26. kolo
06.03.2020 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Zwolle zachránilo bod v Sittardu až gólem v 90. minutě

V páteční předehrávce 26. kola se hrálo o důležité body v boji o záchranu a vítěz nakonec znám nebyl. Fortuna byla v utkání se Zwolle mírně horším celkem a celkově vyprodukovala jen dvě střely mezi tři tyče, ovšem i přesto dokázala skórovat. PEC se dlouho trápilo v zakončení, nakonec ho spasila penalta v poslední minutě základní hrací doby. Na pořadí obou výběrů v tabulce se proto nic nemění, na kontě mají shodný počet šestadvaceti bodů.

Hosté byli v prvním poločase přeci jen aktivnější a první větší příležitost si vytvořili po sedmi odehraných minutách. Geniální přihrávku za defenzívu protivníka vymyslel Clement a míč následně převzal van Crooij, který však v obrovské příležitosti trestuhodně selhal a nasměroval ho těsně nad horní tyčku. Zwolle lehce tlačilo i v následujícím průběhu a Fortunu v podstatě k ničemu nepouštělo.

Po necelé půlhodině hry zkusil štěstí ze střední vzdálenosti Hamer a svým přímým volným kopem pořádně zaměstnal moldavského brankáře Koşeleva, jenž jeho ránu směřující do dolního levého rohu zneškodnil až na poslední chvíli. PEC zahrozilo do poločasové přestávky ještě jednou. Zhruba pět minut před koncem úvodního dějství získal balón van Duinen a okamžitě vypálil po zemi, nicméně Koşelev se blýskl naprosto fantastickým zákrokem.

Po změně stran se obrázek hry příliš neměnil, míč se nejčastěji nacházel ve středu hrací plochy. Postupem času se Fortuna stále více dostávala do hry a poprvé výrazněji zahrozila v polovině úvodní části, kdy z dobrých pětadvaceti metrů napřáhl obránce Rota a o pár decimetrů mířil nad břevno. Domácí se dostali do nepříliš "zaslouženého" vedení v 72. minutě, kdy premiérově v tomto soutěžním ročníku skóroval Angličan George Cox.

Na hranici pokutového území si udělal dostatek prostoru ke střele Diemers a gólman Zetterer vyrážel do strany, kde se právě nacházel dobře postavený Cox a s dorážkou do zcela prázdné branky neměl žádné problémy. Když už se zdálo, že se výsledek měnit nebude, tak rozhodčí van den Kerkhof šel přezkoumat k videu zákrok Tekieho, udělil mu žlutou kartu a nařídil pokutový kop. Balón si postavil německý forvard Lennart Thy a nechytatelně zavěsil k pravé konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele