3. kolo
17.08.2019 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Emmen překvapil Heerenveen a poprvé v této sezóně bodoval

Emmen dokázal odčinit úvodní dvě porážky a nyní zásluhou výtečného prvního poločasu zvítězil nad favorizovaným Heerenveenem v poměru 2:0. Díky premiérovému tříbodovému zisku se odpoutal ode dna Eredivisie a prozatím se posunul na dvanácté místo. Naopak SC prohrál vůbec poprvé a tentokráte nenavázal na úspěchy s Heracles či Feyenoordem, oproti minulým vystoupením byl naprosto neškodný v ofenzivní fázi.

Loňský nováček vstoupil do sobotního duelu naprosto fantasticky a už po čtyřech odehraných minutách šel do vedení. K přímému volnému kopu z dobrých pětadvaceti metrů se postavil teprve jednadvacetiletý Dán Nikolai Laursen a svou levačkou parádně zakroutil balón k vzdálenější konstrukci, brankář Hahn se jen naprázdno proletěl vzduchem. Domácí pokračovali v aktivitě i nadále a Laursen se mohl podruhé prosadit krátce po půl hodině hry.

Tentokráte předvedl své individuální schopnosti a skvěle se probil přes několik protihráčů, s jeho závěrečnou tvrdou ranou si dokázal poradit výtečný Hahn. Emmen se přeci jen dočkal druhého uklidňujícího zásahu necelých pět minut před přestávkou. Na levém křídle odvedl výbornou práci Burnet, zbavil se bránícího Floranuse a pak přesně odcentroval k zadní tyči, kde už měl snadnou úlohu nabíhající Glenn Bijl a zblízka hlavou rozvlnil síť.

Po změně stran tempo hry přeci jen opadlo, Emmen pozorně bránil a soupeře k ničemu zásadnímu nepouštěl. Hostům dělal problém přechod na útočnou polovinu a do zakončení se dostával jen sporadicky, pokusy ze střední vzdálenosti příliš nezaměstnávaly pozorného gólmana Telgenkampa. Naopak v samém závěru měl na kopačce třetí gól svého výběru střídající Quispel, jehož skákavý pokus těsně minul protější tyč.

Svěřenci trenéra Dicka Lukkiena navíc ukázali, že se jim na sobotního rivala dlouhodobě daří, neboť i v uplynulém ročníku s ním ani jednou neprohráli a vybojovali hned čtyři body. Navíc před vlastní kulisou podruhé zvítězili po výsledku 2:0. FC v příštím kole zavítá do Tilburgu a rozhodně se pokusí na tento úspěch navázat, Heerenveen bude mít co napravovat proti rozjetému Twente a jednoduchý duel ho jistojistě nečeká.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele