Eredivisie - souhrn 3. kola

16.08.2019, 21:58, aktualizováno 18.08.2019, 21:59
Komentáře a souhrny
Ajax vyhrál na půdě Venla a po třech kolech se usadil na čele tabulky. Nezaváhal ani PSV Eindhoven, který pro změnu přivezl body ze hřiště Heraclesu. Feyenoord remizoval s Utrechtem a poprvé v sezóně zaváhal Alkmaar. Vitesse v páteční předehrávce snadno porazilo Zwolle...

Heracles Almelo - PSV Eindhoven 0:2

18.08.2019 20:00

Góly: 16. Steven Bergwijn, 58. Mohammed Ihattaren

Heracles Almelo nedokázalo zvítězit v nejvyšší nizozemské soutěži ani na třetí pokus a tentokráte podlehlo vysoce favorizovanému PSV v poměru 0:2, v tabulce se tak nachází až na šestnáctém místě s jediným bodem. Naopak eindhovenský celek potvrdil vzrůstající formu, po postupu z 3. předkola Evropské ligy přes norský Haugesundu vyhrál v Eredivisii podruhé za sebou a patří mu šestá příčka, za vedoucím Ajaxem přitom zaostává pouze o skóre.

Po úvodní nepříliš zajímavé čtvrthodině šli hosté z ničeho nic do vedení. Steven Bergwijn se po přihrávce od Rosaria zmocnil míče v blízkosti půlící čáry, poté postupoval nikým neatakován středem hrací plochy a nakonec vypálil z necelých třiceti metrů, jeho nádherná rána skončila přesně v levém dolním rohu. Brankář Blaswich sice vystihl směr razantní střely, jenomže příliš šancí na úspěšný zákrok tedy neměl.

Domácí výběr mohl odpovědět ve 25. minutě. Po přihrávce Maura Júniora a sklepnutí od Desserse napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů van der Water a gólman Zoet měl co dělat, aby nepříjemný skákavý projektil odvrátil s vypětím všech sil na rohový kop. Stejný hráč opět zahrozil krátce po odehrané půlhodině. Tentokráte si perfektně narazil balón s Dessersem a postupoval po pravé straně, avšak v zakončení totálně selhal a prostor tří tyčí vůbec netrefil.

Zhruba pět minut před přestávkou zkusil štěstí z dvaadvaceti metrů Mohammed Ihattaren a Blaswich skvěle vyrazil míč na rohový kop. Po jeho zahrání nařídil sudí Kamphuis pokutový kop ve prospěch PSV za ruku jednoho z bránících hráčů, ale po konzultaci s videorozhodčím ji nakonec odvolal. Ve druhém poločase eindhovenský klub kontroloval průběh a svůj náskok pojistil po necelé hodině hry.

Teprve sedmnáctiletý nadějný střední záložník Ihattaren využil rychlého protiútoku Gakpa a po finálním přízemním centru z levé strany překonal nenápadnou střelou překvapeného Blaswiche. Ve zbývajícím průběhu se nic nebezpečného nepřihodilo, svěřenci trenéra Marka van Bommela si už dostatečný náskok s přehledem pohlídali. V hostujícím dresu opět nastoupil od samého začátku český krajánek Michal Sadílek a byl střídán v 71. minutě.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - FC Utrecht 1:1

18.08.2019 16:45

Góly: 51. Ridgeciano Haps - 9. Issah Abass

Feyenoord nedokázal zvítězit v novém ročníku Eredivisie ani na třetí pokus a znovu jen remizoval, teď se totiž smírně rozešel s konkurenčním Utrechtem. Po necelých deseti minutách prohrával, pak srovnal krátce po výměně stran, ovšem rozdílovou trefu se mu i přes mírný tlak vsítit nepodařilo. V tabulce se nachází na jedenáctém místě, zatímco jeho nedělní konkurent udržel neporazitelnost a se sedmi body mu patří dělené čtvrté místo.

Utrecht po dvou úvodních výhrách poprvé ztratil, remíza z Rotterdamu je i přesto cenným ziskem. Navíc za vedoucím Ajaxem zaostává pouze o skóre. V hostujícím dresu se dostal na trávník český útočník Václav Černý, v 64. minutě vystřídal jediného střelce svého výběru Issaha Abasse. Svěřenci trenéra Johna van den Broma zažili skvělý vstup do utkání a z vedoucí branky se radovali v 9. minutě, kdy se prosadil již zmiňovaný Abass.

Teprve dvacetiletý ghanský forvard hostující v klubu z německé Mohuče předvedl nádhernou individuální akci, když sám přeběhl více jak polovinu hřiště. V obležení čtyř protihráčů se propracoval až k hranici pokutového území a odtud s naprostou přesností vypálil k levé tyči, brankář Vermeer neměl šanci reagovat. Domácí mohli vyrovnat za další čtyři minuty, ale Narsinghův přízemní pokus z hodně ostrého úhlu přeci jen prosvištěl vedle zadní konstrukce.

Necelých deset minut před přestávkou se o něco podobného pokusil Berghuis, jenomže ani on neměl přesnou mušku. Ve 41. minutě znovu předvedl své kvality Abass a Vermeer měl co dělat, aby jeho bombu odvrátil s vypětím všech sil na rohový kop. Feyenoord se dočkal v 51. minutě. Obránce Ridgeciano Haps využil zpětné nahrávky od Berghuise a utěšenou ranou z dvaadvaceti metrů trefil levou šibenici, gólman Paes se natahoval marně.

Zhruba po hodině hry opět zahrozil aktivní Abass, tentokráte po rychlém průniku rozvlnil boční síť. Asi dvacet minut před závěrečným hvizdem se Gustafson probil na vlastní pěst do šestnáctky protivníka, nicméně v rozhodující chvíli byl zablokován. V samém závěru Vermeer vychytal brilantním způsobem střídajícího Guwaru, poté na opačné straně nedokázal zakončit Haps z ideální pozice, a proto se už výsledek nezměnil.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - FC Groningen 0:0

18.08.2019 16:45

Góly: -

Alkmaar po skvělém vstupu do letošní sezóny nedokázal v domácím prostředí potvrdit úlohu favorita a tentokráte neskóroval, s Groningenem se rozešel smírně bez branek. Trochu se na něm projevila únava z odvetného duelu 3. předkola Evropské ligy, kdy po vítězství 4:0 nad ukrajinským Mariupolem prošel do závěrečného play-off. Pro Groningen má bod cenu zlata, navíc tím alespoň částečně napravil předchozí porážku 1:3 s Twente.

AZ letos poprvé na ligové scéně ztratilo a se sedmi body je druhé o skóre za vedoucím Ajaxem. V nizozemské nejvyšší soutěži už proto není nikdo, kdo by byl po třech kolech stoprocentní. Nedělní duel neměl od samého začátku kdovíjak vysoké tempo a trochu mu i scházelo větší nasazení, více jak osm a půl tisíce fanoušků se mnoha gólových možností nedočkalo. Ta první se urodila po necelé čtvrthodině hry.

Po chybě Zeefuika při rozehrávce přešli domácí do rychlého protiútoku, zakončující Idrissi si před hranicí pokutového území přehodil balón na svou silnější pravačku a poté mířil zhruba o dva metry nad horní tyčku. V 17. minutě ukázali své kvality také hosté, jenomže ránu z pětadvaceti metrů vyrazil brankář Bizot před sebe a nabíhající Gudmundsson se při pokusu o dorážku dopustil útočného faulu. Nadějná akce tak vyzněla do ztracena.

Pak se útočné snahy obou rivalů zastavily, AZ znovu zahrozilo až v nastavení úvodního dějství. Na pravém křídle odvedl skvělou práci Hatzidiakos, jenž následnou zpětnou přihrávkou vybídl ke skórování Idrissiho, ale třiadvacetiletý útočník s marockými kořeny ve vyložené šanci selhal a nepropálil obětavý obranný blok protivníka. Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil, do jediné příležitosti se propracovali hosté a to v 73. minutě.

Střídající El Hankouri po krásné přízemní kombinaci svých spoluhráčů uháněl sám po levém křídle a dostal se až k Bizotovi, avšak v zakončení nezachoval potřebný klid a trestuhodně mířil daleko vedle vzdálenější konstrukce. Ve zbývajícím průběhu se nic zásadního nestalo, ofenzivní nemohoucnost AZ potvrzuje především statistika střel na branku (0!). V příštím kole bude mít šanci na reparát v Rotterdamu se silným Feyenoordem, Groningen přivítá Venlo.

Více informací k zápasu

FC Twente - RKC Waalwijk 3:3

18.08.2019 14:30

Góly: 64. Haris Vučkić, 90. Haris Vučkić, 90+2. Rafik Zekhnini - 24. Anas Tahiri, 78. Ingo van Weert, 90+3. Paul Quasten

Takový závěr, jaký se zrodil ve 3. kole nizozemské nejvyšší soutěže na stadionu v Enschede, se jen tak nevidí. Hosté z Waalwijku ještě v 89. minutě překvapivě vedli nad Twente 2:1, ovšem po konečném hvizdu rozhodčího Pereze svítil na tabuli nerozhodný stav 3:3. RKC tak získal svůj premiérový bod v Eredivisii po pěti letech strávených ve druhé lize, zatímco domácí výběr si v letošní sezóně udržel neporazitelnost a je v horní polovině s pěti body.

Přitom na začátku to vůbec nevypadalo, že by se diváci dočkali hned šesti branek. Po úvodní nevýrazné dvacetiminutovce se z ničeho nic dostali do vedení hosté. Po naprosto fantastické přízemní akci na levé straně převzal balón Anas Tahiri, chytře si ho narazil s Bakarim a pak ze středu šestnáctky pohodlně zakončil do odkryté branky. Domácí dlouho nemohli najít recept na pozornou defenzívu protivníka, podařilo se jim to až v 64. minutě.

Šestadvacetiletý slovinský záložník Haris Vučkić využil dlouhého nákopu Verdonka na levém křídle, v osobním souboji přetlačil bránícího Delcroixe a z mírného úhlu nakonec obstřelil bezmocného brankáře Heemskerka. Neuběhlo však ani patnáct minut a RKC si vzal zpět ztracený náskok. Důrazný Ingo van Weert se na hranici pokutového území probil přes několik protihráčů a v pádu ze šesti metrů nádherně zavěsil do vzdálenější šibenice.

Když už se zdálo, že hosté dosáhnou na senzační vítězství, tak v poslední minutě základní hrací doby opět srovnal Vučkić. Tentokráte po přesně načasované nahrávce od Espinosy zachoval chladnou hlavu v šestnáctce soupeře a přízemním pokusem usměrnil balón k přední tyči. Neuběhly ani další dvě minuty a mírný favorit nedělního střetnutí dokonce otočil vývoj, do černého zamířil jednadvacetiletý Nor Rafik Zekhnini.

Útočník hostující v Twente z prvoligové italské Fiorentiny předvedl odvážný průnik na levé straně a nádhernou táhlou ranou z rohu pokutového území se famózně trefil k protější tyči, Heemskerk se jen naprázdno proletěl vzduchem. Ani to však nebylo všechno. Za necelých šedesát sekund zařídil konečnou remízu Paul Quasten, jenž po zpětné přihrávce od Sowa zblízka pokořil gólmana Drommela. V šesté minutě nastavení ještě mohl vyšperkovat toto galapředstavení hostující Mulder, ale s přispěním Drommela pouze orazítkoval pravou tyč.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - Willem II 2:3

18.08.2019 12:15

Góly: 18. Vitalie Damaşcan, 51. Vitalie Damaşcan - 23. Marios Vrousai, 29. Vangelis Pavlidis (pen.), 45. Vangelis Pavlidis

Fortuna nedokázala zvítězit ani ve svém třetím utkání nového ročníku a tentokráte podlehla Tilburgu v poměru 2:3, s jediným bodem na kontě se tak stále nachází v blízkosti sestupové zóny. Naopak Willem dokázal odčinit minulou porážku se silným Vitesse (0:2) a na konto si připsal druhé vítězství, díky kterému se prozatím posunul do horní poloviny Eredivisie. O svém úspěchu rozhodl již v prvním poločase, kdy vstřelil všechny tři své góly.

Strůjcem úspěchu hostujícího celku se stal teprve dvacetiletý řecký útočník Vangelis Pavlidis, který zařídil i úvodní vítězství ve Zwolle (3:1) hned dvěma brankami. Proti Arnhemu nebyl k dispozici a možná právě proto vyšel jeho celek gólově naprázdno, tentokráte už zase režíroval výhru dalšími dvěma trefami. Domácím alespoň k remíze nepomohly ani dva zásahy nově příchozího Vitalieho Damaşcana, jenž je v Sittardu na hostování z italského týmu Turín FC.

Právě dvacetiletý moldavský útočník otevřel gólový účet nedělního střetnutí krátce po odehrané čtvrthodině, když po rychlé akci středem hřiště a následné kolmici od Cisse obstřelil z mírného úhlu vyběhnutého gólmana Wellenreuthera. Neuběhlo však ani pět minut a Willem srovnal. Po centru Lewise od pravého rohu pokutového území se pověsil do vzduchu Marios Vrousai a přesnou hlavičkou ze středu šestnáctky zamířil přímo do pravé šibenice.

Hosté otočili vývoj po necelé půlhodině hry. Pavlidis byl v pokutovém území soupeře evidentně přistrčen Amiotem, sám si postavil míč na penaltový puntík a zkušeně zamířil do protipohybu brankáře Koşeleva. Domácí mohli srovnat zhruba pět minut před přestávkou, ale kroucenou ránu Cisse ze střední distance vyškrábl Wellenreuther fantasticky jednoruč nad břevno. Naopak v poslední minutě prvního dějství znovu udeřil Pavlidis.

Tentokráte se po rohovém kopu Vrousaie zjevil u vzdálenější konstrukce a hlavou nasměroval balón do sítě. Fortuna dobře vstoupila do druhé půle a snížila v 51. minutě. Po pasu Pinta tečoval míč Damaşcan a z osmi metrů zavěsil přímo do bližšího horního rohu. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem vypálil z dvaadvaceti metrů Dankerlui a orazítkoval levou spojnici, Tilburg i přesto udržel hubený náskok až do konce.

Více informací k zápasu

FC Emmen - SC Heerenveen 2:0

17.08.2019 20:45

Góly: 4. Nikolai Laursen, 41. Glenn Bijl

Emmen dokázal odčinit úvodní dvě porážky a nyní zásluhou výtečného prvního poločasu zvítězil nad favorizovaným Heerenveenem v poměru 2:0. Díky premiérovému tříbodovému zisku se odpoutal ode dna Eredivisie a prozatím se posunul na dvanácté místo. Naopak SC prohrál vůbec poprvé a tentokráte nenavázal na úspěchy s Heracles či Feyenoordem, oproti minulým vystoupením byl naprosto neškodný v ofenzivní fázi.

Loňský nováček vstoupil do sobotního duelu naprosto fantasticky a už po čtyřech odehraných minutách šel do vedení. K přímému volnému kopu z dobrých pětadvaceti metrů se postavil teprve jednadvacetiletý Dán Nikolai Laursen a svou levačkou parádně zakroutil balón k vzdálenější konstrukci, brankář Hahn se jen naprázdno proletěl vzduchem. Domácí pokračovali v aktivitě i nadále a Laursen se mohl podruhé prosadit krátce po půl hodině hry.

Tentokráte předvedl své individuální schopnosti a skvěle se probil přes několik protihráčů, s jeho závěrečnou tvrdou ranou si dokázal poradit výtečný Hahn. Emmen se přeci jen dočkal druhého uklidňujícího zásahu necelých pět minut před přestávkou. Na levém křídle odvedl výbornou práci Burnet, zbavil se bránícího Floranuse a pak přesně odcentroval k zadní tyči, kde už měl snadnou úlohu nabíhající Glenn Bijl a zblízka hlavou rozvlnil síť.

Po změně stran tempo hry přeci jen opadlo, Emmen pozorně bránil a soupeře k ničemu zásadnímu nepouštěl. Hostům dělal problém přechod na útočnou polovinu a do zakončení se dostával jen sporadicky, pokusy ze střední vzdálenosti příliš nezaměstnávaly pozorného gólmana Telgenkampa. Naopak v samém závěru měl na kopačce třetí gól svého výběru střídající Quispel, jehož skákavý pokus těsně minul protější tyč.

Svěřenci trenéra Dicka Lukkiena navíc ukázali, že se jim na sobotního rivala dlouhodobě daří, neboť i v uplynulém ročníku s ním ani jednou neprohráli a vybojovali hned čtyři body. Navíc před vlastní kulisou podruhé zvítězili po výsledku 2:0. FC v příštím kole zavítá do Tilburgu a rozhodně se pokusí na tento úspěch navázat, Heerenveen bude mít co napravovat proti rozjetému Twente a jednoduchý duel ho jistojistě nečeká.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - AFC Ajax 1:4

17.08.2019 18:30

Góly: 89. Evert Linthorst - 44. Hakim Ziyech, 49. Dušan Tadić (pen.), 66. Klaas-Jan Huntelaar, 76. David Neres

Ajax se vypořádal s náročným programem souvisejícím s působením v 3. předkole Ligy mistrů a na půdě Venla nezaváhal. Díky čtyřem vstřeleným brankám od konce úvodního dějství zvítězil celkem hladce v poměru 4:1 a se sedmi body se tak prozatím posunul do čela Eredivisie. VVV naopak prohrál podruhé v řadě a klesl do dolní poloviny nizozemské nejvyšší soutěže se třemi body, proti obhájci mistrovské trofeje zaostával ve všech ohledech.

Úvodní poločas toho příliš nenabídl, domácí se prezentovali pozornou hrou v defenzívě a soupeři toho příliš nedovolili. Amsterdamský gigant poprvé zahrozil po necelé půlhodině hry. Promes si výtečně naběhl mezi dva obránce a po přesně načasované přihrávce tečoval balón pravačkou, vzdálenější tyč přeci jen minul o několik decimetrů. AFC se dočkal vedoucího gólu těsně před poločasovou přestávkou a neprosadil se nikdo jiný než Hakim Ziyech.

Marocký klenot se po zpětné přihrávce od Dušana Tadiće opřel do míče z osmnácti metrů a jeho přízemní pokus přímo zapadl do pravého spodního rohu, brankář Kirschbaum se natahoval marně. Zřejmě rozhodující okamžik se zrodil tři minuty po výměně stran. Tagliafico totiž střílel na branku a přitom trefil ruku obránce Janssena, po udělení žluté karty si na penaltový puntík postavil míč tradiční šutér Dušan Tadič.

Třicetiletý Srb při své oblíbené činnosti nezaváhal a chladnokrevně zavěsil do pravé šibenice - 0:2. VVV se mohl vrátit do hry o bodový zisk po necelé hodině hry, avšak ránu z hranice brankového území famózně vyrazil gólman Onana. V 66. minutě se potřetí třepetal balón v síti Venla, neboť střídající Klaas-Jan Huntelaar po parádní přízemní kombinaci svých spoluhráčů a finální nahrávky od Tagliafica zakončoval do zcela odkryté branky.

Zhruba dvacet minut před koncem vychytal Onana rozběhnutého Soriana, vzápětí neuspěl Tagliafico tváří v tvář proti Kirschbaumovi. V 76. minutě odvedl skvělou práci na pravém křídle van de Beek a patičkou předložil balón Davidu Nereseovi, jenž po otočce chytře obstřelil domácího strážce - 0:4. VVV alespoň korigoval výsledek minutu před vypršením základní hrací doby, když Evert Linthorst překonal Onanu přízemní střelou ze čtrnácti metrů.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - Sparta Rotterdam 1:2

17.08.2019 18:30

Góly: 79. Lex Immers - 26. Mohamed Rayhi, 43. Mohamed Rayhi

Sparta navázala na skvělý vstup do nizozemské nejvyšší soutěže a po roce stráveném ve druhé lize ukazuje, že jen o záchranu hrát nehodlá. Díky výbornému prvnímu poločasu zvítězila v Den Haagu po výsledku 2:1 a po druhém tříbodovém zisku v řadě se vyhoupla na třetí místo se sedmi body. Naopak tradiční účastník z Den Haagu je v krizi, prohrál i potřetí za sebou a s nulovým bodovým ziskem se krčí až na sedmnáctém místě.

V domácím dresu opět odehrál celý zápas český krajánek Tomáš Necid, ovšem na svůj gólový úspěch v minulém kole proti PSV tentokráte nenavázal. Hostujícím hrdinou se stal Mohamed Rayhi, jenž vsítil obě branky svého výběru. Přitom vše se mohlo vyvíjet jinak, kdyby Necid už v 10. minutě proměnil obrovskou příležitost. Třicetiletý útočník po centru z pravého křídla hlavičkoval z bezprostřední blízkosti, ale trestuhodně trefil jen stojícího gólmana Coremanse.

Rotterdamský celek z ničeho nic udeřil ve 26. minutě. Po akci na pravém křídle získal míč Dervişoğlu a předložil ho do volného prostoru právě pro Rayhiho, který bez větších potíží překonal naprosto bezmocného gólmana Zwinkelse. Domácí od tohoto okamžiku ještě více přidali a tlačili se za vyrovnáním, jenomže dvě minuty před poločasovou přestávkou je podruhé potrestal pětadvacetiletý záložník s marockými kořeny Rayhi.

Po rychlé akci středem hřiště znovu obstaral finální nahrávku Dervişoğlu, Rayhi jeho parádní kolmice za obranu protivníka dokonale využil a z mírného úhlu obstřelil Zwinkelse. Sparta ve druhém poločase působila dojmem zkušeného družstva a soupeře k ničemu nebezpečnému nepouštěla, k dramatické zápletce došlo až zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Svůj premiérový gól v této sezóně zaznamenal Lex Immers.

Třiatřicetiletý zkušený záložník vyskočil nejvýše do vzduchu po rohovém kopu Meijerse z levé strany a přesnou hlavičkou z hranice brankového území zamířil do vzdálenějšího horního rohu. ADO se však ve zbývajícím průběhu na žádný souvislý tlak nezmohl a Coremanse již ani jednou výrazně neohrozil. V příštím kole se pokusí dosáhnout na premiérové body proti Venlu, Sparta bude bojovat o další úspěch ve Zwolle.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - PEC Zwolle 3:0

16.08.2019 20:00

Góly: 52. Tim Matavž (pen.), 64. Vjačeslav Karavajev, 80. Bryan Linssen

Hráči Vitesse prokázali dobrou formu z úvodu sezóny a tentokráte v domácím prostředí porazili Zwolle celkem hladce v poměru 3:0. Po vyrovnaném prvním poločase se dostali do vedení z kraje toho druhého a v následujícím průběhu srazili protivníka na kolena dalšími dvěma zásahy. Se sedmi body se vyhoupli na vedoucí příčku Eredivisie o bod před druhý Alkmaar, PEC je stále bez bodů a se skóre 2:9 dokonce kleslo na úplně poslední místo.

Přitom hosté v úvodních pětačtyřiceti minutách vzdorovali, celý duel byl ze statistického pohledu téměř vyrovnaný. První větší příležitosti byla k vidění po půl hodině hry, kdy to z hranice pokutového území zkusil levačkou Vjačeslav Karavajev a horní tyčku minul zhruba o metr. Deset minut před přestávkou se taktéž z hranice šestnáctky opřel do míče z voleje Bryan Linssen a pořádně protáhl gólmana Mouse, který výtečně odvracel do strany.

Asi rozhodující okamžik byl k vidění v rozmezí 47. - 52. minuty. Po pasu Karavajeva z pravého křídla hlavičkoval nebezpečně Tim Matavž a trefil ruku stojícího Reijnena. Rozhodčí Dieperink okamžitě nařídil pokutový kop a k němu se postavil právě Matavž. Mous jeho úmysl přečetl a míč vyrazil do strany, nicméně k dorážce se propracoval Linssen a z hodně ostrého úhlu přesně zamířil k protější tyči.

Dieperink se vzápětí šel podívat k videu a branku odvolal kvůli předčasnému vběhnutí hráčů do pokutového území, penalta se tudíž opakovala. Matavž napodruhé nezaváhal a Mouse poslal na opačnou stranu. Arnhem se ještě více uklidnil krátce po hodině hry, kdy se po nahrávce od Matavže zjevil na pravé straně Karavajev a chytrou střelou k bližší tyči překvapil Mouse - 2:0. Zwolle mohlo zdramatizovat páteční duel přibližně dvacet minut před koncem.

Clement získal míč ve středu hrací plochy a z osmnácti metrů okamžitě vypálil, gólman Pasveer vytěsnil balón brilantním zákrokem do bezpečí. Definitivně rozhodnuto bylo v 80. minutě. Linssen si parádně narazil míč s Matavžem a z deseti metrů chladnokrevně obstřelil bezmocného Mouse. Český krajánek v dresu Vitesse Tomáš Hájek se znovu na trávník nedostal a i tentokráte zůstal jen na lavici náhradníků, na svou premiéru si proto stále musí počkat.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax321011:37
2.AZ Alkmaar32106:07
3.SBV Vitesse32107:27
4.FC Utrecht32108:47
 Sparta Rotterdam32108:47
6.PSV Eindhoven32106:27
7.Willem II32016:56
8.FC Twente31207:55
9.SC Heerenveen31115:34
10.FC Groningen31112:34
11.Feyenoord Rotterdam30304:43
12.VVV Venlo31025:93
13.FC Emmen31022:63
14.RKC Waalwijk30124:81
15.Fortuna Sittard30123:81
16.Heracles Almelo30121:71
17.ADO Den Haag30034:90
18.PEC Zwolle30032:90

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
AjaxFans

Tak Dolberg asi do Nice a Olmo k nám za 22mga a 40% z dalšího prodeje Měli by jsme ty částky trochu krotit

Reagovat
Stiksxx

Nepříjemně posilujete.

Reagovat
JessePinkman

Však Olmo je skvělej.

Reagovat
AjaxFans

Povinnost splněna,ale první poločas jsme tojo moc neměli.Promes mohl zavěsit po pasu Hakima A debut Alvareze

Reagovat
Stiksxx

Doan má jít k nám. Kdyby radši přivedli, nějakýho kreativního středního záložníka.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele