základní část, 3. kolo
27.09.2020 16:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

PSV v Almelu neuspělo a domů si odváží pouze bod

PSV poprvé v tomto soutěžním ročníku nevyhrálo a v Almelu s místním Heraclesem vybojovalo pouze bod za nerozhodný výsledek 1:1. V tabulce Eredivisie proto kleslo až na pátou pozici se sedmi body, naopak domácí opět potvrdili, že se jim proti velkým favoritům daří. Po minulé vysoké porážce v Tilburgu (0:4) teď přerušili s eindhovenským gigantem svou šňůru šesti prohraných duelů v řadě za sebou a patří jim jedenáctá příčka se čtyřmi body.

Svěřenci trenéra Rogera Schmidta svého nedělního protivníka nijak výrazně nepřehrávali a ze statistického pohledu se dá říci, že remíza je naprosto zasloužená. Úvodní větší možnost byla k vidění po necelé čtvrthodině hry, kdy se na hranici pokutového území zjevil Bruma a jeho nebezpečný přízemní pokus proletěl zhruba o půl metru vedle levé tyče. Domácí se dostali do vedení krátce po odehrané půlhodině, kdy byl v jejich prospěch nařízen pokutový kop.

Podle názoru rozhodčího Kamphuise totiž zahrál rukou ve vlastní šestnáctce obránce Viergever a Kamphuis i přes protesty hostujících hráčů ukázal na penaltový puntík. Nabídnutou možností nepohrdl Rai Vloet a přízemní střelou rozvlnil síť, brankáře Mvoga poslal na opačnou stranu. PSV mohlo srovnat stav asi pět minut před přestávkou, ale Ihattaren ve vyložené pozici trestuhodně pálil vedle vzdálenější konstrukce.

V nastaveném čase úvodního dějství skórovalo Heracles dokonce podruhé, jenomže překrásná branka Szökeho nakonec nebyla uznána kvůli velmi těsnému ofsajdovému postavení. Jasný favorit se dočkal své jediné branky v 51. minutě. Na levém křídle předvedl parádní průnik Dumfries a předložil míč střídajícímu Maduekeho, kterého nedovoleně odstavil vracející se Bijleveld. Balón si následně postavila nová posila PSV Philipp Max.

Šestadvacetiletý německý obránce prokázal pevné nervy a s naprostou přesností zamířil do pravého spodního rohu, gólman Brouwer se i přes vystižení směru natahoval marně. Přesně v polovině druhého dějství se blýskl Mvogo proti dělovce Vloeta a míč odvrátil na rohový kop, v 86. minutě úřadoval na opačné straně Brouwer a svůj celek uchránil od pohromy po razantním projektilu Malena. V hostujícím dresu nastoupil od samého začátku český krajánek Michal Sadílek, jenž odehrál první poločas.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele