Eredivisie - preview 3. kola

25.09.2020, 08:54, aktualizováno 27.09.2020, 09:32
Previews
V nizozemské lize jsou po sobotě tři stoprocentní týmy a k Ajaxu s Heerenveenem se dnes hodlá připojit i PSV Eindhoven, jeho soupeřem bude Heracles. Feyenoord se střetne s Den Haagem, Utrecht poměří síly s Waalwijkem a Emmen nastoupí proti Willemu II...
Feyenoord Rotterdam - ADO Den Haag  (neděle 12:15)
Feyenoord je v čele se zkušeným trenérem Dickem Advocaatem považován za jednoho z černých koňů na zisk mistrovského titulu a do nového ročníku nevstoupil úplně špatně, i když před týdnem zaznamenal nečekanou ztrátu. V neděli krátce po poledni bude plnit úlohu jasného favorita proti trápícímu se Den Haagu, kterému se po uplynulé hrůzostrašné sezóně nedaří ani teď. S nulovým bodovým ziskem a bez jediné vstřelené branky je zatím patnáctý.

Slavnější rotterdamský celek nejprve zavítal na půdu Zwolle, téměř po celý průběh předváděl precizní výkon hlavně v defenzívní fázi a domů si odvezl zasloužené vítězství v poměru 2:0. Vzápětí doma přivítal nevyzpytatelné Twente a i kvůli hodně brzkému gólu českého krajánka Václava Černého získal pouze bod za nerozhodný výsledek 1:1 i přesto, že v samém závěru zvyšoval tlak a vítězná branka rozhodně byla na spadnutí.

"Je to pro nás velká škoda, z tohoto utkání jsme měli získat tři body, na druhou stranu musím před protivníkem smeknout. Celý zápas odmakal na sto procent a za svůj výkon si bodový zisk zasloužil. My musíme na tento souboj zapomenout a vrátit se k naší hře, která podle mě přinese své ovoce. Od soupeře nečekám, že by tvořil hru, to ale neznamená, že by nebyl nebezpečný," prohlásil zdrženlivě dvaasedmdesátiletý Advocaat.

Domácí stratég dále upozorňuje na standardní situace protivníka. "Den Haag nemá co ztratit a bude hrát uvolněně. V dosavadním průběhu se příliš nedostal k přímým volným či rohovým kopům, avšak jsem si jistý, že hlavně z této činnosti chce v dalším průběhu těžit. V žádném případě ho nesmíme podcenit a to ani za příznivého stavu." Ten se i v tomto klání bude muset vypořádat s početnou marodkou, na které se nachází hned šest jmen.

Mimo hru totiž zůstává van Beek, Malacia, Sinisterra, Botteghin, Spajič či Conteh. "Je to samozřejmě nepříjemnost, ovšem máme dostatečně široký kádr na to, abychom se s tím vypořádali," dodal Advocaat závěrem. Hosté nejprve prohráli v Almelu s Heraclesem (0:2), minule nestačili na Groningen (0:1). Srbský manažer Aleksandar Ranković může počítat s kompletním kádrem, ADO naposledy odjíždělo ze stadionu De Kuip s těsnou prohrou 2:3.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.18 - 7.62 - 16.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Heracles Almelo - PSV Eindhoven  (neděle 14:30)
PSV se na začátku letošního ročníku nachází ve velmi dobrém rozpoložení a zatím se mu daří vše, na co sáhne. V dosavadních třech soutěžních duelech vždy dosáhl na vítězství a největší problémy překvapivě měl před týdnem proti Emmenu, kdy těsný tříbodový zisk vybojoval až gólem ve čtvrté minutě nastavení. Nyní zavítá na stadion nevyzpytatelného Heraclesu, jenž v minulosti několikrát jasně ukázal, že se velkých favoritů nebojí.

Domácí výběr začal podle předpokladů a v domácím prostředí si bez větších potíží poradil s Den Haagem po výsledku 2:0. Následně však naprosto nezvládl druhý poločas v Tilburgu a domů odjížděl s trochu nespravedlivým debaklem 0:4, soupeř ho totiž pořádně vyškolil z produktivity. Na nedělního rivala se mu dlouhodobě nedaří, prohrál s ním totiž šestkrát v řadě a naposledy ho dokázal porazit před více než pěti lety. Loni s ním prohrál 0:2.

"PSV má kvality na všech postech, ovšem vyniká hlavně v ofenzivní fázi. Jakýkoliv jeho útok přináší velkou hrozbu a navíc se dokáže prosadit z každé pozice. My do tohoto utkání nevstupujeme jako favorité, ale pokud se budeme držet taktických pokynů, tak nejsme bez šance na úspěch," prohlásil pro klubové stránky německý kouč Heraclesu Frank Wormuth. Tomu znovu bude scházet Ital Quagliata s Bakboordem (poraněné kolenní vazy).

Favorizovaní hosté nejprve zavítali do Groningenu a i přes urputný výkon protivníka uspěli po výsledku 3:1. Následně se trápili s Emmenem a výhru 2:1 zařídil až na poslední chvíli Maximiliano Romero. Právě argentinský útočník si ve 3. předkole Evropské ligy na půdě slovinské Mury vážně poranil kolenní vazy a musí na operaci, sezóna tak pro něj skončila. Romero nakonec přihlížel vysoké výhře svých spoluhráčů v poměru 5:1.

PSV se v závěrečném play-off utká s norským Rosenborgem a jeho hlavním úkolem zůstává postup do základních skupin. "Nebyl to od nás úplně perfektní výkon, jenže byli jsme produktivní a to stačilo. Pevně doufám, že se co nejdéle udržíme na vítězné vlně," uvedl na pozápasové tiskové konferenci jednadvacetiletý kanonýr Donyell Malen. Kouč eindhovenského giganta Roger Schmidt se kromě Romera musí obejít bez Mexičana Gutiérreze (potíže s kotníkem).
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.76 - 4.21 - 1.69
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Utrecht - RKC Waalwijk  (neděle 14:30)
Utrecht se i v tomto ročníku řadí mezi kandidáty na evropské poháry a rozhodně nechce dopustit, aby mu utekli podobně jako v loňské sezóně. Domácí výběr odehrál oproti ostatním účastníkům Eredivisie jen jeden duel, neboť jeho úvodní souboj s Alkmaarem byl odložen. Premiéra mu příliš nevyšla, jelikož na půdě podceňovaného Venla velmi brzy inkasoval a i přes enormní tlak se mu povedlo již pouze srovnat na 1:1.

Nyní se poprvé představí na vlastním stadionu a proti asi největšímu outsiderovi nizozemské nejvyšší soutěže bude považován za jasného favorita. Hosté loni získali pouhých patnáct bodů a před téměř jistým sestupem ho zachránilo předčasné ukončení soutěže, ani v tomto ročníku se mu příliš nedaří. V tabulce je opět osmnáctý s nulovým bodovým ziskem a se skóre 0:4, po úvodní těsné porážce 0:1 s Vitesse neměl před týdnem šanci v Amsterdamu s Ajaxem (0:3).

Los mu tak v úvodu příliš nepřál, teď ho totiž čeká třetí horký kandidát na umístění v nejlepší šestce. Zatímco proti Arnhemu neměl daleko k bodovému zisku, tak s AFC zaostával ve všech ohledech a tříbrankový rozdíl byl pro něj ještě milosrdný. "Všichni se domnívají, že bez potíží zvítězíme a příliš se nenadřeme. To je ale omyl, Waalwijk vyniká svou houževnatostí a jsem si jistý, že bude klást velký odpor," řekl opatrně kouč Utrechtu John van den Brom.

Ten dále nabádá své svěřence, aby byli trpěliví. "Je klidně možné, že se nám nepodaří skórovat v prvním poločase, nebo Waalwijk dokonce vsítí první branku. V tom případě nesmíme panikařit, je třeba se držet vlastní hry a já věřím, že nakonec vybojujeme tři body. Nesmíme si přestat věřit za žádných okolností, atmosféra v týmu je skvělá." Domácí lodivod stále postrádá Willema Janssena, jenž laboruje s poraněným kolenem.

Hostům se na nedělního protivníka nebývale daří. Porazit ho totiž dokázali hned třikrát za sebou, v loňském ročníku ho přehráli po výsledcích 1:0 a 2:1. Pětapadesátiletý amsterdamský rodák Fred Grim nemůže nasadit důležitý defenzivní štít Luuka Wouterse, jenž bude odpykávat červenou kartu z utkání s Ajaxem, na marodce se navíc nachází střední záložník Richard van der Venne.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.27 - 6.33 - 10.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Emmen - Willem II  (neděle 16:45)
Fotbalisté Emmenu ukázali v dosavadním průběhu dvě rozdílné tváře a zatím s tedy nedá předpovídat, co od něj čekat. Domácí výběr nemá na kontě ani bod, když sehrál nesmírně divoký duel s Venlem a po osmigólové přestřelce mu podlehl v poměru 3:5. Před týdnem zavítal na půdu vysoce favorizovaného PSV a v samém závěru sahal po senzaci, jenomže ve čtvrté nastavené minutě inkasoval rozdílovou trefu a nakonec prohrál 1:2.

FC přitom začalo proti VVV skvěle a krátce po změně stran vedlo o dvě trefy, jenomže pak naprosto selhalo a po hrubých chybách v defenzívě inkasovalo hned pětkrát. Minule v Eindhovenu hrálo druhé housle, jenomže díky skvělé obraně vzdorovalo a k obrovskému překvapení vskutku nemělo daleko. Také výkony Willemu jsou jako na houpačce, ve čtyřech střetnutích buď přesvědčivě dominoval, nebo naopak na svého protivníka jasně nestačil.

Po porážce v Heerenveenu (0:2) deklasoval ve 2. předkole Evropské ligy lucemburský Progrès Niedercorn (5:0) a následně v prvním domácím střetnutí nedal žádnou naději konkurenčnímu Heraclesu (4:0). Ve čtvrtek přivítal favorizované skotské Rangers, po úvodním enormním tlaku dvakrát během krátké chvíle kapituloval a po přestávce ještě dvakrát, proto kvůli vysoké prohře 0:4 skončila jeho cesta ve 3. předkole EL.

Domácí kouč Dick Lukkien bude mít k dispozici téměř kompletní výběr, na marodce se pouze nachází Michael de Leeuw vinou poraněného kolene. "V týmu je velký potenciál, i když dostáváme tvrdé rány. Musíme se z toho oklepat a vzít si hlavně pozitiva, kterých s PSV opravdu nebylo málo," řekl lodivod FC optimisticky. V loňských vzájemných duelech obou nedělních rivalů vždy uspěl domácí celek (nejprve Willem 2:1 a poté v odvetě Emmen 4:2).

Manažer klubu z Tilburgu Adrie Koster se musí vypořádat s početnější marodkou, na které se nacházejí Okyere Wriedt (zlomenina nártu), Owusu (potíže se zadním stehenním svalem), Heerkens (problémy s třísly) a Zuijderwijk. "Proti Rangers nám chyběly zkušenosti, skotský rival navíc proměnil všechny šance, které si vypracoval. V Emmenu bychom rádi předvedli zodpovědný výkon od samého začátku a chceme zvítězit," vyjádřil se Koster v krátkosti.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.76 - 3.59 - 2.48
více informací
PEC Zwolle - Sparta Rotterdam  (sobota 16:30)
Oba dva sobotní protivníci nevstoupili do nového ročníku zrovna nejlépe a v dosavadních dvou kolech zatím ani jednou nevyhráli, na druhou stranu čelili opravdu hodně těžkým protivníkům a nyní si určitě chtějí napravit reputaci. Za mírného favorita je považováno domácí Zwolle, které má na kontě alespoň jeden bod a patří mu třináctá příčka. Rotterdamský klub se nachází na dělené patnácté pozici a zatím ještě neskóroval.

PEC hned na úvod narazilo na Feyenoord a trápilo se hlavně v ofenzivní fázi, svého protivníka prakticky vůbec neohrozilo a podlehlo mu 0:2. Následně zavítalo do Alkmaaru, téměř sedmdesát minut hrálo v početní výhodě a ke konci prvního dějství dokonce skórovalo, jenomže tlaku AZ neodolalo a nakonec se s ním rozešlo smírně v poměru 1:1. Nicméně i zisk bodu na půdě jednoho z největších favoritů Eredivisie rozhodně není k zahození.

"Před utkáním v Alkmaaru bychom nerozhodný výsledek rozhodně brali, avšak vzhledem k průběhu utkání jsme trochu zklamaní. Teď narazíme na Spartu a o jejich nesporných kvalitách určitě víme, ovšem podle mého názoru máme na to ji porazit. Důležité bude, abychom se vyvarovali zbytečných ztrát, oproti předchozímu průběhu musíme přidat na důrazu a také zlepšit koncovku," myslí si trenér Zwolle John Stegeman.

Ten se bude muset obejít bez svého defenzivního pilíře Thomase Lama, právě finský obránce totiž bude odpykávat trest za vyloučení s AZ. Jistotu startu navíc nemají lehce zranění Strieder s Clementem. Hosté nejprve přivítali mistrovský Ajax a podlehli mu nejtěsnějším poměrem 0:1 i přesto, že amsterdamský gigant hrál od 27. minuty v deseti. Minule nedokázal překvapit ani Vitesse a z jeho stadionu odjížděl s porážkou 0:2.

Kouč rotterdamského celku Henk Fraser postrádá belgického obránce Michaëla Heylena, jenž v Arnhemu uviděl červenou kartu těsně před přestávkou, na marodce se k tomu nacházejí Coremans s Kharchouchem (oba poraněné koleno) a také Duarte (nemoc). Oba dva rivalové na sebe narazili v uplynulém ročníku pouze jednou a na stánku MAC³PARK vítěz znám nebyl (2:2), plánovaná dubnová odveta se neodehrála kvůli koronaviru.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.35 - 3.58 - 2.96
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Fortuna Sittard - AZ Alkmaar  (sobota 18:45)
Loňský vicemistr Eredivisie nezažívá úplně povedený vstup do tohoto ročníku a nyní se bude chtít dostat z krize na půdě podceňovaného Sittardu. AZ v dosavadních duelech uspěl jen jednou a to ještě s velkým štěstím, ve svém prvním ligovém souboji nedokázal překvapivě vyzrát na outsidera ze Zwolle. Jeho sobotnímu protivníkovi se však taktéž vůbec nedaří a má na kontě nulový bodový zisk se skóre 1:5, v tabulce je proto až předposlední sedmnáctý.

Fortuna měla už loni velké problémy se záchranou a osm kol před koncem se nacházela na šestnáctém barážovém místě se šestadvaceti body, předčasný konec ji tak rozhodně přišel vhod. Ve svém prvním střetnutí zavítala do Enschede a po nepříliš přesvědčivém výkonu podlehla místnímu Twente v poměru 0:2. Před týdnem přivítala sebevědomý Heerenveen, během úvodních pětatřiceti minut hned třikrát inkasovala a pak již ztrátu nedohnala (1:3).

Svěřenci kouče Arneho Slota zahájili ročník proti Plzni a ve 2. předkole Ligy mistrů zachraňovali postup až v prodloužení (3:1), vyrovnávací branku navíc dali v poslední možnou chvíli z pokutového kopu. Poté nedokázali uspět na Ukrajině a s favorizovaným Dynamem Kyjev prohráli 0:2. Naposledy hráli od 17. minuty bez vyloučeného Calvina Stengse a v konečném účtování se Zwolle mohli být rádi alespoň za remízu 1:1.

"V žádném případě se nedomnívám, že bychom se nacházeli v nějaké krizi. Hrát téměř celý zápas v deseti je problém proti každému soupeři nizozemské ligy, navíc k otočení vývoje jsme neměli příliš daleko. Jsem si jistý, že jedna přesvědčivá výhra nám vrátí potřebné sebevědomí. Kádr máme silný, o tom jsem naprosto přesvědčen. V Sittardu chceme předvést naše umění od samotného začátku," řekl Slot s velkým odhodláním.

Ten se kromě Stengse bude muset obejít i bez Helmera, na trávník se možná nepodívají ani marocký špílmachr Idrissi či zkušený obránce Vlaar. "Fortuna bude čekat na naše chyby a pokusí se využít rychlých protiútoků. V jeho defenzívě se určitě dají najít mezery, nicméně k vítězství potřebujeme proměňovat nabídnuté příležitosti," dodal závěrem Slot. Jeho protějšek Kevin Hofland může počítat s kompletním výběrem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.83 - 4.43 - 1.56
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SC Heerenveen - VVV Venlo  (sobota 20:00)
Eredivisie měla po dvou odehraných kolech trochu nečekaného lídra. Je však potřeba dodat, že Heerenveen si první příčku za své úvodní dva výkony ve finále právem zasloužil. Na svou formu z utkání proti Willemu II a Fortuně bude chtít jednoznačně navázat proti Venlu. To však také patří k současným překvapením, dosud urvalo na své konto velice slušné čtyři body.

Tenhle souboj tak nabídne měření sil dvou týmů, které se, trochu nečekaně, nacházejí aktuálně v popředí tabulky. Roli favorita každopádně určitě budou plnit Srdíčka, která vážně v prvních dvou kláních zazářila. V obou byla tím lepším družstvem, vítězství si vždy zkušeně pohlídala. A domácí trenér Johnny Jansen tak může být v tuhle chvíli nadmíru spokojený.

Jeho mužstvo přitom čelí velmi zajímavě výzvě. V posledních třech vzájemných duelech Heerenveen s Venlem doma vždy jen remizoval, v rámci Eredivisie se ze zisku třech bodů radoval naposledy v roce 2012. "Uplynulý týden jsme si mohli užít. Nedívám se na průběžné pořadí. I když už jsem od všech známých dostal snad třicet fotek tabulky," uculoval se Jansen.

Jeho družina je evidentně v dobrém rozpoložení. A nemá jediný důvod si v tomto klání nevěřit, ačkoli VVV doposud neprohrálo. "Musíme zůstat realističtí, musíme k sobě být kritičtí," snažil se krotit jakousi menší euforii v kabině Jansen. "Existuje ještě spousta herních prvků, které jsou potřeba vylepšit. Každopádně ty fotky se prohlížely opravdu příjemně."

Kromě Jana Rase a Joaquína Fernándeze bude mít heerenveenský lodivod k dispozici kompletní kádr. Jisté zdravotní potíže trápily Ibrahima Dreševiče, z nich se ale údajně rychle vymanil. Výrazné změny v sestavě by každopádně neměly být na pořadu dne, frískému celku se totiž moc dobře daří. "Nemůžeme si dovolit hrát třeba na osmdesát procent," říkal Jansen.

Hosté ve svém prvním střetnutí přestříleli venku Emmen, následně uhráli cennou plichtu s Utrechtem. Vecpali se tak rázem na solidní pátou pozici. "Nejsme ještě tak dobří, abychom si mysleli, že můžeme něco vypustit. Takto nebudeme dobře fungovat. Ale k něčemu takovému nedojde," ujišťoval domácí šéf lavičky. "Velmi důležitá bude proti Venlu kázeň."

Ani hostující stratég Hans de Koning se nepotýká s problémy ohledně mnohačetných absencí. Zdraví jsou mu dokonce všichni. Do své základní jedenáctky by rovněž neměl nějak výrazněji zasahovat. "VVV ukázalo, že umí hrát dobrý fotbal. Nepochybně se ovšem dostaneme více k míči. Budeme muset být přesní a dodržovat plán. To je základ všeho," zakončil Jansen.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.58 - 4.37 - 5.61
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AFC Ajax - SBV Vitesse  (sobota 21:00)
Fotbalisté Ajaxu v úvodních dvou kolech neměli výraznější potíže potvrdit roli favorita. Nejprve skolili rotterdamskou Spartu, pak Waalwijk, tedy soupeře, pro něž je prioritou udržení se v nejvyšší soutěži. Teď však pravděpodobně přivítá dosavadní nejtěžší kalibr. Vitesse, již s uzdraveným koučem Thomasem Letschem, dosud také neztratilo jediný bod.

Arnhemský celek zasáhla v dobách nedávných pandemie nemoci COVID-19. Dotkla se přesevším trenérského štábu, takže Letsch před týdnem nemohl prožít jakožto nový trenér premiéru před vlastními fanoušky. Mužstvo tedy museli vést Edward Sturing a Nicky Hofs, mající obvykle na starosti mládežnické týmy, a také technický ředitel klubu Johannes Spors.

Tentokráte ale bude německý stratég již přítomný na lavičce, neboť nejnovější testy vykázaly negativní výsledky na koronavirus. "Minulá výhra nám dodala na sebevědomí. Se šesti body se jede do Amsterdamu úplně jinak," těšilo Sturinga, manažera hostující akademie. "Víme, že je Ajax největším favoritem na zisk titulu. Pro nás všechny je utkání vážně velkou výzvou."

Zatím může být SBV se vstupem do tohoto ročníku spokojeno. Skolilo naprosto ty samé protivníky, co amsterdamský klub, a nachází se v popředí tabulky, které by chtělo okupovat po celou dobu sezóny. "Čeká nás parádní duel, ve kterém můžeme narazit na top mužstvo z Eredivisie. I bez Letsche jsme se snažili dělat svou práci," říkal brankář Remko Pasveer.

Hosté nebudou mít k dispozici českého obránce Tomáše Hájka, údajně je totiž právě on nově nakaženým onemocněním Covid-19, nejistý je start u Jacoba Rasmussena, u něhož se stále neví, jestli je zdravý. "Mluvili jsme s trenérem pomocí FaceTime, když byl v karanténě. Komunikace probíhala v pohodě. Doufáme, že nyní můžeme uspět," dodával Pasveer.

Ajax naposledy na svého aktuálního soka narazil v únoru v rámci čtvrtfinále Nizozemského poháru, skolil ho přitom o tři branky. V uplynulých čtyřech případech s ním neprohrál. "Nemyslím si, že si někdo může být jistým místem v základní sestavě. Musíme si tuhle poctu zasloužit," uvedl domácí obránce Lisandro Martínez, který v klubu působí druhým rokem.

I Lancieri se po karetním trestu vrací Nicolás Tagliafico, amsterdamský lodivod Erik ten Hag tak možná nebude moci počítat jen s Ryanem Gravenberchem, jehož start je stále v ohrožení. "Tohle angažmá mi přineslo do života hodně pozitivního. Jsem v cizí zemi, ale každý den potkávám někoho zajímavého. Jsem nejen lepší fotbalista, ale i člověk," zakončil Martínez.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.35 - 5.80 - 7.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Twente - FC Groningen  (pátek 20:00)
Předehrávku 3. kola Eredivisie obstarají dva soupeři, kteří by rádi zabojovali o evropské poháry a určitě chtějí skončit alespoň v horní polovině tabulky. Po dvou odehraných zápasech je na tom momentálně o trochu lépe domácí Twente, které ani jednou neprohrálo a se čtyřmi body mu patří šesté místo. Hosté minule napravili zaváhaní s vysoce favorizovaným PSV (1:3) a po dobrém výkonu si odvezli všechny tři body z Den Haagu (1:0).

Celek z Enschede nečekaně sestoupil do druhé nejvyšší soutěže před necelými třemi lety, ovšem v ní strávil pouhou jednu sezónu a po suverénním výkonu se vrátil mezi elitu. V loňském nováčkovském ročníku začal skvěle a vypadalo to, že se záchranou nebude mít problém, ovšem v druhé polovině strádal a mohl být rád, že se soutěž předčasně ukončila. Také letos se mu zatím vede dobře, ale trenér Ron Jans varuje před velkou konkurencí.

"Jedná se o dlouhodobou soutěž a jsem si jistý, že krize padne na téměř každého účastníka. Je jen otázkou, jak rozsáhlá bude a jaké budou její důsledky. My se chceme připravovat na každé utkání zvlášť a nechceme myslet na to, co nás čeká třeba za měsíc. Teď se představíme proti Groningenu a očekávám vskutku vyrovnaný souboj, každá maličkost může rozhodovat. Všem je nám jasné, že to jednoduché utkání rozhodně nebude," prohlásil Jans pro klubové stránky.

Jeho svěřenci si nejprve poradili se Sittardem (2:0), před týdnem v Rotterdamu překvapili silný Feyenoord a i díky premiérové brance českého forvarda Václava Černého vybojovali cennou remízu 1:1. Dvaadvacetiletý rodák z Příbrami by se měl znovu objevit v základní jedenáctce, Jans v tuto chvíli může počítat s kompletním výběrem. Do sestavy se mu totiž vrací i kapitán Wout Brama, jenž vynechal duel s Feyenoordem kvůli svalovým problémům.

Jeho protějšek Danny Buijs stále nemůže využít služeb hvězdného kapitána Arjena Robbena (poranění třísel), na marodce se dále nacházejí Gudmundsson se Schreckem. "Hru Twente jsme samozřejmě rozebírali u videa, náš protivník má obrovské kvality. V jeho defenzivě se jen těžko hledají nějaké mezírky, navíc v útočné fázi dokáže být velmi produktivní. Šance jsou podle mě 50 na 50," uvedl Buijs s notnou dávkou respektu. V uplynulé sezóně se oba výběry rozešly na stadionu De Grolsch Veste smírně v bezbrankovém poměru.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.28 - 3.38 - 3.24
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.SC Heerenveen22005:16
2.AFC Ajax22004:06
3.PSV Eindhoven22005:26
4.SBV Vitesse22003:06
5.VVV Venlo21106:44
6.Feyenoord Rotterdam21103:14
 FC Twente21103:14
8.Willem II21014:23
9.FC Groningen21012:33
10.Heracles Almelo21012:43
11.AZ Alkmaar10101:11
 FC Utrecht10101:11
13.PEC Zwolle20111:31
14.FC Emmen20024:70
15.Sparta Rotterdam20020:30
 ADO Den Haag20020:30
17.Fortuna Sittard20021:50
18.RKC Waalwijk20020:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
AjaxFans

Konečně nějaký protivník pro nás

Reagovat
adoxx

Černý se začíná hezky rozjíždět, věřím že z něj nakonec ještě něco bude

Reagovat
JeséRodriguez

Černý

Reagovat
dave30

Vaškovi se začíná dařit. Tak ať mu to vydrží a hlavně žádné zranění.

Reagovat
JeséRodriguez

Ještě příští kolo aspoň asistence a mohl by jet na další sraz. Místo Kopice, Provoda, Krejčího nebo Zmrhala úplně v pohodě. Ale asi bude ještě brzo.

Reagovat
dave30

Já nevím, ale to jsme na tom opravdu tak špatně, že stačí 3-4 vydařené zápasy a hráč jde do repre?

Reagovat
JeséRodriguez

Záleží na jaké pozici. Co se týče křídel, je to opravdu bída. Navíc typologicky nám hráč jako Černý opravdu chybí. Technické, kreativní křídlo, které se nebojí vzít to na sebe. Volání po repre je, souhlasím, asi ještě brzo, ale snad si udrží formu a časem tam nakoukne. V současné době máme na křídla Masopusta, ten se hodí do zápasů s těžkými soupeři, kdy to příkladně odpracuje. Na druhé straně je střední záložník Jankto, potažmo podhrot Hložek. Jankto se v repre prezentuje dobře, ale pořád to není to rozdílové křídlo, kterým může být právě Černý. Další variantou by byla hra bez křídel se zálohou a útokem Darida, Souček, Jankto - Dočkal - Schick, Hložek. U Černého by bylo fajn, kdyby se do toho dostal.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
dave30

V podstatě se vším souhlasím. Ale tu výkonnost musí udržet déle, než 3-4 zápasy. Listopadový termín je pro něj hraniční. Hlavně to zdraví...

Reagovat
dave30

Pro JR

Reagovat
JeséRodriguez

Souhlas

Reagovat
DieryVonry

De to dolů tady ty fotky u článku Ajaxu.. De light, De Jong, Ziyech... Nerese beru za instantní zhulenej pohled ve všech zápasech... Kdo to bude příště z rozprodaného týmu? Tagliafico? nebo se vrátí k fotce Klaase Jana Huntelaara z před tří sezón?

Reagovat
osobnostx

To video u neuznaného gólu Černého.....jako u nás ....

Reagovat
REPLIKATOR

Álvarez zmrd

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele