26. kolo
08.03.2020 14:30 CET
2 : 0
(2:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord si poradil i s Willemem II a stále tak živí šanci na titul

Feyenoord pokračuje ve spanilé jízdě a nyní dokázal přehrát konkurenční Willem II po výsledku 2:0. Hosté v nejvyšší nizozemské soutěži prohráli potřetí z předchozích pěti utkání a stále se nacházejí na pátém místě se čtyřiačtyřiceti body, ovšem nejbližší konkurenti se mu přibližují a naopak na čtvrté PSV už mají manko pěti bodů. Svěřenci trenéra Dicka Advocaata neprohráli potřinácté za sebou a s padesáti body na kontě jsou třetí, na vedoucí Ajax ztrácejí bodů šest.

Domácí v průběhu týdne deklasovali druholigovou Bredu vysoko 7:1 a jejich dobré rozpoložení bylo vidět i proti soupeři z Tilburgu. V úvodní půlhodině nikam nespěchali a snažili se najít recept na defenzivu protivníka, což se jim nakonec povedlo. Jens Toornstra převzal výtečnou přihrávku do pokutového území od Malacii a v zakončení zachoval chladnou hlavu, s milimetrovou přesností totiž zamířil k pravé konstrukci.

Ani ne o pět minut později zahrál ve vlastní šestnáctce nešťastně rukou Saddiki a rozhodčí Van Boekel okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil tradiční exekutor Steven Berghuis a nezaváhal, trefil se přímo k levé tyči a brankář Wellenreuther se natahoval marně. V následujícím průběhu Feyenoord nikam nespěchal a s přehledem si hlídal dostatečný náskok, hosté si v útočné fázi jednoduše nevěděli rady.

S přibývajícím časem stále více riskovali, nicméně ani přes viditelnou aktivitu nedokázali výrazněji ohrozit gólmana Bijlowa. Naopak rotterdamský klub mohl své vedení ještě navýšit. Střídající Luciano Narsingh ani ne po čtvrthodině hry strávené na trávníku předvedl vynikající průnik přes několik protihráčů, dostal se do nadějné příležitosti a nakonec zkusil i vystřelit, nicméně k jeho smůle balón prosvištěl o decimetry vedle levé konstrukce.

Stejný hráč opět zahrozil v poslední minutě základní hrací doby. Tentokráte si po úžasné přihrávce do běhu mohl vybrat, kam míč umístí, jenomže finální pokus mu vůbec nevyšel a Wellenreuther zaznamenal celkem snadný zákrok. Na Feyenoord čeká v příštím kole rotterdamské derby se Spartou a určitě bude chtít vylepšit podzimní nerozhodný výsledek 2:2, Willem II bude mít co napravovat proti Heerenveenu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele