26. kolo
08.03.2020 12:15 CET
5 : 1
(1:0)

Reportáž

Utrecht deklasoval Spartu a potvrdil tak pohárový skalp Ajaxu

Utrecht navázal na úspěšné semifinále národního poháru s Ajaxem (2:0) a tentokráte nedal žádnou šanci na úspěch rotterdamské Spartě, kterou rozdrtil vysoko v poměru 5:1. Hosté neuspěli po dvou předchozích výhrách a v tabulce Eredivisie se nacházejí na jedenácté pozici se třiatřiceti body. Utrecht se opět přiblížil k přímé účasti v evropských pohárech pro příští sezónu a je šestý s jednačtyřiceti body o tři body za pátým Willemem II.

První poločas nebyl z diváckého pohledu nijak výrazně atraktivní, Utrecht se dostal do vedení až v samém závěru. O svém úspěchu rozhodl v rozmezí 50. - 59. minuty, kdy skóroval hned třikrát. V domácím dresu nastoupil český krajánek Václav Černý, který přišel na trávník v 77. minutě. V úvodním dějství se dlouhou dobu nic zajímavého nedělo a hned první větší příležitost ze 42. minuty skončila gólem.

Po krásném tečovaném centru z křídla se dostal k míči Bart Ramselaar a razantní střelou pod břevno nedal brankáři Harushovi žádnou šanci na jakýkoli zákrok. Po změně stran začali hosté o něco více riskovat a to se jim nevyplatilo. Ani ne po pěti minutách navýšil náskok favorita španělský navrátilec v sestavě Adrián Dalmau, jenž se po pasu od Seana Klaibera opřel do balónu z první a zamířil doprostřed branky.

Neuběhlo ani dalších šedesát sekund a do černého zamířil pětadvacetiletý švédský záložník Simon Gustafson, když si naběhl na přesně načasovanou přihrávku od Guwary a přízemním pokusem překonal naprosto bezmocného Harushe - 3:0. Z pohledu domácích to rozhodně nebylo všechno, čtvrtý gól přidali po necelé hodině hry. Podruhé v tomto střetnutí se prosadil Ramselaar, zužitkoval totiž centr Kerka a hlavou se nemýlil.

Utrecht byl při chuti také v nadcházejícím průběhu a svůj gólový účet uzavřel zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Obránce Klaiber převzal balón od Mahera a nechytatelným projektilem zavěsil do levého dolního rohu. V 83. minutě rozvlnil síť i Peterson, jenomže po kontrole u videa neplatila jeho branka kvůli ofsajdu. Hosté se dočkali alespoň čestného úspěchu o šest minut později, díky nabídce Harrouie napřáhl z hranice šestnáctky Joël Piroe a zamířil přímo k levé konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele