Eredivisie - souhrn 26. kola

06.03.2020, 22:13, aktualizováno 08.03.2020, 18:40
Komentáře a souhrny
Ajax vyhrál v Heerenveenu a odpověděl na úspěch Alkmaaru, ten před vlastními fanoušky neměl problémy s Den Haagem. Feyenoord si poradil s Willemem II a tři body má rovněž PSV Eindhiven. Vitesse nejtěsnějším poměrem zdolalo Twente, zatímco Utrecht rozstřílel Spartu Rotterdam...

FC Groningen - PSV Eindhoven 0:1

08.03.2020 16:45

Góly: 16. Denzel Dumfries

PSV Eindhoven se v tuto chvíli snaží zachránit nepříliš povedenou sezónu a zatím se mu to celkem daří. Po dalším cenném úspěchu v Groningenu zvítězil v nejvyšší nizozemské soutěži počtvrté z předchozích pěti případů a na konto si připsal solidních třináct bodů, v tabulce se proto udržel na čtvrtém místě s devětačtyřiceti body a na vedoucí Ajax má manko sedmi bodů. Groningen prohrál potřetí za sebou a v Eredivisii je devátý s pětatřiceti body.

Domácím se tak lehce vzdaluje vytoužené playoff o Evropskou ligu, v minulých třech duelech dokázali skórovat pouze jednou. Hosté vstoupili do nedělní dohrávky 26. kola celkem aktivně a poprvé se dostali do nadějné možnosti v 15. minutě. Rodríguez se včas odpoutal od svého bránícího protihráče a poté vypustil nezištnou tvrdou ránu z pětadvaceti metrů, kterou brankář Padt sice viděl na poslední chvíli, ale i přesto ji odvrátil na rohový kop.

Neuběhlo však ani dalších šedesát sekund a jediný gól zápasu vsítil Denzel Dumfries. Čtyřiadvacetiletý obránce převzal balón od Hendrixe, pak předvedl vynikající samostatnou akci, při které obelstil hned několik protihráčů. Nakonec si vytvořil stoprocentní šanci a tu s přehledem proměnil, když se náramně trefil do levého spodního rohu. V následujícím průběhu prvního poločasu se již nic zásadního nestalo.

Jinak tomu nebylo ani po přestávce, svěřenci trenéra Ernesta Fabera nikam nespěchali. Groningen předváděl sympatický výkon, míč držel ze sedmapadesáti procent a vyprodukoval i více střeleckých pokusů, jenomže gólman Unnerstall mohl delší dobu zůstat relativně v klidu. Nicméně zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem výrazně podržel svůj výběr, vynikajícím způsobem totiž zneškodnil hodně nepříjemný projektil El Hankouriho.

V 74. minutě se hostující strážce znovu vytáhl, tentokráte se blýskl proti ráně Hrustiče z hranice pokutového území a balón jednoruč vytěsnil na rohový kop. Stejný hráč měl na kopačce srovnání stavu v předposlední minutě základní hrací doby, avšak závěrečný volej mu příliš nesedl a míč proletěl vysoko nad břevnem. Klub z Eindhovenu se v následujícím kole utká s podceňovaným Emmenem, Groningen zavítá na stadion posledního Waalwijku.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - RKC Waalwijk 4:2

08.03.2020 14:30

Góly: 30. Dario van den Buijs, 34. Silvester van der Water, 52. Silvester van der Water, 66. Delano Burgzorg - 16. Clint Leemans (pen.), 28. Anas Tahiri

Waalwijk sehrál nesmírně napínavý duel s favorizovaným Heraclesem a hlavně v úvodu zápasu na něm bylo znát povzbuzení po minulé výhře nad Utrechtem. Celek z Almela hned na začátku neproměnil pokutový kop a RKC rázem vedlo o dvě branky. Jenomže od tohoto okamžiku jakoby přestalo hrát a do přestávky bylo vyrovnáno, domácí ve druhém dějství rozhodli o svém úspěchu dalšími dvěma zásahy.

Heracles poskočil na osmé místo se šestatřiceti body a v nejvyšší nizozemské soutěži potřetí za sebou neprohrál. Hosté se stále nacházejí na poslední osmnácté pozici s patnácti body a za sedmnáctým Den Haagem i nyní zaostávají o čtyři body. Waalwijk vstoupil do nedělního utkání velmi svižně a poprvé zahrozil po dvou minutách. Z velké dálky napřáhl Hansson a jeho úžasný projektil orazítkoval levou tyč, míč se pak odrazil do zámezí.

O pět minut později předvedl zbytečný zákrok Gaari a ve vlastní šestnáctce zatáhl za dres protihráče, rozhodčí Van de Graaf neváhal s nařízením pokutového kopu ani vteřinu. Balón si vzápětí postavil Belgičan Dessers a selhal, když zamířil vedle levé tyče. Po čtvrthodině hry tak přišel na opačné straně trest. Dario van den Buijs zahrál v pokutovém území rukou a Van de Graaf odpískal druhou penaltu, ke které se postavil Clint Leemans.

Ten měl přesnou mušku a nechytatelně se trefil k levé konstrukci. Klub z Almela mohl vzápětí srovnat, jenomže Júniora vychytal Vaessen a poté pálil o decimetry vedle pravé tyče Van den Buijs. Ve 28. minutě byl rozdíl ve skóre dvoubrankový. Anas Tahiri převzal nahrávku od Van der Venneho a krásně zamířil k pravé konstrukci. Heracles na tuto branku okamžitě odpověděl za další dvě minuty, kdy se k rohovému kopu postavil Júnior.

Brazilec svým centrem našel Van den Buijse, jenž prudkou hlavičkou překonal bezmocného Vaessena. Ve 34. minutě bylo z nenadání vyrovnáno. Silvester van der Water se dostal k balónu ve středu šestnáctky a tvrdou ranou pálil doprostřed branky. Stejný hráč otočil vývoj tohoto klání sedm minut po přestávce. Svou druhou trefu zaznamenal po skvělé práci Júniora a z dvaceti metrů náramně zavěsil do levé části branky.

Hosté byli v následujícím průběhu naprosto bezzubí a stále se spíše bránili. V 61. minutě mohl uklidnit fanoušky Heraclesu Delano Burgzorg, jenomže ve stoprocentní příležitosti trestuhodně mířil nad břevno. O chvíli později zkusil štěstí z pětadvaceti metrů Júnior a Vaessen famózně odvracel na rohový kop, po jeho zahrání obdržel Burgzorg přesnou přihrávku a balón usměrnil do pravého spodního rohu.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - Willem II 2:0

08.03.2020 14:30

Góly: 30. Jens Toornstra, 35. Steven Berghuis (pen.)

Feyenoord pokračuje ve spanilé jízdě a nyní dokázal přehrát konkurenční Willem II po výsledku 2:0. Hosté v nejvyšší nizozemské soutěži prohráli potřetí z předchozích pěti utkání a stále se nacházejí na pátém místě se čtyřiačtyřiceti body, ovšem nejbližší konkurenti se mu přibližují a naopak na čtvrté PSV už mají manko pěti bodů. Svěřenci trenéra Dicka Advocaata neprohráli potřinácté za sebou a s padesáti body na kontě jsou třetí, na vedoucí Ajax ztrácejí bodů šest.

Domácí v průběhu týdne deklasovali druholigovou Bredu vysoko 7:1 a jejich dobré rozpoložení bylo vidět i proti soupeři z Tilburgu. V úvodní půlhodině nikam nespěchali a snažili se najít recept na defenzivu protivníka, což se jim nakonec povedlo. Jens Toornstra převzal výtečnou přihrávku do pokutového území od Malacii a v zakončení zachoval chladnou hlavu, s milimetrovou přesností totiž zamířil k pravé konstrukci.

Ani ne o pět minut později zahrál ve vlastní šestnáctce nešťastně rukou Saddiki a rozhodčí Van Boekel okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil tradiční exekutor Steven Berghuis a nezaváhal, trefil se přímo k levé tyči a brankář Wellenreuther se natahoval marně. V následujícím průběhu Feyenoord nikam nespěchal a s přehledem si hlídal dostatečný náskok, hosté si v útočné fázi jednoduše nevěděli rady.

S přibývajícím časem stále více riskovali, nicméně ani přes viditelnou aktivitu nedokázali výrazněji ohrozit gólmana Bijlowa. Naopak rotterdamský klub mohl své vedení ještě navýšit. Střídající Luciano Narsingh ani ne po čtvrthodině hry strávené na trávníku předvedl vynikající průnik přes několik protihráčů, dostal se do nadějné příležitosti a nakonec zkusil i vystřelit, nicméně k jeho smůle balón prosvištěl o decimetry vedle levé konstrukce.

Stejný hráč opět zahrozil v poslední minutě základní hrací doby. Tentokráte si po úžasné přihrávce do běhu mohl vybrat, kam míč umístí, jenomže finální pokus mu vůbec nevyšel a Wellenreuther zaznamenal celkem snadný zákrok. Na Feyenoord čeká v příštím kole rotterdamské derby se Spartou a určitě bude chtít vylepšit podzimní nerozhodný výsledek 2:2, Willem II bude mít co napravovat proti Heerenveenu.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - Sparta Rotterdam 5:1

08.03.2020 12:15

Góly: 42. Bart Ramselaar, 50. Adrián Dalmau, 51. Simon Gustafson, 59. Bart Ramselaar, 72. Sean Klaiber - 89. Joël Piroe

Utrecht navázal na úspěšné semifinále národního poháru s Ajaxem (2:0) a tentokráte nedal žádnou šanci na úspěch rotterdamské Spartě, kterou rozdrtil vysoko v poměru 5:1. Hosté neuspěli po dvou předchozích výhrách a v tabulce Eredivisie se nacházejí na jedenácté pozici se třiatřiceti body. Utrecht se opět přiblížil k přímé účasti v evropských pohárech pro příští sezónu a je šestý s jednačtyřiceti body o tři body za pátým Willemem II.

První poločas nebyl z diváckého pohledu nijak výrazně atraktivní, Utrecht se dostal do vedení až v samém závěru. O svém úspěchu rozhodl v rozmezí 50. - 59. minuty, kdy skóroval hned třikrát. V domácím dresu nastoupil český krajánek Václav Černý, který přišel na trávník v 77. minutě. V úvodním dějství se dlouhou dobu nic zajímavého nedělo a hned první větší příležitost ze 42. minuty skončila gólem.

Po krásném tečovaném centru z křídla se dostal k míči Bart Ramselaar a razantní střelou pod břevno nedal brankáři Harushovi žádnou šanci na jakýkoli zákrok. Po změně stran začali hosté o něco více riskovat a to se jim nevyplatilo. Ani ne po pěti minutách navýšil náskok favorita španělský navrátilec v sestavě Adrián Dalmau, jenž se po pasu od Seana Klaibera opřel do balónu z první a zamířil doprostřed branky.

Neuběhlo ani dalších šedesát sekund a do černého zamířil pětadvacetiletý švédský záložník Simon Gustafson, když si naběhl na přesně načasovanou přihrávku od Guwary a přízemním pokusem překonal naprosto bezmocného Harushe - 3:0. Z pohledu domácích to rozhodně nebylo všechno, čtvrtý gól přidali po necelé hodině hry. Podruhé v tomto střetnutí se prosadil Ramselaar, zužitkoval totiž centr Kerka a hlavou se nemýlil.

Utrecht byl při chuti také v nadcházejícím průběhu a svůj gólový účet uzavřel zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Obránce Klaiber převzal balón od Mahera a nechytatelným projektilem zavěsil do levého dolního rohu. V 83. minutě rozvlnil síť i Peterson, jenomže po kontrole u videa neplatila jeho branka kvůli ofsajdu. Hosté se dočkali alespoň čestného úspěchu o šest minut později, díky nabídce Harrouie napřáhl z hranice šestnáctky Joël Piroe a zamířil přímo k levé konstrukci.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - AFC Ajax 1:3

07.03.2020 20:45

Góly: 67. Mitchell van Bergen - 57. Dušan Tadić, 60. Dušan Tadić, 63. Quincy Promes

Ajax dokázal přerušit svou hodně špatnou bilanci z poslední doby a tentokráte uspěl na půdě nevyzpytatelného Heerenveenu, když zvítězil po výsledku 3:1. Amsterdamský celek nedávno vypadl z Evropské ligy a neuspěl ani v semifinále národního poháru v Utrechtu (0:2), na ligové scéně navíc prohrál dvakrát za sebou. Ani tentokráte se dlouhou dobu nemohl prosadit, ovšem ve druhém dějství rozhodl o svém úspěchu hned třemi trefami během šesti minut.

SC vzápětí dokázalo snížit, ale na více se už nezmohlo, v tabulce proto zůstává na desáté pozici s třiatřiceti body. AFC se udrželo na vedoucí příčce s šestapadesáti body, avšak před druhým Alkmaarem je stále jen díky lepšímu skóre. Úvodní dvacetiminutovka toho příliš zajímavého nenabídla, poté mohli z ničeho nic udeřit domácí. Do šestnáctky protivníka se skvěle prodral Ejuke a jeho přízemní pokus dokázal výtečně odvrátit na roh brankář Onana.

Ajax začal být nebezpečný až v závěrečných deseti minutách úvodního dějství. Po rychlé narážečce vypálil nebezpečně kanonýr Quincy Promes, jenomže gólman Bendarek byl uprostřed branky připraven a míč perfektně zkrotil. Ihned na to chtěl zužitkovat parádního centru z křídla rozběhnutý Traore, nicméně Bendarek si s jeho hlavičkou poradil. V úvodu druhého poločasu byl o něco aktivnější Heerenveen.

Nejprve se neúspěšně dožadoval odpískání pokutového kopu Ejuke, pak se krásně prosmýkl mezi dvěma protihráči Veerman a orazítkoval levou tyč. Hosté se dostali do vedení z následného protiútoku. Po tečované kolmici a sérii odrazů se zjevil sám před Bednarkem volný Dušan Tadić a zblízka nasměroval balón doprostřed branky. Stejný hráč se podruhé prosadil přesně po odehrané hodině sobotního duelu.

Po rohovém kopu z levé strany posunul Tagliafico chytře míč ke vzdálenější konstrukci, kde už srbský špílmachr snadno rozvlnil síť. Neuběhly ani další tři minuty a poprvé po zranění skóroval Promes, jenž díky přihrávce Tadiče a dobrém důrazu Traoreho otřel balón o břevno a ten doskákal k pravé tyči.

SC se vrátilo do hry o bodový zisk v 67. minutě, kdy Mitchell van Bergen vymíchal hned dva hráče protivníka a pak zakroutil míč k zadní tyči mimo dosah marně se natahujícího Onany. Svěřenci trenéra Erika ten Haga si ve zbývajícím průběhu už těsný náskok pohlídali. V nastaveném čase se ještě prosadil Tagliafico, nicméně jeho gól nebyl uznán kvůli ofsajdu.

Více informací k zápasu

FC Emmen - VVV Venlo 3:0

07.03.2020 19:45

Góly: 49. Nikolai Laursen, 56. Marko Kolar, 74. Nikolai Laursen

Fotbalisté Emmenu potvrdili skvělou bilanci v domácím prostředí a nyní před vlastními fanoušky zvítězili již popáté za sebou, když si bez větších obtíží poradili s konkurenčním Venlem po výsledku 3:0. Díky tomuto úspěchu se znovu vzdálili sestupovým pozicím a posunuli se na dvanácté místo s dvaatřiceti body, daleko nemají ani do středu tabulky. VVV naopak poprvé v novém roce prohrálo a s osmadvaceti body je třinácté.

Hosté neokusili hořkost porážky v sedmi ligových duelech za sebou, v Emmenu však naprosto nezvládli druhý poločas a domů proto odjíždějí s prázdnou. FC bylo aktivnější od úvodního hvizdu a první větší příležitost si vytvořilo krátce po deseti odehraných minutách. Po centru z křídla zkusil štěstí de Leeuw, ale jeho prudká střela těsně prosvištěla vedle levé konstrukce. V polovině úvodního dějství se do další šance dostal Burnet.

Ten stál na konci parádní kombinace svých spoluhráčů, ale v zakončení se mu tolik nedařilo a levou tyč minul o metr. Přesně po odehrané půlhodině se v ještě větší možnosti zjevil Chacon, jenž dorážel z bezprostřední blízkosti, ovšem se skvělým zákrokem se vytáhl hostující brankář Kirschbaum. V samém závěru prvního poločasu si udělal dostatek prostoru ke střele pozdější hrdina Nikolai Laursen a dobře mířil k pravé tyči, nicméně Kirschbaum byl znovu proti.

Domácí pokračovali v tlaku i po výměně stran a zaslouženého vedení se dočkali ve 49. minutě. Dvaadvacetiletý dánský útočník Laursen předvedl krásnou individuální akci a pak nádherně zakončil do pravého spodního rohu, Kirschbaum se natahoval marně. Celou situaci ještě kontroloval rozhodčí Mulder u videa kvůli případnému ofsajdu a na jeho základě gól uznal. Neuběhlo ani dalších sedm minut a Emmen pojistil náskok zásluhou Marka Kolara.

Chorvatský krajánek se opřel do odraženého balónu a nekompromisně ho uklidil do pravé části branky. Definitivně rozhodnuto bylo dvacet minut před závěrečným hvizdem. Svůj druhý gól v zápase vsítil Laursen, jenž zužitkoval krásného pasu od Burneta a zblízka bez větších potíží rozvlnil síť. V samém závěru ještě nevyzrál Kolar na připraveného Kirschbauma, v poslední šanci tohoto střetnutí byl na poslední chvíli zablokován Bijl.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - FC Twente 1:0

07.03.2020 19:45

Góly: 70. Jay-Roy Grot

Arnhem ani tentokráte nepředvedl nijak oslnivý výkon a se zachraňujícím se Twente odehrál vyrovnaný zápas, ovšem díky brance zhruba dvacet minut před koncem zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0. Z tříbodového zisku se raduje poprvé od poloviny února, tabulkou Eredivisie se prozatím posunul na šesté místo s jednačtyřiceti body. Naopak Enschede prohrálo již potřetí v řadě a zůstává na čtrnácté pozici se sedmadvaceti body.

Přitom svěřenci uruguayského trenéra Gonzala Garcíi měli míč častěji na svých kopačkách a vyprodukovali i stejný počet střeleckých pokusů jako soupeř, jenomže prosadit se přeci jen nedokázali. Osm kol před koncem mají náskok pouhého jediného bodu na šestnáctý Sittard a ve zbývajícím průběhu je tak mohou čekat perné chvilky. Twente nevstoupilo do sobotního utkání vůbec zle a skórovat mohlo po necelé čtvrthodině.

Na hranici pokutového území si udělal dostatek prostoru ke střele Lang a svou tvrdou ranou orazítkoval pravou konstrukci, brankář Pasveer se stačil pouze ohlédnout. Vzápětí se hosté dožadovali odpískání pokutového kopu, ale píšťalka rozhodčího Martense zůstala němá. V následujícím průběhu se míč nejčastěji nacházel v blízkosti půlící čáry a diváci se žádných vyložených možnosti nedočkali až do konce první půle.

Obrázek hry se příliš neměnil ani po přestávce, teprve v 57. minutě znovu zahrozili hosté. Ve středu šestnáctky se zjevil zcela osamocený Lang a mohl si vybrat, kam svůj pokus umístí, jenomže proti jeho stoprocentní šanci fantasticky zasáhl připravený Pasveer a balón odvrátil na rohový kop. Vitesse si vytvořilo první obrovskou šanci v 70. minutě a hned dokázalo skórovat zásluhou střídajícího Jaye-Roye Grota.

Jednadvacetiletý útočník hostující v klubu z druholigového anglického Leedsu obdržel výtečnou přihrávku od kapitána Linssena, po parádní individuální akci se probojoval až před gólmana Drommela a střelou do pravé části branky ho chladnokrevně překonal. Sudí Martens ještě kontroloval celou situaci u videa, ale podle jeho názoru k žádnému provinění nedošlo. Pak si SBV s přehledem hlídalo těsné vedení a udrželo ho až do závěrečného hvizdu.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - ADO Den Haag 4:0

07.03.2020 18:30

Góly: 13. Teun Koopmeiners (pen.), 19. Owen Wijndal, 84. Teun Koopmeiners, 89. Ferdy Druijf

Alkmaar bez větších problémů navázal na svoje důležité vítězství v minulém kole na půdě Ajaxu, skolil ve svém dobrém rozpoložení před vlastními fanoušky zachraňující se Den Haag, a to o čtyři branky, a i nadále se drží v boji o titul. O dva góly se postaral kapitán týmu Teun Koopmeiners, na střeleckou listinu se rovněž zapsali Owen Wijndal a Ferdy Druijf.

V loňské sezóně ADO dokázalo na AFAS Stadionu naplno uspět, jeho vítězství se však v podstatě v tu chvíli rovnalo jen jakémusi statickému zázraku, který v uplynulých sezónách vůči svému soupeři rozhodně nezaznamenávalo. Neboť v minulých osmi zápasech s AZ hned sedmkrát padlo, přičemž ani v nynějším případě nezměnilo tuhle bilanci k lepšímu.

Domácí kráčeli za povinnými třemi body už od samotného začátku tohoto klání. Ve vápně se ve 12. minutě snažil de Wit protlačit k balónu, bránící De Bock ho nešťastně podrazil, a sudí Higler ukázal na bílý puntík. Koopmeiners se jal exekuce nařízení tohoto pokutového kopu, a ačkoli gólman Koopmans zachytil směr jeho střely, na míč svými rukavicemi nedosáhl.

V 16. minutě se snažil náskok navýšit Stengs, který vyslal zajímavý technický pokus, možná že spíše původně mínil centrovat, avšak Koopmans si i tak dokázal poradit. O pár chvil později se již podařilo AZ podruhé skórovat. Idrissi svou přihrávkou zleva uvolnil do vápna nabíhajícího si Wijndala, který i z těžkého úhlu levačkou zamířil parádně pod břevno.

Den Haag působil i nadále bezradným dojmem, ve 24. minutě měl velké štěstí, že zakončení de Wita, tečované soupeřícím Bakkerem, skončilo nakonec na břevně, ve 26. minutě se snažil prosadit zase Stengs, ovšem jeho slabou střelu polapil v pohodě Koopmans. Ve 41. minutě neseřídil správně svoje mířidla Idrissi, jenž zpoza šestnáctky pálil po zemi vedle brány.

Alkmaar si pohotový náskok po obrátce v podstatě jednoduše hlídal. V 56. minutě ještě nepojistil průběžné vedení Boadu, jenž z halfvoleje svou levačkou pouze přestřelil prostor mezi třemi tyčemi, nezadařilo se ani Clasiemu, který z tutové pozice tlačil balón k tyčce, nicméně těsně před brankovou čárou ho stačil odkopnout do bezpečí bránící Bogle.

Hosté zkrátka nenašli za celých devadesát minut nějakou smysluplnou cestu, po které by se vydali v honbě za získáním alespoň remízy. Naopak v závěrečných minutách ještě dvakrát inkasovali. Nejprve se v 84. minutě trefil z přímého kopu Koopmeiners, o pět minut později zacílil snadno z dorážky volný Druijf, k němuž se odrazila meruna po Idrissiově pokusu.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - PEC Zwolle 1:1

06.03.2020 20:00

Góly: 71. George Cox - 90. Lennart Thy (pen.)

V páteční předehrávce 26. kola se hrálo o důležité body v boji o záchranu a vítěz nakonec znám nebyl. Fortuna byla v utkání se Zwolle mírně horším celkem a celkově vyprodukovala jen dvě střely mezi tři tyče, ovšem i přesto dokázala skórovat. PEC se dlouho trápilo v zakončení, nakonec ho spasila penalta v poslední minutě základní hrací doby. Na pořadí obou výběrů v tabulce se proto nic nemění, na kontě mají shodný počet šestadvaceti bodů.

Hosté byli v prvním poločase přeci jen aktivnější a první větší příležitost si vytvořili po sedmi odehraných minutách. Geniální přihrávku za defenzívu protivníka vymyslel Clement a míč následně převzal van Crooij, který však v obrovské příležitosti trestuhodně selhal a nasměroval ho těsně nad horní tyčku. Zwolle lehce tlačilo i v následujícím průběhu a Fortunu v podstatě k ničemu nepouštělo.

Po necelé půlhodině hry zkusil štěstí ze střední vzdálenosti Hamer a svým přímým volným kopem pořádně zaměstnal moldavského brankáře Koşeleva, jenž jeho ránu směřující do dolního levého rohu zneškodnil až na poslední chvíli. PEC zahrozilo do poločasové přestávky ještě jednou. Zhruba pět minut před koncem úvodního dějství získal balón van Duinen a okamžitě vypálil po zemi, nicméně Koşelev se blýskl naprosto fantastickým zákrokem.

Po změně stran se obrázek hry příliš neměnil, míč se nejčastěji nacházel ve středu hrací plochy. Postupem času se Fortuna stále více dostávala do hry a poprvé výrazněji zahrozila v polovině úvodní části, kdy z dobrých pětadvaceti metrů napřáhl obránce Rota a o pár decimetrů mířil nad břevno. Domácí se dostali do nepříliš "zaslouženého" vedení v 72. minutě, kdy premiérově v tomto soutěžním ročníku skóroval Angličan George Cox.

Na hranici pokutového území si udělal dostatek prostoru ke střele Diemers a gólman Zetterer vyrážel do strany, kde se právě nacházel dobře postavený Cox a s dorážkou do zcela prázdné branky neměl žádné problémy. Když už se zdálo, že se výsledek měnit nebude, tak rozhodčí van den Kerkhof šel přezkoumat k videu zákrok Tekieho, udělil mu žlutou kartu a nařídil pokutový kop. Balón si postavil německý forvard Lennart Thy a nechytatelně zavěsil k pravé konstrukci.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax25182568:2356
2.AZ Alkmaar25182554:1756
3.Feyenoord Rotterdam25148350:3550
4.PSV Eindhoven26147554:2849
5.Willem II26135837:3444
6.FC Utrecht25125850:3441
7.SBV Vitesse26125945:3541
8.Heracles Almelo261061040:3436
9.FC Groningen261051127:2635
10.SC Heerenveen2689941:4133
11.Sparta Rotterdam26961141:4533
12.FC Emmen26951232:4532
13.VVV Venlo26841424:5128
14.FC Twente26761334:4627
15.PEC Zwolle26751437:5526
16.Fortuna Sittard26681229:5226
17.ADO Den Haag26471525:5419
18.RKC Waalwijk26431927:6015

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
AjaxFans

Tady je opět narváno

Reagovat
afc ajax

Reagovat
montaigne33

Snad se ZVEDÁME!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Koopmeiners má 16 gólů a z toho 14 penalt? Co to je za magora

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele