26. kolo
07.03.2020 19:45 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Emmen hladce přehrál Venlo a opět je blíže k záchraně

Fotbalisté Emmenu potvrdili skvělou bilanci v domácím prostředí a nyní před vlastními fanoušky zvítězili již popáté za sebou, když si bez větších obtíží poradili s konkurenčním Venlem po výsledku 3:0. Díky tomuto úspěchu se znovu vzdálili sestupovým pozicím a posunuli se na dvanácté místo s dvaatřiceti body, daleko nemají ani do středu tabulky. VVV naopak poprvé v novém roce prohrálo a s osmadvaceti body je třinácté.

Hosté neokusili hořkost porážky v sedmi ligových duelech za sebou, v Emmenu však naprosto nezvládli druhý poločas a domů proto odjíždějí s prázdnou. FC bylo aktivnější od úvodního hvizdu a první větší příležitost si vytvořilo krátce po deseti odehraných minutách. Po centru z křídla zkusil štěstí de Leeuw, ale jeho prudká střela těsně prosvištěla vedle levé konstrukce. V polovině úvodního dějství se do další šance dostal Burnet.

Ten stál na konci parádní kombinace svých spoluhráčů, ale v zakončení se mu tolik nedařilo a levou tyč minul o metr. Přesně po odehrané půlhodině se v ještě větší možnosti zjevil Chacon, jenž dorážel z bezprostřední blízkosti, ovšem se skvělým zákrokem se vytáhl hostující brankář Kirschbaum. V samém závěru prvního poločasu si udělal dostatek prostoru ke střele pozdější hrdina Nikolai Laursen a dobře mířil k pravé tyči, nicméně Kirschbaum byl znovu proti.

Domácí pokračovali v tlaku i po výměně stran a zaslouženého vedení se dočkali ve 49. minutě. Dvaadvacetiletý dánský útočník Laursen předvedl krásnou individuální akci a pak nádherně zakončil do pravého spodního rohu, Kirschbaum se natahoval marně. Celou situaci ještě kontroloval rozhodčí Mulder u videa kvůli případnému ofsajdu a na jeho základě gól uznal. Neuběhlo ani dalších sedm minut a Emmen pojistil náskok zásluhou Marka Kolara.

Chorvatský krajánek se opřel do odraženého balónu a nekompromisně ho uklidil do pravé části branky. Definitivně rozhodnuto bylo dvacet minut před závěrečným hvizdem. Svůj druhý gól v zápase vsítil Laursen, jenž zužitkoval krásného pasu od Burneta a zblízka bez větších potíží rozvlnil síť. V samém závěru ještě nevyzrál Kolar na připraveného Kirschbauma, v poslední šanci tohoto střetnutí byl na poslední chvíli zablokován Bijl.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele