26. kolo
07.03.2020 19:45 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Vitesse zdolalo nováčka z Enschede o jednu branku

Arnhem ani tentokráte nepředvedl nijak oslnivý výkon a se zachraňujícím se Twente odehrál vyrovnaný zápas, ovšem díky brance zhruba dvacet minut před koncem zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0. Z tříbodového zisku se raduje poprvé od poloviny února, tabulkou Eredivisie se prozatím posunul na šesté místo s jednačtyřiceti body. Naopak Enschede prohrálo již potřetí v řadě a zůstává na čtrnácté pozici se sedmadvaceti body.

Přitom svěřenci uruguayského trenéra Gonzala Garcíi měli míč častěji na svých kopačkách a vyprodukovali i stejný počet střeleckých pokusů jako soupeř, jenomže prosadit se přeci jen nedokázali. Osm kol před koncem mají náskok pouhého jediného bodu na šestnáctý Sittard a ve zbývajícím průběhu je tak mohou čekat perné chvilky. Twente nevstoupilo do sobotního utkání vůbec zle a skórovat mohlo po necelé čtvrthodině.

Na hranici pokutového území si udělal dostatek prostoru ke střele Lang a svou tvrdou ranou orazítkoval pravou konstrukci, brankář Pasveer se stačil pouze ohlédnout. Vzápětí se hosté dožadovali odpískání pokutového kopu, ale píšťalka rozhodčího Martense zůstala němá. V následujícím průběhu se míč nejčastěji nacházel v blízkosti půlící čáry a diváci se žádných vyložených možnosti nedočkali až do konce první půle.

Obrázek hry se příliš neměnil ani po přestávce, teprve v 57. minutě znovu zahrozili hosté. Ve středu šestnáctky se zjevil zcela osamocený Lang a mohl si vybrat, kam svůj pokus umístí, jenomže proti jeho stoprocentní šanci fantasticky zasáhl připravený Pasveer a balón odvrátil na rohový kop. Vitesse si vytvořilo první obrovskou šanci v 70. minutě a hned dokázalo skórovat zásluhou střídajícího Jaye-Roye Grota.

Jednadvacetiletý útočník hostující v klubu z druholigového anglického Leedsu obdržel výtečnou přihrávku od kapitána Linssena, po parádní individuální akci se probojoval až před gólmana Drommela a střelou do pravé části branky ho chladnokrevně překonal. Sudí Martens ještě kontroloval celou situaci u videa, ale podle jeho názoru k žádnému provinění nedošlo. Pak si SBV s přehledem hlídalo těsné vedení a udrželo ho až do závěrečného hvizdu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele