26. kolo
07.03.2020 18:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Alkmaar čtyřmi góly v klidu skolil Den Haag

Alkmaar bez větších problémů navázal na svoje důležité vítězství v minulém kole na půdě Ajaxu, skolil ve svém dobrém rozpoložení před vlastními fanoušky zachraňující se Den Haag, a to o čtyři branky, a i nadále se drží v boji o titul. O dva góly se postaral kapitán týmu Teun Koopmeiners, na střeleckou listinu se rovněž zapsali Owen Wijndal a Ferdy Druijf.

V loňské sezóně ADO dokázalo na AFAS Stadionu naplno uspět, jeho vítězství se však v podstatě v tu chvíli rovnalo jen jakémusi statickému zázraku, který v uplynulých sezónách vůči svému soupeři rozhodně nezaznamenávalo. Neboť v minulých osmi zápasech s AZ hned sedmkrát padlo, přičemž ani v nynějším případě nezměnilo tuhle bilanci k lepšímu.

Domácí kráčeli za povinnými třemi body už od samotného začátku tohoto klání. Ve vápně se ve 12. minutě snažil de Wit protlačit k balónu, bránící De Bock ho nešťastně podrazil, a sudí Higler ukázal na bílý puntík. Koopmeiners se jal exekuce nařízení tohoto pokutového kopu, a ačkoli gólman Koopmans zachytil směr jeho střely, na míč svými rukavicemi nedosáhl.

V 16. minutě se snažil náskok navýšit Stengs, který vyslal zajímavý technický pokus, možná že spíše původně mínil centrovat, avšak Koopmans si i tak dokázal poradit. O pár chvil později se již podařilo AZ podruhé skórovat. Idrissi svou přihrávkou zleva uvolnil do vápna nabíhajícího si Wijndala, který i z těžkého úhlu levačkou zamířil parádně pod břevno.

Den Haag působil i nadále bezradným dojmem, ve 24. minutě měl velké štěstí, že zakončení de Wita, tečované soupeřícím Bakkerem, skončilo nakonec na břevně, ve 26. minutě se snažil prosadit zase Stengs, ovšem jeho slabou střelu polapil v pohodě Koopmans. Ve 41. minutě neseřídil správně svoje mířidla Idrissi, jenž zpoza šestnáctky pálil po zemi vedle brány.

Alkmaar si pohotový náskok po obrátce v podstatě jednoduše hlídal. V 56. minutě ještě nepojistil průběžné vedení Boadu, jenž z halfvoleje svou levačkou pouze přestřelil prostor mezi třemi tyčemi, nezadařilo se ani Clasiemu, který z tutové pozice tlačil balón k tyčce, nicméně těsně před brankovou čárou ho stačil odkopnout do bezpečí bránící Bogle.

Hosté zkrátka nenašli za celých devadesát minut nějakou smysluplnou cestu, po které by se vydali v honbě za získáním alespoň remízy. Naopak v závěrečných minutách ještě dvakrát inkasovali. Nejprve se v 84. minutě trefil z přímého kopu Koopmeiners, o pět minut později zacílil snadno z dorážky volný Druijf, k němuž se odrazila meruna po Idrissiově pokusu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele