3. kolo
18.08.2019 14:30 CET
3 : 3
(0:1)

Reportáž

Twente se po nervydrásajícím závěru rozešlo smírně s Waalwijem

Takový závěr, jaký se zrodil ve 3. kole nizozemské nejvyšší soutěže na stadionu v Enschede, se jen tak nevidí. Hosté z Waalwijku ještě v 89. minutě překvapivě vedli nad Twente 2:1, ovšem po konečném hvizdu rozhodčího Pereze svítil na tabuli nerozhodný stav 3:3. RKC tak získal svůj premiérový bod v Eredivisii po pěti letech strávených ve druhé lize, zatímco domácí výběr si v letošní sezóně udržel neporazitelnost a je v horní polovině s pěti body.

Přitom na začátku to vůbec nevypadalo, že by se diváci dočkali hned šesti branek. Po úvodní nevýrazné dvacetiminutovce se z ničeho nic dostali do vedení hosté. Po naprosto fantastické přízemní akci na levé straně převzal balón Anas Tahiri, chytře si ho narazil s Bakarim a pak ze středu šestnáctky pohodlně zakončil do odkryté branky. Domácí dlouho nemohli najít recept na pozornou defenzívu protivníka, podařilo se jim to až v 64. minutě.

Šestadvacetiletý slovinský záložník Haris Vučkić využil dlouhého nákopu Verdonka na levém křídle, v osobním souboji přetlačil bránícího Delcroixe a z mírného úhlu nakonec obstřelil bezmocného brankáře Heemskerka. Neuběhlo však ani patnáct minut a RKC si vzal zpět ztracený náskok. Důrazný Ingo van Weert se na hranici pokutového území probil přes několik protihráčů a v pádu ze šesti metrů nádherně zavěsil do vzdálenější šibenice.

Když už se zdálo, že hosté dosáhnou na senzační vítězství, tak v poslední minutě základní hrací doby opět srovnal Vučkić. Tentokráte po přesně načasované nahrávce od Espinosy zachoval chladnou hlavu v šestnáctce soupeře a přízemním pokusem usměrnil balón k přední tyči. Neuběhly ani další dvě minuty a mírný favorit nedělního střetnutí dokonce otočil vývoj, do černého zamířil jednadvacetiletý Nor Rafik Zekhnini.

Útočník hostující v Twente z prvoligové italské Fiorentiny předvedl odvážný průnik na levé straně a nádhernou táhlou ranou z rohu pokutového území se famózně trefil k protější tyči, Heemskerk se jen naprázdno proletěl vzduchem. Ani to však nebylo všechno. Za necelých šedesát sekund zařídil konečnou remízu Paul Quasten, jenž po zpětné přihrávce od Sowa zblízka pokořil gólmana Drommela. V šesté minutě nastavení ještě mohl vyšperkovat toto galapředstavení hostující Mulder, ale s přispěním Drommela pouze orazítkoval pravou tyč.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele