okamžiku výrazně ožil a do přestávky mohl hned několikrát vývoj otočit, jenomže hlavičkující Linssen mířil mimo, v samém závěru zlikvidoval gólman Koopmans dělovku Toornstry a nakonec Senesiho dorážka hlavou z bezprostřední blízkosti letěla o decimetry vedle levé tyče.

Rotterdamský klub se dočkal druhé trefy v 57. minutě. Marcos Senesi po dalším rohovém kopu vystřihl ukázkové nůžky a ze čtrnácti metrů všechny překvapil včetně Koopmanse, balón zapadl přímo pod břevno. Ani ne o deset minut později podrazil Bijlow pronikajícího Arweilera a rozhodčí Higler okamžitě nařídil pokutový kop. Hostující strážce svou chybu napravil a Arweilerův slabý přízemní pokus ukryl ve svých rukavicích.

Bijlow však opustil brankovou čáru předčasně a Higler po konzultaci s VAR nechal penaltu opakovat. Odvahu tentokráte sebral Shaquille Pinas a nechytatelně zamířil k levé konstrukci. Jenomže neuběhla ani další minuta a domácí znovu vedli, po rychlé akci se dostal k dorážce Luciano Narsingh a ze sedmi metrů usměrnil míč k vzdálenější tyči - 3:2. Feyenoord definitivně stvrdil svůj úspěch v 84. minutě. Právě Pinas totiž zahrál ve vlastní šestnáctce rukou a kapitán Berghuis chladnokrevně zavěsil pod horní tyčku.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele