základní část, 3. kolo
25.09.2020 20:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Václav Černý řádil, Twente i díky němu přehrálo Groningen 3:1

Twente Enschede navázalo na výtečný výkon z minulého týdne proti Feyenoordu a tentokráte si poradilo s konkurenčním Groningenem v poměru 3:1. Díky tomuto vítězství se prozatím vyhouplo do čela Eredivisie se sedmi body, hosté se nacházejí na desátém místě se třemi body. Ústředními postavami páteční předehrávky se stali Brazilec Danilo a český krajánek Václav Černý, kteří zařídili úvodní dva góly, jejich spolupráce tak zatím funguje na jedničku.

Dvaadvacetiletý český útočník minule zařídil remízu v Rotterdamu (1:1) taktéž po pobídce Danila a i nyní řádil od samého začátku. Nejprve se dokázal prosadit po necelé čtvrthodině hry, kdy dopravil míč do sítě za záda brankáře Padta, ovšem rozhodčí van der Eijk po celkem dlouhém čekání jeho branku neuznal vinou těsného ofsajdu. Stejný hráč přeci jen otevřel gólový účet v polovině úvodního dějství, když ho krásně uvolnil Danilo.

Černý na nic nečekal a počínal si jako chladnokrevný kanonýr, svůj projektil usměrnil přesně do levého spodního růžku. Hosté mohli z ničeho nic srovnat stav po necelé půlhodině hry, avšak Larsenovu bombu směřující k pravé konstrukci výtečně odvrátil na rohový kop gólman Drommel. Ve 31. minutě se domácí strážce musel blýsknout podruhé, po přímém volném kopu famózně zlikvidoval nebezpečnou hlavičku Dammerse.

Domácí výtečně zareagovali na tlak protivníka a ve 37. minutě přidali druhou uklidňující trefu. Černý tentokráte parádně posunul míč do běhu pro Danilla, jenž si věděl rady a přízemním pokusem zamířil k levé tyči. Groningen se znovu musel obejít bez své největší hvězdy Arjena Robbena (poranění třísel), i přesto vykřesal naději na bodový zisk sedm minut po přestávce. To totiž dokázal snížit pětadvacetiletý marocký záložník Ahmed El Messaoudi.

Naprosto přesně načasovaný centr z křídla vymyslel van Hintum a osamocený El Messaoudi se pověsil do vzduchu, proti jeho prudké hlavičce zblízka neměl Drommel sebemenší naději. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem chtěl srovnat střídající Postema, jenže jeho dobrá rána prosvištěla těsně vedle pravé konstrukce. Celek z Enschede pečetil svůj úspěch v 88. minutě, kdy rohový kop Smala zužitkoval hlavou švédský forvard Alexander Jeremejeff.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele