základní část, 3. kolo
26.09.2020 16:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Sparta po vyloučení nestačila na Zwolle a nakonec mu podlehla vysoko o čtyři branky

Zwolle navázalo na předchozí dobrý výkon v Alkmaaru (1:1) a nyní dokázalo přehrát konkurenční Spartu celkem hladce v poměru 4:0. Díky tomu zaznamenalo svůj první tříbodový zisk v tomto ročníku Eredivisie a prozatím se posunulo na šestou pozici se čtyřmi body. Rotterdamský celek je úplně poslední s nulovým bodovým ziskem a se skóre 0:7, jeho čekání na vůbec první gól se proto stále protahuje.

První poločas toho příliš zajímavého nenabídl, ovšem v samém závěru byl vyloučen Mica Pinto za zabránění dosažení branky a domácí následně proměnili pokutový kop. O svém úspěchu definitivně rozhodli krátce po změně stran, když během devíti minut přidali další dva góly. PEC od začátku působilo sebevědomějším dojmem a první možnost si vypracovalo krátce po odehrané čtvrthodině, to totiž z velké vzdálenosti napřáhl Van Wermeskerken.

Jeho nebezpečný projektil směřoval do levého spodního roku, jenž s vynikajícím zákrokem se vytáhl brankář van Leer a balón odvrátil na rohový kop. Když už se zdálo, že se do kabin bude odcházet za nerozhodného bezbrankového stavu, tak po rohovém kopu z levé strany a následné hlavičce Juty Nakajami zahrál Pinto na vlastní brankové čáře rukou, rozhodčí Lindhout nařídil pokutový kop a portugalskému obránci rovnou ukázal červenou kartu.

Nabídnutou příležitostí nepohrdl kanonýr Reza Ghoochannejhad a míč po zemi chytře usměrnil k pravé konstrukci, van Leer se i přes vystižení směru natahoval marně. Třiatřicetiletý íránský reprezentační útočník přidal svou druhou trefu necelé dvě minuty po přestávce, tentokráte se po dalším rohovém kopu zjevil sám před hostujícím strážcem a s dorážkou do poloprázdné branky neměl větší problémy.

Zwolle pokračovalo v tlaku i nadále, v 54. minutě propadl pas z levého křídla až ke Clintu Leemansovi, jenž si posunul balón z hodně ostrého úhlu do ideální palebné pozice a vzápětí nekompromisně zavěsil pod břevno - 3:0. V 70. minutě si van Leer poradil s hodně troufalou dělovkou Van Wermeskerkena, po následném rohovém kopu Leemanse si naběhl do brankového území protivníka aktivní Nakajama a prudkou hlavičkou uklidil míč k protější tyči.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele