základní část, 3. kolo
27.09.2020 14:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Utrecht si nakonec poradil s Waalwijkem a poprvé v tomto ročníku zvítězil

Jasný favorit nedělního duelu dokázal potvrdit papírové předpoklady proti loňskému nováčkovi z Waalwijku a v domácím prostředí ho přehrál v poměru 3:1, díky tomu napravil předchozí zaváhání na půdě Venla (1:1). Oproti ostatním účastníkům Eredivisie disponuje jedním duelem k dobru (s Alkmaarem), v tabulce se prozatím posunul na devátou příčku se čtyřmi body. Hosté sice poprvé skórovali, ale na kontě stále nemají ani jeden bod.

RKC se za svůj nedělní výkon rozhodně nemusí stydět, s velmi silným protivníkem drželo krok ve všech statistických ohledech a ještě zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem drželo nerozhodný stav 1:1. V tabulce mu patří předposlední sedmnácté místo se skóre 1:7, hůře na tom je pouze rotterdamská Sparta. Svěřenci trenéra Johna van den Broma se v úvodu zápasu trápili a na svého houževnatého protivníka dlouho nenacházeli recept.

Krátce po dvaceti odehraných minutách se dožadovali odpískání penalty po pádu Gyrana Kerka v pokutovém území, avšak píšťalka rozhodčího Muldera zůstala němá. Do vedení se přeci jen dostali pět minut před poločasovou přestávkou. Chytrou přihrávku do volného prostoru vymyslel Warmerdam, marocký záložník Mimoun Mahi si navedl míč až do šestnáctky soupeře a pak přesně zamířil do levého spodního rohu.

Nicméně hosté se nevzdali a po necelé hodině hry překvapivě srovnali krok. Belgický ofenzivní záložník Tahiri si počkal na správnou chvíli a do obrovské možnosti vysunul střídajícího Vitalieho Damaşcana, jenž sám před brankářem Paesem nezaváhal a překonal ho ranou k pravé konstrukci. Asi rozhodující okamžik tohoto střetnutí se zrodil v 74. minutě, vůbec poprvé v této sezóně skóroval čtyřiadvacetiletý kanonýr Kerk.

Ten se v nepřehledné situaci před gólmanem Lamprouem nejlépe zorientoval a s dorážkou do poloprázdné branky neměl větší problémy. FC definitivně rozhodlo o svém premiérovém tříbodovém zisku za dalších jedenáct minut, po rohovém kopu nově příchozího Arzaniho vyskočil nejvýše do vzduchu Sander van de Streek a přesnou hlavičkou rozvlnil síť. Utrecht se příště utká s rozjetým Heerenveenem, Waalwijk narazí na konkurenční Zwolle.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele