základní část, 3. kolo
26.09.2020 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Heerenveen stále stoprocentní. Doma skolil také Venlo

Heerenveen potvrdil dobrou formu zkraje sezóny i ve svém třetím souboji, a to proti Venlu. To naopak zaznamenalo svou první porážku v novém ročníku. Srdíčka se tak i nadále pohybují na předních pozicích tabulky, byť s takovými výsledky se před startem Eredivisie úplně nepočítalo. O jedinou branku tohoto střetnutí se postaral z penalty Joey Veerman.

Hosté bezpochyby mohli na jediný inkasovaný gól ještě zareagovat, situaci si však v průběhu druhého poločasu výrazně zkomplikovali hned dvěma vyloučeními. Červené karty postupně vyinkasovali Tobias Pachonik a Simon Janssen a ve dvojnásobné přesile pak domácí v klidu těsný náskok hlídali. A poprvé od roku 2012 tak svého soka v rámci Eredivisie doma skolili.

Do první vážnější příležitosti se propracovalo VVV, v 7. minutě unikl podél levé lajny John, který následně přetáhl svůj centr na zadní tyčku, kde našel Giakoumakise, ten nůžkami zacílil, orazítkoval ovšem jen brankovou konstrukci. Ve 27. minutě zahrozil van Crooij, nicméně jeho střelecký pokus zlikvidoval Mulder, staronová brankářská jednička De Superfriezen.

Po půlhodině přišel na řadu klíčový moment tohoto střetnutí. Bránící Post na hranici vlastní šestnáctky vrazil nešetrně do podnikajícího Meiera, rozhodčí Blom ukázal na pokutovou značku a fríský celek svou šancí nepohrdl. K penaltě se postavil naplno soustředěný J. Veerman, který v koncovce nezaváhal a zamířil zkušeně a účelně přímo doprostřed brány.

Mužstvo z Limburgu mohlo vyrovnat v 52. minutě, John však se svým zakončením na Muldera nevyzrál. V 63. minutě se vzedmuly na hrací ploše velké emoce, protože Pachonik opravdu hodně nevybíravě sestřelil J. Veermana, jehož ve skluzu trefil podrážkou kopačky do oblasti kotníku, a Blom nemohl vytáhnout ze své kapsy nic jiného než kartu červené barvy.

V oslabení se Venlo směrem dopředu nemohlo už vůbec nijak prosadit. Jedenáct minut před koncem přitom došlo na další červenou kartu. Opětovně bolest pocítil J. Veerman, kterého ve vzduchu nepříjemně atakoval Janssen. Heerenveen mohl výhodu dvou mužů v poli navíc hned využít, Hajalovu dělovku ze střední vzdálenosti ale vyrazil do bezpečí gólman Kirschbaum.

Hosté měli ve zbývajících minutách v podstatě jen jednu možnost, jak skórovat, a to prostřednictvím nějaké standardní situace. Jednu takovou, kterou Heerenveen přežil ve zdraví, měli k dispozici v závěrečné 90. minutě. Van Crooij svým pasem vybídl ve vápně naskakujícího si Giakoumakise, jenomže jeho hlavička nakonec skončila těsně nad břevnem.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele