3. kolo
18.08.2019 16:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Alkmaar nedokázal vyzrát na defenzIvu Groningenu a bere pouze bod

Alkmaar po skvělém vstupu do letošní sezóny nedokázal v domácím prostředí potvrdit úlohu favorita a tentokráte neskóroval, s Groningenem se rozešel smírně bez branek. Trochu se na něm projevila únava z odvetného duelu 3. předkola Evropské ligy, kdy po vítězství 4:0 nad ukrajinským Mariupolem prošel do závěrečného play-off. Pro Groningen má bod cenu zlata, navíc tím alespoň částečně napravil předchozí porážku 1:3 s Twente.

AZ letos poprvé na ligové scéně ztratilo a se sedmi body je druhé o skóre za vedoucím Ajaxem. V nizozemské nejvyšší soutěži už proto není nikdo, kdo by byl po třech kolech stoprocentní. Nedělní duel neměl od samého začátku kdovíjak vysoké tempo a trochu mu i scházelo větší nasazení, více jak osm a půl tisíce fanoušků se mnoha gólových možností nedočkalo. Ta první se urodila po necelé čtvrthodině hry.

Po chybě Zeefuika při rozehrávce přešli domácí do rychlého protiútoku, zakončující Idrissi si před hranicí pokutového území přehodil balón na svou silnější pravačku a poté mířil zhruba o dva metry nad horní tyčku. V 17. minutě ukázali své kvality také hosté, jenomže ránu z pětadvaceti metrů vyrazil brankář Bizot před sebe a nabíhající Gudmundsson se při pokusu o dorážku dopustil útočného faulu. Nadějná akce tak vyzněla do ztracena.

Pak se útočné snahy obou rivalů zastavily, AZ znovu zahrozilo až v nastavení úvodního dějství. Na pravém křídle odvedl skvělou práci Hatzidiakos, jenž následnou zpětnou přihrávkou vybídl ke skórování Idrissiho, ale třiadvacetiletý útočník s marockými kořeny ve vyložené šanci selhal a nepropálil obětavý obranný blok protivníka. Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil, do jediné příležitosti se propracovali hosté a to v 73. minutě.

Střídající El Hankouri po krásné přízemní kombinaci svých spoluhráčů uháněl sám po levém křídle a dostal se až k Bizotovi, avšak v zakončení nezachoval potřebný klid a trestuhodně mířil daleko vedle vzdálenější konstrukce. Ve zbývajícím průběhu se nic zásadního nestalo, ofenzivní nemohoucnost AZ potvrzuje především statistika střel na branku (0!). V příštím kole bude mít šanci na reparát v Rotterdamu se silným Feyenoordem, Groningen přivítá Venlo.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele