3. kolo
17.08.2019 18:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Sparta pokračuje v krasojízdě, tentokráte vyloupila Den Haag

Sparta navázala na skvělý vstup do nizozemské nejvyšší soutěže a po roce stráveném ve druhé lize ukazuje, že jen o záchranu hrát nehodlá. Díky výbornému prvnímu poločasu zvítězila v Den Haagu po výsledku 2:1 a po druhém tříbodovém zisku v řadě se vyhoupla na třetí místo se sedmi body. Naopak tradiční účastník z Den Haagu je v krizi, prohrál i potřetí za sebou a s nulovým bodovým ziskem se krčí až na sedmnáctém místě.

V domácím dresu opět odehrál celý zápas český krajánek Tomáš Necid, ovšem na svůj gólový úspěch v minulém kole proti PSV tentokráte nenavázal. Hostujícím hrdinou se stal Mohamed Rayhi, jenž vsítil obě branky svého výběru. Přitom vše se mohlo vyvíjet jinak, kdyby Necid už v 10. minutě proměnil obrovskou příležitost. Třicetiletý útočník po centru z pravého křídla hlavičkoval z bezprostřední blízkosti, ale trestuhodně trefil jen stojícího gólmana Coremanse.

Rotterdamský celek z ničeho nic udeřil ve 26. minutě. Po akci na pravém křídle získal míč Dervişoğlu a předložil ho do volného prostoru právě pro Rayhiho, který bez větších potíží překonal naprosto bezmocného gólmana Zwinkelse. Domácí od tohoto okamžiku ještě více přidali a tlačili se za vyrovnáním, jenomže dvě minuty před poločasovou přestávkou je podruhé potrestal pětadvacetiletý záložník s marockými kořeny Rayhi.

Po rychlé akci středem hřiště znovu obstaral finální nahrávku Dervişoğlu, Rayhi jeho parádní kolmice za obranu protivníka dokonale využil a z mírného úhlu obstřelil Zwinkelse. Sparta ve druhém poločase působila dojmem zkušeného družstva a soupeře k ničemu nebezpečnému nepouštěla, k dramatické zápletce došlo až zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Svůj premiérový gól v této sezóně zaznamenal Lex Immers.

Třiatřicetiletý zkušený záložník vyskočil nejvýše do vzduchu po rohovém kopu Meijerse z levé strany a přesnou hlavičkou z hranice brankového území zamířil do vzdálenějšího horního rohu. ADO se však ve zbývajícím průběhu na žádný souvislý tlak nezmohl a Coremanse již ani jednou výrazně neohrozil. V příštím kole se pokusí dosáhnout na premiérové body proti Venlu, Sparta bude bojovat o další úspěch ve Zwolle.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele