3. kolo
17.08.2019 18:30 CET
1 : 4
(0:1)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

Ajax si pohrál s Venlem a vyhoupl se tak na vedoucí příčku

Ajax se vypořádal s náročným programem souvisejícím s působením v 3. předkole Ligy mistrů a na půdě Venla nezaváhal. Díky čtyřem vstřeleným brankám od konce úvodního dějství zvítězil celkem hladce v poměru 4:1 a se sedmi body se tak prozatím posunul do čela Eredivisie. VVV naopak prohrál podruhé v řadě a klesl do dolní poloviny nizozemské nejvyšší soutěže se třemi body, proti obhájci mistrovské trofeje zaostával ve všech ohledech.

Úvodní poločas toho příliš nenabídl, domácí se prezentovali pozornou hrou v defenzívě a soupeři toho příliš nedovolili. Amsterdamský gigant poprvé zahrozil po necelé půlhodině hry. Promes si výtečně naběhl mezi dva obránce a po přesně načasované přihrávce tečoval balón pravačkou, vzdálenější tyč přeci jen minul o několik decimetrů. AFC se dočkal vedoucího gólu těsně před poločasovou přestávkou a neprosadil se nikdo jiný než Hakim Ziyech.

Marocký klenot se po zpětné přihrávce od Dušana Tadiće opřel do míče z osmnácti metrů a jeho přízemní pokus přímo zapadl do pravého spodního rohu, brankář Kirschbaum se natahoval marně. Zřejmě rozhodující okamžik se zrodil tři minuty po výměně stran. Tagliafico totiž střílel na branku a přitom trefil ruku obránce Janssena, po udělení žluté karty si na penaltový puntík postavil míč tradiční šutér Dušan Tadič.

Třicetiletý Srb při své oblíbené činnosti nezaváhal a chladnokrevně zavěsil do pravé šibenice - 0:2. VVV se mohl vrátit do hry o bodový zisk po necelé hodině hry, avšak ránu z hranice brankového území famózně vyrazil gólman Onana. V 66. minutě se potřetí třepetal balón v síti Venla, neboť střídající Klaas-Jan Huntelaar po parádní přízemní kombinaci svých spoluhráčů a finální nahrávky od Tagliafica zakončoval do zcela odkryté branky.

Zhruba dvacet minut před koncem vychytal Onana rozběhnutého Soriana, vzápětí neuspěl Tagliafico tváří v tvář proti Kirschbaumovi. V 76. minutě odvedl skvělou práci na pravém křídle van de Beek a patičkou předložil balón Davidu Nereseovi, jenž po otočce chytře obstřelil domácího strážce - 0:4. VVV alespoň korigoval výsledek minutu před vypršením základní hrací doby, když Evert Linthorst překonal Onanu přízemní střelou ze čtrnácti metrů.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele