3. kolo
18.08.2019 12:15 CET
2 : 3
(1:3)

Reportáž

Willem i díky dvěma trefám Pavlidise zvítězil v Sittardu 3:2

Fortuna nedokázala zvítězit ani ve svém třetím utkání nového ročníku a tentokráte podlehla Tilburgu v poměru 2:3, s jediným bodem na kontě se tak stále nachází v blízkosti sestupové zóny. Naopak Willem dokázal odčinit minulou porážku se silným Vitesse (0:2) a na konto si připsal druhé vítězství, díky kterému se prozatím posunul do horní poloviny Eredivisie. O svém úspěchu rozhodl již v prvním poločase, kdy vstřelil všechny tři své góly.

Strůjcem úspěchu hostujícího celku se stal teprve dvacetiletý řecký útočník Vangelis Pavlidis, který zařídil i úvodní vítězství ve Zwolle (3:1) hned dvěma brankami. Proti Arnhemu nebyl k dispozici a možná právě proto vyšel jeho celek gólově naprázdno, tentokráte už zase režíroval výhru dalšími dvěma trefami. Domácím alespoň k remíze nepomohly ani dva zásahy nově příchozího Vitalieho Damaşcana, jenž je v Sittardu na hostování z italského týmu Turín FC.

Právě dvacetiletý moldavský útočník otevřel gólový účet nedělního střetnutí krátce po odehrané čtvrthodině, když po rychlé akci středem hřiště a následné kolmici od Cisse obstřelil z mírného úhlu vyběhnutého gólmana Wellenreuthera. Neuběhlo však ani pět minut a Willem srovnal. Po centru Lewise od pravého rohu pokutového území se pověsil do vzduchu Marios Vrousai a přesnou hlavičkou ze středu šestnáctky zamířil přímo do pravé šibenice.

Hosté otočili vývoj po necelé půlhodině hry. Pavlidis byl v pokutovém území soupeře evidentně přistrčen Amiotem, sám si postavil míč na penaltový puntík a zkušeně zamířil do protipohybu brankáře Koşeleva. Domácí mohli srovnat zhruba pět minut před přestávkou, ale kroucenou ránu Cisse ze střední distance vyškrábl Wellenreuther fantasticky jednoruč nad břevno. Naopak v poslední minutě prvního dějství znovu udeřil Pavlidis.

Tentokráte se po rohovém kopu Vrousaie zjevil u vzdálenější konstrukce a hlavou nasměroval balón do sítě. Fortuna dobře vstoupila do druhé půle a snížila v 51. minutě. Po pasu Pinta tečoval míč Damaşcan a z osmi metrů zavěsil přímo do bližšího horního rohu. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem vypálil z dvaadvaceti metrů Dankerlui a orazítkoval levou spojnici, Tilburg i přesto udržel hubený náskok až do konce.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele