26. kolo
08.03.2020 14:30 CET
4 : 2
(2:2)

Reportáž

Waalwijk neudržel dvougólový náskok a podlehl Heraclesu

Waalwijk sehrál nesmírně napínavý duel s favorizovaným Heraclesem a hlavně v úvodu zápasu na něm bylo znát povzbuzení po minulé výhře nad Utrechtem. Celek z Almela hned na začátku neproměnil pokutový kop a RKC rázem vedlo o dvě branky. Jenomže od tohoto okamžiku jakoby přestalo hrát a do přestávky bylo vyrovnáno, domácí ve druhém dějství rozhodli o svém úspěchu dalšími dvěma zásahy.

Heracles poskočil na osmé místo se šestatřiceti body a v nejvyšší nizozemské soutěži potřetí za sebou neprohrál. Hosté se stále nacházejí na poslední osmnácté pozici s patnácti body a za sedmnáctým Den Haagem i nyní zaostávají o čtyři body. Waalwijk vstoupil do nedělního utkání velmi svižně a poprvé zahrozil po dvou minutách. Z velké dálky napřáhl Hansson a jeho úžasný projektil orazítkoval levou tyč, míč se pak odrazil do zámezí.

O pět minut později předvedl zbytečný zákrok Gaari a ve vlastní šestnáctce zatáhl za dres protihráče, rozhodčí Van de Graaf neváhal s nařízením pokutového kopu ani vteřinu. Balón si vzápětí postavil Belgičan Dessers a selhal, když zamířil vedle levé tyče. Po čtvrthodině hry tak přišel na opačné straně trest. Dario van den Buijs zahrál v pokutovém území rukou a Van de Graaf odpískal druhou penaltu, ke které se postavil Clint Leemans.

Ten měl přesnou mušku a nechytatelně se trefil k levé konstrukci. Klub z Almela mohl vzápětí srovnat, jenomže Júniora vychytal Vaessen a poté pálil o decimetry vedle pravé tyče Van den Buijs. Ve 28. minutě byl rozdíl ve skóre dvoubrankový. Anas Tahiri převzal nahrávku od Van der Venneho a krásně zamířil k pravé konstrukci. Heracles na tuto branku okamžitě odpověděl za další dvě minuty, kdy se k rohovému kopu postavil Júnior.

Brazilec svým centrem našel Van den Buijse, jenž prudkou hlavičkou překonal bezmocného Vaessena. Ve 34. minutě bylo z nenadání vyrovnáno. Silvester van der Water se dostal k balónu ve středu šestnáctky a tvrdou ranou pálil doprostřed branky. Stejný hráč otočil vývoj tohoto klání sedm minut po přestávce. Svou druhou trefu zaznamenal po skvělé práci Júniora a z dvaceti metrů náramně zavěsil do levé části branky.

Hosté byli v následujícím průběhu naprosto bezzubí a stále se spíše bránili. V 61. minutě mohl uklidnit fanoušky Heraclesu Delano Burgzorg, jenomže ve stoprocentní příležitosti trestuhodně mířil nad břevno. O chvíli později zkusil štěstí z pětadvaceti metrů Júnior a Vaessen famózně odvracel na rohový kop, po jeho zahrání obdržel Burgzorg přesnou přihrávku a balón usměrnil do pravého spodního rohu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele