3. kolo
16.08.2019 20:00 CET
3 : 0
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Vitesse proti Zwolle nezaváhalo a díky tomu se prozatím dostalo do čela tabulky

Hráči Vitesse prokázali dobrou formu z úvodu sezóny a tentokráte v domácím prostředí porazili Zwolle celkem hladce v poměru 3:0. Po vyrovnaném prvním poločase se dostali do vedení z kraje toho druhého a v následujícím průběhu srazili protivníka na kolena dalšími dvěma zásahy. Se sedmi body se vyhoupli na vedoucí příčku Eredivisie o bod před druhý Alkmaar, PEC je stále bez bodů a se skóre 2:9 dokonce kleslo na úplně poslední místo.

Přitom hosté v úvodních pětačtyřiceti minutách vzdorovali, celý duel byl ze statistického pohledu téměř vyrovnaný. První větší příležitosti byla k vidění po půl hodině hry, kdy to z hranice pokutového území zkusil levačkou Vjačeslav Karavajev a horní tyčku minul zhruba o metr. Deset minut před přestávkou se taktéž z hranice šestnáctky opřel do míče z voleje Bryan Linssen a pořádně protáhl gólmana Mouse, který výtečně odvracel do strany.

Asi rozhodující okamžik byl k vidění v rozmezí 47. - 52. minuty. Po pasu Karavajeva z pravého křídla hlavičkoval nebezpečně Tim Matavž a trefil ruku stojícího Reijnena. Rozhodčí Dieperink okamžitě nařídil pokutový kop a k němu se postavil právě Matavž. Mous jeho úmysl přečetl a míč vyrazil do strany, nicméně k dorážce se propracoval Linssen a z hodně ostrého úhlu přesně zamířil k protější tyči.

Dieperink se vzápětí šel podívat k videu a branku odvolal kvůli předčasnému vběhnutí hráčů do pokutového území, penalta se tudíž opakovala. Matavž napodruhé nezaváhal a Mouse poslal na opačnou stranu. Arnhem se ještě více uklidnil krátce po hodině hry, kdy se po nahrávce od Matavže zjevil na pravé straně Karavajev a chytrou střelou k bližší tyči překvapil Mouse - 2:0. Zwolle mohlo zdramatizovat páteční duel přibližně dvacet minut před koncem.

Clement získal míč ve středu hrací plochy a z osmnácti metrů okamžitě vypálil, gólman Pasveer vytěsnil balón brilantním zákrokem do bezpečí. Definitivně rozhodnuto bylo v 80. minutě. Linssen si parádně narazil míč s Matavžem a z deseti metrů chladnokrevně obstřelil bezmocného Mouse. Český krajánek v dresu Vitesse Tomáš Hájek se znovu na trávník nedostal a i tentokráte zůstal jen na lavici náhradníků, na svou premiéru si proto stále musí počkat.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele