Eredivisie - preview 26. kola

06.03.2020, 08:34, aktualizováno 08.03.2020, 09:07
Previews
Feyenoord má dobrou formu a nyní ho čeká náročný duel, na jeho trávník zavítá Willem II. PSV Eindhoven cestuje do Groningenu a Utrecht změří síly se Spartou Rotterdam, v posledním dnešním duelu se očekává triumf Heraclesu nad Waalwijkem...
FC Utrecht - Sparta Rotterdam  (neděle 12:15)
Utrecht se v tomto ročníku prezentuje solidními výkony a nedávno navíc potvrdil celkem slušnou formu postupem do finále národního poháru. V tabulce Eredivisie se nachází na šestém místě s osmatřiceti body a za pátým Willemem zaostává o bodů šest. Nyní bude plnit úlohu mírného favorita proti rotterdamské Spartě, která momentálně dvakrát vyhrála a díky tomu se posunula do klidného středu tabulky s třiatřiceti body, konkrétně je jedenáctá.

FC v úvodních sedmi utkáních nového roku ani jednou neprohrálo, na druhou stranu se ztrátami proti Zwolle (3:3) a Venlu (1:1) úplně až tak nepočítalo. Teprve uplynulý víkend naprosto selhalo na půdě posledního Waalwijku, po změně stran neudrželo jednobrankové vedení a nakonec domů odjíždělo s porážkou 1:2. Toto zaváhání dokázalo napravit v semifinále KNVB Bekeru, když zaskočilo vedoucí Ajax a zdolalo ho 2:0.

Díky tomu se po čtyřech letech probojovalo do finále národního poháru a o cennou trofej po dlouhých šestnácti letech se popere s favorizovaným Feyenoordem. "Předvedli jsme vyspělý taktický výkon a hodně nám pomohla i první vstřelená branka. Ajax se na nás snažil tlačit, ale podle mě jsme zaslouženě zvítězili. Nesmíme však mít hlavu v oblacích, o víkendu hrajeme se Spartou a jednoduché to nebude," uvedl po středečním úspěchu kouč John van den Brom.

Rotterdamský celek si jako nováček letošní sezóny vede poměrně dobře a vypadá to, že by o udržení prvoligové licence nemusel bojovat až do úplného závěru. Vstup do druhé poloviny měl sice vlažnější, nicméně v předchozích čtyřech případech hned třikrát zvítězil. Nejprve si poradil s Den Haagem (4:2), pak nestačil na Groningen (1:2) a po těsném úspěchu ve Waalwijku (1:0) naposledy deklasoval Emmen (5:1).

Sparta se teď pokusí přerušit hodně nelichotivou vzájemnou bilanci, protože s Utrechtem prohrála už sedmkrát v řadě, na podzim mu podlehla po výsledku 1:2. Naposledy ho dokázala porazit v říjnu 2008, tedy před více než jedenácti lety. V tomto souboji bude postrádat Alberta (přetržená achilovka) a Acheho, van den Brom nemá k dispozici Janssena s van Rooijenem (oba poraněné koleno), Paese (problémy s ramenem) a St. Jaga.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 4.12 - 5.13
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Heracles Almelo - RKC Waalwijk  (neděle 14:30)
Heracles se po hodně špatném vstupu do druhé poloviny Eredivisie alespoň částečně chytlo a v posledních čtyřech zápasech získalo sedm bodů, díky čemuž se posunulo na deváté místo tabulky s třiatřiceti body. Nyní bude mít šanci rozšířit své konto proti poslednímu Waalwijku, na druhou stranu ho v žádném případě nemusí čekat jednoduchý zápas. Hosté totiž před týdnem oživili svou naději na záchranu a na sedmnáctý Den Haag ztrácejí už jen čtyři body.

Celek z Almela nedokázal zvítězit v prvních pěti duelech nového roku a z toho hned čtyřikrát prohrál. Zvedl se až v domácím prostředí proti Fortuně, kterou porazil 2:0. Pak zavítal do Venla a po nevýrazném výkonu prohrál 0:1. Vzápětí se však postaral o obrovské překvapení, když zaskočil obhájce mistrovského titulu a Ajax zdolal 1:0. Před týdnem bojoval o další úspěch v Den Haagu, jenomže se s ním rozešel smírně v bezbrankovém poměru.

Domácí celek neprožívá dobrou nováčkovskou sezónu a vypadá to, že minimálně baráži se nevyhne, ale bez šance opustit jediné přímé sestupové místo rozhodně není. Od začátku tohoto roku postupně zabředával do stále hlubší krize a zdálo se, že už se z ní jen tak nevyhrabe. Jenomže po pěti prohrách ze šesti utkání dokázal překvapit v předchozím kole, když otočil vývoj s favorizovaným Utrechtem a nakonec ho zdolal 2:1.

"Čas se nám krátí a všichni si uvědomují, že každá další prohra nás výrazně přibližuje k návratu do druhé ligy. Všem hráčům musím poděkovat za perfektní nasazení ve druhém poločase, což Utrecht evidentně nečekal. Teď jedeme do Almela a čeká nás ofenzivně laděný rival, který na druhou stranu má i nějaké slabiny. Pokusíme se jich využít, předchozí úspěch by nás mohl nastartovat," doufá s neskrývaným optimismem trenér RKC Fred Grim.

Ten stále nemůže využít služeb Venteho s Henricem Drostem, jeho protějšek Frank Wormuth nepošle na trávník dos Santose, Pröppera, Koningse, Bakboorda a Jespera Drosta. "Bude to těžké utkání, s tím počítáme. Waalwijk hraje o holé přežití a jsem si jistý, že dokáže předvést nadstandardní výkon," nepodceňuje Wormuth houževnatého soupeře. Na podzim se ze svého vůbec prvního vítězství v sezóně radoval Waalwijk, jenž zdolal Heracles v poměru 2:0.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.54 - 4.55 - 5.80
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Feyenoord Rotterdam - Willem II  (neděle 14:30)
Feyenoord pokračuje ve fantastických výkonech a devět ligových kol před koncem má ještě reálnou šanci, že získá mistrovský titul. V první polovině sezóny to vypadalo, že bude rád, když dosáhne alespoň na dodatečné play-off Evropské ligy, ale teď se díky sedmi ligovým výhrám v posledních devíti střetnutích posunul na třetí pozici se sedmačtyřiceti body, na vedoucí Ajax má manko pouhých šesti bodů. Nyní bude jeho soupeřem konkurenční Willem.

Rotterdamský celek pod vedením trenéra Dicka Advocaata jednoduše válí, celkově neprohrál již dvanáctkrát za sebou a z toho hned desetkrát zvítězil. Jeho sedmi zápasová vítězná šňůra v Eredivisii skončila teprve uplynulý víkend, kdy v Eindhovenu s místním PSV vybojoval remízu 1:1. Ve čtvrtek se představil v semifinále národního poháru a druholigovou Bredu naprosto vyškolil, když ji deklasoval vysoko 7:1.

Díky tomu postoupil po dvou letech do finále KNVB Bekeru a v polovině dubna se utká o titul s Utrechtem. "Máme za sebou náročný program a jsme moc rádi, že to dopadlo celkem dobře. V Eindhovenu jsme samozřejmě chtěli vyhrát, ale ani bod z půdy tak silného celku není k zahození. Do utkání s Bredou jsme vstupovali s maximální koncentrací a na výkonu to bylo znát, takže postup je zasloužený," zhodnotil předchozí průběh Advocaat.

Willem se začátkem února trochu zasekl a ztratil kontakt s těmi nejlepšími, i přesto se nachází na velmi solidní páté příčce se čtyřiačtyřiceti body a za čtvrtým PSV zaostává o pouhé dva body. Nejprve sice dokázal porazit Heracles (1:0), jenomže poté podlehl eindhovenskému rivalovi (0:3), remizoval s Utrechtem (1:1) a prohrál v Emmenu (2:4). Teprve minule se chytil v páteční předehrávce 25. kola proti Groningenu a zdolal ho 3:0.

Advocaat očekává velký odpor Willemu. "Ztrácí na nás jen tři body a ve hře je přímý postup do evropských pohárů, což je v tuto chvíli určitě jeho cíl. Musíme být trpěliví a všichni věříme, že se nám opět bude dařit střelecky jako proti Bredě," dodal Advocaat pro klubové stránky. Ten stále nemůže využít služeb Jørgensena se Sinisterrou, hosté přijedou bez Lewise, Heerkense a jistotu startu navíc nemá ani belgický kanonýr Ndayishimiye.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 4.80 - 6.95
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Groningen - PSV Eindhoven  (neděle 16:45)
PSV soupeří o třetí místo hlavně s Feyenoordem a Willemem II, na dálku pak může pokukovat ještě po titulu, neboť konkurent z Ajaxu chytl krizi, a ztenčil se tak jeho náskok, ten je na eindhovenský celek každopádně pořád dostačující. Hosté se nicméně aktuálně dostali do dobré pohody, neprohráli už čtyřikrát za sebou a rádi by uspěli i v Groningenu.

Pokud se mužstvu kouče Ernesta Fabera nepodaří stáhnout manko na vedoucí Ajax s Alkmaarem, bude především usilovat o umístění v top trojce. Jen tak by mělo zaručenou Evropskou ligu i pro příští ročník a nemuselo by o ní bojovat v dodatečném posezónním play-off. Před týdnem podstoupilo klíčový mač právě s Feyenoordem, který dopadl remízou.

Odstup od rotterdamského protivníka tak zůstal při starém, činil pouhý jeden bod. PSV tedy potřebuje doufat v zaváhání Feyenoordu, zároveň se ale také soustředit na sebe a pokračovat v prodlužování své šňůry neporazitelnosti, aby svoje cíle na konci naplnilo. Groningen ovšem nebude představovat jednoduchou zkoušku. Domácí jsou v průběžném pořadí osmí.

Hostující stratég neměl vůbec jednoduchou úlohu po svém příchodu v závěru podzimní části. Až nyní se mu podařilo jakžtakž stabilizovat výsledky do podoby, jaké by si všichni v klubu představovali. Tým nebyl ve vůbec optimálním rozpoložení. "Naše ochota pracovat stále rostla a rostla. Důležitá je vzájemná spolupráce bez jakýchkoli výjimek," vysvětloval.

Faber se mimochodem vrátí na velmi známé místo. V Groningenu v devadesátých letech působil jako hráč, mezi léty 2016 a 2018 ho potom vedl jako hlavní lodivod. "Pořád znám mnoho hráčů, co tam působí, a také některé mladé, co zde byli vychováni. Tehdy jsme tam započali jakýsi projekt," říkal. "Pokud budeme hrát, jak umíme, můžeme vyhrát."

Hostům bude i nadále chybět dlouhodobě zraněný Donyell Malen, nově je suspendovaný Cody Gakpo, jehož by měl nahradit Bruma. Zdravý je už český záložník Michal Sadílek, ten se však ještě potřeboval rozehrát za rezervu na hřišti Telstaru, a na návrat do ligy si tak ještě počká. Domácí mají větší potíže s absencemi, opět nenastoupí v plném složení.

Gabriel Gudmundsson a Django Warmerdam zůstávají na groningenské marodce, vykartovaný je Azor Matusiwa, přičemž chybět můžou i Joel Asoro a Bart van Hintum. "Chceme postavit mančaft, který bude mít nejlepší šanci na zisk tří bodů," ujišťoval trenér Danny Buijs. "Určitě máme šanci uspět. Tedy pokud všichni budeme mít dobrý den."

Groningenu se v uplynulých dvou ligových kolech nezadařilo, prohrál jak s Venlem, tak před týdnem s Willemem II, a i proto se nevytáhl do první sedmičky v tabulce, která je jeho prvotní ambicí. "Každý klub má v sezóně období, kdy se situace obrátí proti němu. PSV zůstává mezi čtyřmi nejlepšími v zemi. Kvalita jeho výběru je zcela nezpochybnitelná," dodal Buijs.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.38 - 3.42 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AZ Alkmaar - ADO Den Haag  (sobota 18:30)
Alkmaar se po minulém vítězství na hřišti Ajaxu může dostat v následujících týdnech do pořádného laufu. Ačkoli musel vstřebat vypadnutí z evropských pohárů, navnadil se na důležitý souboj jara parádně a zaslouženě si z hlavního města Nizozemska přivezl domů všechny body. Ty bude chtít určitě potvrdit proti zachraňujícímu se Den Haagu.

Aktuálně jsou sice domácí v průběžném pořadí až na druhém místě, pouze však vlivem horšího skóre. Podařilo se jim tak pořádně zamotat bitvu o titul, která se ještě nedávno zdála být jasným případem. "Teď nás ale čeká úplně jiné utkání. ADO bude většinu času staženo na vlastní polovině," říkal domácí kouč Arne Slot.

Pro jeho mužstvo by byla opravdu velká škoda, kdyby parádní výsledek, který urvalo v Amsterdamu, zahodilo nějakým zaváháním v nynějším klání. "Stejně neexistují žádné jednoduché zápasy. Během druhé poloviny sezóny všechny kluby v Evropě bojují mnohem tvrději. K vidění jsou tak překvapivější výsledky," mínil alkmaarský trenér.

Po vypadnutí z Evropské ligy se můžou jeho svěřenci soustředit plně na ligové dění. Netýká se jich totiž ani KNVB Beker, z něhož vypadli ve čtvrtfinále. Los jim přitom v příštích devíti kolech připraví několik dalších klíčových duelů, včetně těch s PSV, Feyenoordem, Vitesse nebo Utrechtem. Vítězství nad Ajaxem v podstatě bylo jen kouskem celé mozaiky.

Potvrdit nyní roli jednoznačného favorita, to je neoddiskutovatelný cíl Alkmaaru. "Soupeři se na nás teď dívají jinak. Budou chtít porazit někoho, kdo je v pozitivní náladě jako my, Den Haag nevyjímaje," uvědomoval si Slot. "Náš sok se bude spoléhat zřejmě na dlouhé nakopávané míče. Tenhle způsob hry pro nás není něčím novým."

Stijn Wuytens, Ron Vlaar, Albert Gudmundsson a Pantelis Hatzidiakos zůstávají na marodce domácích, naopak v sestavě se objeví Fredrik Midtsjö, kterého trápily určité zdravotní potíže. "Poslední dva zápasy hrál fantasticky," těšilo Slota. "Trénoval s týmem až v pátek, i přesto očekávám, že ho nasadím od začátku. Jde jen o to, jestli vydrží celých devadesát minut."

Hostující stratég Alan Pardew, jenž by měl disponovat kompletním kádrem, se zatím marně snaží dostat svůj tým z předposlední pozice, na které se v uplynulých třinácti kolech ocitl celkem dvanáctkrát. Začíná se mu vzdalovat přímá záchrana a vypadá to, že bude usilovat hlavně o to, aby ho nepředskočil ještě poslední Waalwijk, pokud se tedy zásadně nezlepší.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.15 - 8.83 - 18.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Emmen - VVV Venlo  (sobota 19:45)
Emmen ani Venlo rozhodně nemají jistou účast pro příští ročník Eredivisie, na druhou stranu si ve druhé polovině letošní sezóny vedou celkem slušně a postupně se vzdalují sestupovým pozicím. Domácí výběr vyhrál v novém roce již třikrát a poskočil na dvanáctou pozici s devětadvaceti body, jeho sobotní konkurent má na kontě o bod méně a je třináctý. Vítěz tohoto důležitého střetnutí se tak může přiblížit ke středu tabulky.

Emmen je silný hlavně před vlastními fanoušky, na stadionu De Oude Meerdijk zvítězil již třikrát za sebou a celkově neprohrál devětkrát v řadě, jediné dva neúspěchy zaznamenal hned na začátku s Groningenem (0:1) a se Zwolle (1:3). Až do minulého utkání se mu dařilo, neboť ve třech duelech vybojoval sedm bodů. Porazit dokázal Twente (2:0) a Willem (4:2), nerozhodný bezbrankový výsledek uhrál v Sittardu.

Teprve naposledy neměl šanci v Rotterdamu a místní Spartě podlehl vysoko 1:5. "Svými chybami jsme soupeři nabídli vyložené možnosti a on je dokázal proměnit, celkově nám nevycházelo vůbec nic. Je potřeba co nejdříve na tento zápas zapomenout a pokračovat v cestě, kterou jsme započali s příchodem nového roku. S Venlem nás čeká důležitá zkouška, o tom není pochyb," vyjádřil se s klidným hlasem trenér Emmenu Dick Lukkien.

Venlo se po podzimní části nacházelo na nelichotivých příčkách a vypadalo to, že se až do samého závěru bude nacházet ve spodních patrech tabulky. Nicméně v novém roce hraje skvěle, v sedmi dosavadních kláních ani jednou neprohrálo a z toho hned třikrát vyhrálo. Velmi cenné nerozhodné výsledky v poměru 1:1 uhrálo s PSV, Utrechtem i Heerenveenem, zdolat dokázalo Groningen či Heracles (v obou případech 1:0).

V podzimním vzájemném měření sil slavilo úspěch Venlo po výhře 2:0, teď je však za mírného favorita považován soupeř. Lukkien se dlouhodobě musí vypořádat s početnou marodkou, na které se nacházejí Bakker (poraněné koleno), Frei (potíže se zadním stehenním svalem) a dále pak Tarashaj, Beste, Marinus, Payne i Hamrol. Jeho protějšek Hans de Koning nenasadí Bastiaanse (zlomenina nártu) a van Ooijena.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.51 - 3.89
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SBV Vitesse - FC Twente  (sobota 19:45)
Arnhem nemůže být se svými současnými výkony vůbec spokojen a je téměř jasné, že úplně o ty nejvyšší příčky bojovat nebude. Díky skvělému vstupu do tohoto ročníku se stále nachází v horní polovině Eredivisie, s osmatřiceti body mu patří sedmá pozice a za čtvrtým PSV zaostává o propastných osm bodů. Nyní bude plnit úlohu favorita proti Twente, které má jako nováček zcela jiné starosti a snaží se udržet prvoligovou licenci i pro příští sezónu.

Domácí výběr se dostal do krize koncem ledna, kdy přivítal dva celky bojující o záchranu a s Den Haagem i s Emmenem pouze remizoval. Následně prohrál v Groningenu (0:1), porazil Heerenveen (4:2) a v posledních dvou kolech si nevěděl rady s PSV (1:2) ani se Zwolle (3:4). Kromě toho vypadl ve čtvrtfinále národního poháru s vedoucím Ajaxem, kterému podlehl o tři branky. Celkově tak má problémy hlavně v defenzívě.

Tohoto faktu si je vědom i současný trenér Edward Sturing. "V předchozích čtyřech případech jsme inkasovali hned třináctkrát, což je opravdu velmi tristní bilance. Našim cílem je se probojovat do evropských pohárů a takhle se nám to určitě nepovede. Děláme zbytečné chyby, které nás stojí cenné body. Twente je nepříjemný protivník a pokusí se nás zaskočit, důležitá bude hlavně koncentrace," vyjádřil se Sturing s jasným plánem.

Celek z Enschede si v novém roce také nevede příliš dobře, v sedmi dosavadních střetnutích zvítězil pouze dvakrát a hned třikrát prohrál. Proto v tabulce klesl na čtrnácté místo se sedmadvaceti body a na šestnáctou barážovou příčku Sittardu má náskok pouhých dvou bodů. Porazit dokázal Spartu a vysoce favorizovaný Alkmaar (v obou případech 2:0), v minulých dvou duelech nestačil na Utrecht (1:2) ani na Heerenveen (2:3).

"Samozřejmě bychom chtěli hrát výše, nicméně situace je taková, jaká je. Máme za sebou několik obtížných zápasů a teď nás čeká další, porazit Vitesse na jeho vlastním stadionu se určitě nepovede každý den. Budeme bojovat, jakýkoli bod může být rozhodující," prohlásil pro klubové stránky kouč Twente Gonzalo García. Tomu budou scházet Španělé Matos s Cantalapiedrou, domácí nenasadí Gonga a Musondu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.91 - 3.87 - 3.89
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Heerenveen - AFC Ajax  (sobota 20:45)
Pro Ajax představovaly poslední tři týdny doslova jednu velkou katastrofu. Aktuálně má na svém kontě čtyři porážky z uplynulých pěti zápasů napříč všemi soutěžemi a smířit se musel jak s vypadnutím z Evropské ligy, tak z Nizozemského poháru. Teď se pokusí nastartovat do optimální pohody na hřišti Heerenveenu, který se pohybuje v lize ve středu tabulky.

Alespoň že v Eredivisie hosté stále drží první příčku, ovšem už jen díky lepšímu skóre. Prohráli totiž nejprve nečekaně s Heraclesem, nezvládli ani minulý důležitý mač s Alkmaarem, a najednou se jejich pohodlný náskok na čele změnil v prach. Ve středu navíc přišel na řadu další neúspěch. Padli v Utrechtu a skončili v KNVB Bekeru před branami finále.

Trenér Erik ten Hag má před sebou opravdu složitý úkol. Potřebuje mužstvo pozvednout k lepším výkonům, aby se mu podařilo obhájit ligový titul. Na žádné jiné frontě už jeho tým nepůsobí. "Musíme se řídit našimi principy. Jen takhle se dá zachovat celková struktura," snažil se nepanikařit. "Někdy se holt objevují bolesti hlavy. Ale ty nepřetrvají navždy."

Herně se jeho svěřenci opravdu výrazně zhoršili. A jestli nechtějí, aby někdo i nadále mohl pochybovat o jejich dominanci na nizozemské scéně, potřebují se z krize co nejdříve vymanit. "Vytváříme si příliš málo šancí. A góly rozdáváme soupeřům na zlatém podnosu," netěšilo amsterdamského stratéga. "Děláme navíc velké taktické chyby. Je to zvláštní," dodával.

Nynější duel ve Frísku mimochodem zmešká asistent trenéra Christian Poulsen a další dva fyzioterapeuti, a to kvůli obavám z koronaviru. Všichni tři museli do karantény a opustit tým kvůli tomu, že se nedávno dostali do kontaktu na oslavě narozenin s bývalým dánským reprezentantem Thomasem Kahlenbergem, u něhož byla nákaza odhalena.

Ani tahle skutečnost rozhodně nepřispívá k celkové pozitivní atmosféře v klubu, která je bezpochyby nutná k příznivějším zítřkům. "Do prosince jsme prožívali fantastických šest měsíců," pokračoval ten Hag. "Někdy jsme dokonce hráli ještě lépe než loni. Jenže pak se nám zranilo šest hráčů. A úroveň klesla až hluboko pod snesitelnou hranici," hlesl.

I když již domácí mohou využívat služeb Quincyho Promese i Hakima Ziyecha, chvilku jim zřejmě potrvá, než se dostanou do té správné formy. To samé třeba platí i pro Daleyho Blinda. Chybět jinak teď budou David Neres i Ryan Babel, na návrat na trávníky si musejí počkat Jöel Veltman a Zakaria Labyad a otazník visí nad startem Noussaira Mazraouiho.

Heerenveen před týdnem uťal svou sérii osmi ligových klání bez vítězství, tři body urval z půdy Twente. Rád by se přiblížil první sedmičce, zaručující posezónní play-off o Evropskou ligu, k tomu by však potřeboval v nastoleném trendu pokračovat i nadále. Warner Hahn a Jan Ras, to je dvojice, která se v základní sestavě Srdíček proti Ajaxu neobjeví kvůli zranění.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.99 - 5.20 - 1.47
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Fortuna Sittard - PEC Zwolle  (pátek 20:00)
Nizozemská nejvyšší soutěže pomalu spěje do své závěrečné čtvrtiny, v páteční předehrávce 26. kola se bude hrát o udržení prvoligové licence. Tento duel bude nesmírně důležitý pro oba výběry, neboť jsou na tom naprosto stejně. Domácí Fortuna doposud posbírala pětadvacet bodů a nachází se na šestnácté barážové pozici, za svým nadcházejícím protivníkem zaostává jen vinou horšího skóre.

Ani jeden celek se nemůže pyšnit příliš dobrou formu, ovšem o něco lépe na tom přeci jen je Zwolle. Sittard nedokázal zvítězit v předchozích čtyřech střetnutích, ve kterých vybojoval pouhé čtyři body. Naposledy se radoval z tříbodového zisku začátkem února, když si poradil s Heerenveenem (2:1). Od té doby prohrál v Almelu s Heraclesem (0:2) i v Rotterdamu s Feyenoordem (1:2), dva nerozhodné bezbrankové výsledky uhrál s Emmenem a minule ve Venlu.

PEC nevstoupilo do druhé poloviny sezóny úplně špatně a v prvních čtyřech duelech ani jednou neprohrálo. Pak sahalo po překvapení s Feyenoordem a v průběhu vedlo 2:0 i 3:2, jenomže nakonec muselo skousnout poněkud smolnou prohru 3:4. Následně nedokázalo překvapit v Alkmaaru (0:2), teprve naposledy zvládlo nesmírně dramatickou koncovku s Vitesse Arnhem a radovalo se z divoké výhry 4:3.

Domácí kouč Sjors Ultee nemůže využít služeb Francouze Dianessyho (problémy s kolenem), nově nebude k dispozici ani nemocný finský obránce Raitanen. "Všichni v klubu si uvědomují, o co momentálně hrajeme. Závěr letošního ročníku bude velmi zajímavý a my chceme mít co nejdříve klid. Teď je ideální příležitost, abychom konečně prolomili naši sérii bez vítězství," uvedl Ultee s optimistickými vyhlídkami.

Jeho protějšek John Stegeman nenasadí Westermana (poraněná noha), potíže s lýtkem navíc sužují Saymaka. "Byli jsme velmi šťastní, že jsme Vitesse porazili, ale naše cesta v žádném případě nekončí. Sittard sbírá body hlavně před vlastními fanoušky a v tuto chvíli je to pro něj obrovská výhoda. Očekávám lehce nervóznější průběh, o vítězi může rozhodnout jediný gól," myslí si třiačtyřicetiletý Stegeman. Na podzim se oba soupeři střetli dvakrát. Nejprve se radovalo PEC (3:1), ve 2. kole národního poháru však prohrálo v Sittardu vysoko 0:3.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.16 - 3.62 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax24172565:2253
2.AZ Alkmaar24172550:1753
3.Feyenoord Rotterdam24138348:3547
4.PSV Eindhoven25137553:2846
5.Willem II25135737:3244
6.FC Utrecht24115845:3338
7.SBV Vitesse25115944:3538
8.FC Groningen251051027:2535
9.Heracles Almelo25961036:3233
10.SC Heerenveen2589840:3833
11.Sparta Rotterdam25961040:4033
12.FC Emmen25851229:4529
13.VVV Venlo25841324:4828
14.FC Twente25761234:4527
15.PEC Zwolle25741436:5425
16.Fortuna Sittard25671228:5125
17.ADO Den Haag25471425:5019
18.RKC Waalwijk25431825:5615

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
AjaxFans

To zas bude trapas Radši pujdu na pivo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele