26. kolo
07.03.2020 20:45 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Ajax se konečně chytil a z Heerenveenu veze tři body

Ajax dokázal přerušit svou hodně špatnou bilanci z poslední doby a tentokráte uspěl na půdě nevyzpytatelného Heerenveenu, když zvítězil po výsledku 3:1. Amsterdamský celek nedávno vypadl z Evropské ligy a neuspěl ani v semifinále národního poháru v Utrechtu (0:2), na ligové scéně navíc prohrál dvakrát za sebou. Ani tentokráte se dlouhou dobu nemohl prosadit, ovšem ve druhém dějství rozhodl o svém úspěchu hned třemi trefami během šesti minut.

SC vzápětí dokázalo snížit, ale na více se už nezmohlo, v tabulce proto zůstává na desáté pozici s třiatřiceti body. AFC se udrželo na vedoucí příčce s šestapadesáti body, avšak před druhým Alkmaarem je stále jen díky lepšímu skóre. Úvodní dvacetiminutovka toho příliš zajímavého nenabídla, poté mohli z ničeho nic udeřit domácí. Do šestnáctky protivníka se skvěle prodral Ejuke a jeho přízemní pokus dokázal výtečně odvrátit na roh brankář Onana.

Ajax začal být nebezpečný až v závěrečných deseti minutách úvodního dějství. Po rychlé narážečce vypálil nebezpečně kanonýr Quincy Promes, jenomže gólman Bendarek byl uprostřed branky připraven a míč perfektně zkrotil. Ihned na to chtěl zužitkovat parádního centru z křídla rozběhnutý Traore, nicméně Bendarek si s jeho hlavičkou poradil. V úvodu druhého poločasu byl o něco aktivnější Heerenveen.

Nejprve se neúspěšně dožadoval odpískání pokutového kopu Ejuke, pak se krásně prosmýkl mezi dvěma protihráči Veerman a orazítkoval levou tyč. Hosté se dostali do vedení z následného protiútoku. Po tečované kolmici a sérii odrazů se zjevil sám před Bednarkem volný Dušan Tadić a zblízka nasměroval balón doprostřed branky. Stejný hráč se podruhé prosadil přesně po odehrané hodině sobotního duelu.

Po rohovém kopu z levé strany posunul Tagliafico chytře míč ke vzdálenější konstrukci, kde už srbský špílmachr snadno rozvlnil síť. Neuběhly ani další tři minuty a poprvé po zranění skóroval Promes, jenž díky přihrávce Tadiče a dobrém důrazu Traoreho otřel balón o břevno a ten doskákal k pravé tyči.

SC se vrátilo do hry o bodový zisk v 67. minutě, kdy Mitchell van Bergen vymíchal hned dva hráče protivníka a pak zakroutil míč k zadní tyči mimo dosah marně se natahujícího Onany. Svěřenci trenéra Erika ten Haga si ve zbývajícím průběhu už těsný náskok pohlídali. V nastaveném čase se ještě prosadil Tagliafico, nicméně jeho gól nebyl uznán kvůli ofsajdu.

Autor: Viktor Sandev / highlightsfootball.net,vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele