3. kolo
18.08.2019 16:45 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord neporazil ani Utrecht a na vítězství v nové sezóně tak stále čeká

Feyenoord nedokázal zvítězit v novém ročníku Eredivisie ani na třetí pokus a znovu jen remizoval, teď se totiž smírně rozešel s konkurenčním Utrechtem. Po necelých deseti minutách prohrával, pak srovnal krátce po výměně stran, ovšem rozdílovou trefu se mu i přes mírný tlak vsítit nepodařilo. V tabulce se nachází na jedenáctém místě, zatímco jeho nedělní konkurent udržel neporazitelnost a se sedmi body mu patří dělené čtvrté místo.

Utrecht po dvou úvodních výhrách poprvé ztratil, remíza z Rotterdamu je i přesto cenným ziskem. Navíc za vedoucím Ajaxem zaostává pouze o skóre. V hostujícím dresu se dostal na trávník český útočník Václav Černý, v 64. minutě vystřídal jediného střelce svého výběru Issaha Abasse. Svěřenci trenéra Johna van den Broma zažili skvělý vstup do utkání a z vedoucí branky se radovali v 9. minutě, kdy se prosadil již zmiňovaný Abass.

Teprve dvacetiletý ghanský forvard hostující v klubu z německé Mohuče předvedl nádhernou individuální akci, když sám přeběhl více jak polovinu hřiště. V obležení čtyř protihráčů se propracoval až k hranici pokutového území a odtud s naprostou přesností vypálil k levé tyči, brankář Vermeer neměl šanci reagovat. Domácí mohli vyrovnat za další čtyři minuty, ale Narsinghův přízemní pokus z hodně ostrého úhlu přeci jen prosvištěl vedle zadní konstrukce.

Necelých deset minut před přestávkou se o něco podobného pokusil Berghuis, jenomže ani on neměl přesnou mušku. Ve 41. minutě znovu předvedl své kvality Abass a Vermeer měl co dělat, aby jeho bombu odvrátil s vypětím všech sil na rohový kop. Feyenoord se dočkal v 51. minutě. Obránce Ridgeciano Haps využil zpětné nahrávky od Berghuise a utěšenou ranou z dvaadvaceti metrů trefil levou šibenici, gólman Paes se natahoval marně.

Zhruba po hodině hry opět zahrozil aktivní Abass, tentokráte po rychlém průniku rozvlnil boční síť. Asi dvacet minut před závěrečným hvizdem se Gustafson probil na vlastní pěst do šestnáctky protivníka, nicméně v rozhodující chvíli byl zablokován. V samém závěru Vermeer vychytal brilantním způsobem střídajícího Guwaru, poté na opačné straně nedokázal zakončit Haps z ideální pozice, a proto se už výsledek nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele