Eredivisie - souhrn 25. kola

28.02.2020, 22:06, aktualizováno 01.03.2020, 21:56
Komentáře a souhrny
Alkmaar vyhrál na hřišti Ajaxu a bodově se na svého konkurenta dotáhl. Feyenoord v dalším šlágru kola remizoval na půdě PSV Eindhoven. Willem II zvítězil nad Groningenem v páteční předehrávce Eredivisie 3:1 a upevnil si pátou příčku tabulky. Zwolle překvapivě zvládlo přestřelku s Vitesse, zatímco tři body získal i Heerenveen...

AFC Ajax - AZ Alkmaar 0:2

01.03.2020 20:00

Góly: 4. Myron Boadu, 74. Oussama Idrissi

Boj o ligový titul v Eredivisie se po překvapivé výhře Alkmaaru na půdě Ajaxu dostal na zcela jinou úroveň. Domácí mohli na čele tabulky navýšit svůj náskok na šest bodů v případě vlastního tříbodového zisku, stal se ovšem pravý opak, a najednou mají oba týmy na kontě shodný počet bodů. O branky hostů se postarali Myron Boadu a Oussama Idrissi.

Už na podzim AZ svého soka před vlastními fanoušky skolilo, tehdy v půlce prosince nejtěsnějším možným způsobem. Ačkoli i přes nynější rezultát zůstalo v tabulce vlivem horšího skóre na průběžně druhém místě, na konci ročníku budou v situaci rovnosti bodů o pořadí rozhodovat vzájemné zápasy a ty budou mít svěřenci trenéra Arneho Slota lepší.

Obě mužstva se musela vypořádat před vzájemným kláním se svými předchozími neúspěšnými vystoupeními v evropských pohárech, kde jejich pouť ve čtvrtek pro letošek nadobro skončila. A hůře se s touto skutečností nakonec popasovalo to pod velením Erika ten Haga, které mimochodem teprve podruhé v sezóně doma ztratilo v lize nějaké body.

Alkmaaru rozhodně pomohl fakt brzkého vedení. I když do první větší šance se nejprve propracoval Ajax, to když po centru Promese dokázal hlavičkovat nehlídaný Tadič, jeho ale perfektně vychytal brankář Bizot. A i kdyby nakonec Srb přece skóroval, jeho branka by stejně neplatila kvůli ofsajdu. Na druhé straně se naopak v koncovce hostům zadařilo.

Svou rozehrávku šeredně pokazil Blind, který pouze odevzdal balón do středu pole, kde se nacházel jeho protihráč Midtsjö, ten ho okamžitě adresoval na zcela volného Boadua, jenž pak usměrnil svou střelu o tyč a za brankovou síť. Ve 22. minutě mohlo být pro domácí ještě hůře, ve skluzu zakončoval sám Midtsjö, nicméně tentokráte si gólman Onana stačil poradit.

Celek z Amsterdamu v útoku i nadále tápal, přičemž jeho soupeř, jenž si těsný náskok bez větších problémů hlídal, hledal cestu za dalším vstřeleným gólem. Ve 34. minutě za hranicí šestnáctky napřáhl svou levačkou de Wit, ovšem jeho pokus o kousek minul Onanovo břevno. Do poločasu se ještě mohl trefit Boadu, Onana však své spoluhráče zase výtečně podržel.

Ajax nepůsobil na hřišti dobrým dojmem ani po obrátce. V 54. minutě mohl zaúřadovat Idrissi, jenž chtěl překonat Onanu na bližší tyči, nastřelil ale jen jeho stojnou nohu. V 63. minutě se Alkmaaru dokonce podařilo rozvlnit síť, Idrissi totiž zamířil do šibenice, jenže jeho přesný zásah nebyl po konzultaci s VAR uznán, jelikož předtím zahrál rukou Boadu.

Tenhle moment ovšem ve finále znamenal jen další vyburcování Cheeseheads, kteří hodlali od svého soka, a nutno říci, že zaslouženě, co nejdříve na větší rozdíl poodskočit. V 69. minutě ještě se svým obloučkem neuspěl Boadu, avšak o pět minut později svůj lob již dotáhl do zdárného konce naběhnuvší Idrissi, jehož svým přesným pasem uvolnil Koopmeiners.

Více informací k zápasu

Sparta Rotterdam - FC Emmen 5:1

01.03.2020 16:45

Góly: 2. Patrick Joosten, 29. Mohamed Rayhi, 32. Bart Vriends, 81. Miguel Araujo (vl.), 86. Abdou Harroui - 54. Michael de Leeuw

Rotterdamská Sparta potvrdila dobré rozpoložení po cenném vítězství ve Waalwijku (1:0) a nyní dokázala naplno bodovat podruhé za sebou, když rozstřílela konkurenční Emmen vysoko 5:1. Díky tomu se znovu oddálila sestupovým příčkám a momentálně poskočila na jedenáctou pozici s třiatřiceti body, na šestnáctý Sittard drží náskok solidních osmi bodů. O svém nedělním úspěchu rozhodla již v prvním poločase, kde skórovala hned třikrát.

Hostům se tento zápas vůbec nepovedl. Sparta je jednoznačně vyškolila v produktivitě a Emmen nezachránilo ani vysoké procento držení míče, které se přiblížilo k těžko uvěřitelným pětasedmdesáti procentům. Kvůli tomu skončila jeho šňůra tří ligových střetnutí bez porážky, v Eredivisii se nachází na dvanáctém místě s devětadvaceti body. Domácí měli raketový start do utkání a ani ne po sto dvaceti sekundách hry jim zařídil vedení Patrick Joosten.

Třiadvacetiletý host z Utrechtu využil obrovské hrubky hostující defenzivy a tu dokázal nekompromisně potrestat, když přesně umístěným pokusem z dvanácti metrů rozvlnil síť. Emmen se snažil vzpamatovat, jenomže směrem dopředu mu to jednoduše nefungovalo. Předchozí chyba navíc otřásla i tradiční jistotou v defenzivě a po necelé půlhodině inkasoval podruhé po fantastickém individuálním průniku Mohameda Rayhiho.

Záložník s marockými kořeny se ve středu hrací plochy elegantně zbavil několika protihráčů a pak se opřel do balónu z dobrých pětadvaceti metrů, brankář Telgenkamp se za jeho úchvatnou dělovkou pouze ohlédl. Ve 32. minutě vytahoval hostující strážce míč ze své sítě již potřetí. K přímému volnému kopu z křídla se postavil Laros Duarte a našel hlavu volného Barta Vriendse, jenž se s pomocí země hezky trefil k pravé tyči.

Emmen přece jen oživil svou naději na bodový zisk necelých deset minut po přestávce. Bijl vymyslel přesně načasovaný centr před branku, kde číhal kapitán Michael de Leeuw a pohotově uklidil balón doprostřed prostoru tří tyčí. Emmen se ale dalšího snížení nedočkal a naopak v závěrečné čtvrthodině kapituloval ještě dvakrát. Nejprve nešťastně zamířil do vlastní sítě Miguel Araujo, v 86. minutě po výtečné nahrávce od Rayhiho zakončoval do zcela prázdné branky Abdou Harroui.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - Feyenoord Rotterdam 1:1

01.03.2020 14:30

Góly: 47. Cody Gakpo - 33. Eric Botteghin

V prvním ze dvou ostře sledovaných šlágrů 25. kola vítěz znám nebyl, dva velcí kandidáti na nejvyšší příčky se totiž spolu rozešli smírně v poměru 1:1. Rotterdamský celek tak poprvé po sedmi vyhraných ligových duelech v řadě nevybojoval tři body, naopak jeho úctyhodná šňůra bez porážky pokračuje a momentálně činí jedenáct zápasů. PSV navázalo na zlepšenou formu z poslední doby, ovšem vzhledem k domácímu prostředí určitě myslelo na vyšší metu.

Eindhovenský klub zůstává na šesté pozici se šestačtyřiceti body o bod právě za Feyenoordem, kterému náleží třetí pozice. Hosté se dostali do vedení krátce po odehrané půlhodině, domácí srovnali ihned po změně stran a poté se už výsledek nezměnil. Nedělní souboj byl ve všech statistických ukazatelích vyrovnaný a z tohoto pohledu se tedy dá tvrdit, že nerozhodný výsledek je naprosto zasloužený.

Svěřenci trenéra Dicka Advocaata měli mnohem lepší začátek a první nadějnou příležitost si vypracovali po sedmi minutách. Ve službách rotterdamského týmu začal řádit hned po svém lednovém příchodu slovenský útočník Boženík a okamžitě mohl otevřít skóre, jenomže k jeho smůle mířil z bezprostřední blízkosti těsně vedle levé tyče. Hosté se znovu ozvali ve 31. minutě, kdy předvedl úchvatnou samostatnou akci Kökçü.

Nadějný devatenáctiletý záložník se prokličkoval přes několik protihráčů až před gólmana Unnerstalla, nicméně ten jeho závěrečný úmysl přečetl a tvrdou střelu směřující do pravé části branky zlikvidoval. Neuběhly však ani další dvě minuty a Feyenoord se mohl radovat z kýženého gólu. Rohový kop z pravé strany rozehrál Kökçü a svým přesným pasem našel hlavičkujícího Erica Botteghina, jenž chytře usměrnil balón k levé tyči.

V poločasové přestávce se kabinou PSV zřejmě prohnal pořádný uragán, neboť již ve 47. minutě bylo srovnáno. Skvělou práci odvedl Thomas a na poslední chvíli přistrčil míč nabíhajícímu Codymu Gakpovi. Ten prokázal zabijácký instinkt a nechytatelně zamířil do pravého dolního růžku. Hosté si mohli vzít zpět ztracené vedení v 69. minutě, kdy opravdu málo chybělo projektilu Hapse, který skončil na pravé konstrukci. V závěrečných minutách hráli oba soupeři spíše opatrněji, vyložené možnosti proto k vidění nebyly.

Více informací k zápasu

RKC Waalwijk - FC Utrecht 2:1

01.03.2020 12:15

Góly: 69. Sylla Sow, 76. Darren Maatsen - 24. Gyrano Kerk

Waalwijk se po hodně dlouhé době chytil a nyní před vlastními fanoušky překvapil favorizovaný Utrecht, který nakonec zdolal těsným poměrem 2:1. Po prvním poločase sice prohrával, ve druhé polovině závěrečné části však výrazně zabral a skóroval hned dvakrát. Po cenném tříbodovém zisku se stále nachází na poslední osmnácté pozici, ale za sedmnáctým Den Haagem zaostává už pouze o tři body. Utrecht zůstává šestý s osmatřiceti body.

Domácí nedokázali před tímto nedělním soubojem zvítězit na ligové scéně šestkrát za sebou a z toho vybojovali jediný bod, příliš dobře nezačali ani proti Utrechtu. V celém utkání drželi častěji míč a vyprodukovali i více střeleckých pokusů, jenomže v úvodním poločase byl nebezpečnější soupeř. RKC se poprvé ozvalo krátce po deseti odehraných minutách. V nadějné pozici se totiž zjevil Van der Venne, ale levou konstrukci těsně minul.

V 18. minutě se na opačné straně dostal k dorážce Peterson, ovšem zcela osamocen nezachoval chladnou hlavu v zakončení a pálil o několik metrů nad horní tyčku. Přesně v polovině první půle zahrával Utrecht přímý volný kop a na něj si před brankou naskočil Hoogma, balón přeci jen skončil zhruba o půl metru vedle pravé tyče. Hosté využili svou mírnou převahu ve 24. minutě, když již podesáté v této ligové sezóně skóroval Gyrano Kerk.

Čtyřiadvacetiletý útočník získal odražený míč, na nic nečekal a z poměrně velké dálky propálil vše, co mu stálo v cestě i včetně brankáře Vaessena. S přibývajícím časem se hosté stále více zatahovali na obranou polovinu a na defenzivní styl doplatili v 69. minutě, kdy se prosadil Sylla Sow. Třiadvacetiletý ofenzivní hráč se senegalskými kořeny stál na konci pohledné akce svých spoluhráčů a po finální nahrávce od Reijnderse zavěsil přímo do levé šibenice.

Waalwijk od tohoto okamžiku výrazně ožil a rozhodující trefu vsítil necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem. Přihrávku od Quastena zpracoval Darren Maatsen, na hranici pokutového území si všiml lehce vyběhnutého gólmana Zoeta a pak ho naprosto ukázkovým způsobem přeloboval. Šokování hosté se v následujícím průběhu na nic nezmohli a Vaessena ani jednou neohrozili, domů tak překvapivě odjíždějí s prázdnou.

Více informací k zápasu

FC Twente - SC Heerenveen 2:3

29.02.2020 20:45

Góly: 65. Haris Vučkić (pen.), 72. Lindon Selahi - 4. Hicham Faik, 48. Chidera Ejuke, 55. Joey Veerman

Heerenveen dokázal přerušit svou sérii šesti utkání bez vítězství a tentokráte po skvělém prvním poločase a začátku toho druhého nakonec zvítězil nejtěsnějším poměrem 3:2 v Enschede proti místnímu Twente. V průběhu utkání vedl i o tři góly, i přes závěrečný tlak protivníka nakonec uhájil jednobrankový náskok až do závěrečného hvizdu. V tabulce Eredivisie prozatím poskočil na desáté místo s třiatřiceti body.

Naopak FC prohrálo podruhé za sebou a je až třinácté se sedmadvaceti body, před šestnáctou barážovou příčkou Sittardu už drží jen dvoubodový odstup. Hosté vstoupili do tohoto sobotního střetnutí naprosto fantasticky a již po necelých čtyřech minutách se jim povedlo rozvlnit síť. Po rohovém kopu z pravé strany vystřelil tvrdě Halilović, brankář Drommel vyrážel míč před sebe, kde číhal dorážející Hicham Faik a snadno trefil poloprázdnou branku.

Po necelé čtvrthodině hry mohl zvýšit náskok Heerenveenu Drešević, jenž se hezky uvolnil po dalším rohovém kopu a dobře mířil k pravé tyči, ovšem Drommel tentokráte fantasticky zasáhl. K podobné akci došlo zhruba deset minut před přestávkou, kdy stejný hráč mířil k levé konstrukci, ale na famózního hostujícího strážce si opět nepřišel. Pak se až do konce úvodního dějství nic zásadního nestalo, hosté pojistili své vedení ve 48. minutě.

Naprosto brilantní samostatnou akci středem hřiště předvedl Chidera Ejuke, který se zbavil hned několika bránících protihráčů a pak nechytatelně zavěsil k pravé tyči, Drommel se v tomto případě stačil pouze ohlédnout. Hosté pokračovali v aktivitě a za dalších sedm minut krásně zamířil do levé části branky Joey Veerman, jenž po nahrávce od Ejukeho napřáhl z dobrých dvaadvaceti metrů - 0:3. V tuto chvíli se tedy zdálo být rozhodnuto.

Twente se vrátilo do hry o body v 65. minutě. Nedovoleného zákroku ve vlastní šestnáctce se dopustil Botman a nařízenou penaltu proměnil Haris Vučkić, když nechytatelně pálil k pravé konstrukci. O sedm minut později domácí ještě více ožili, jejich druhou branku vsítil Lindon Selahi po ukázkové nahrávce od Meniga a balón uklidil do levého spodního růžku. FC ve zbývajících dvaceti minutách tlačilo, jenomže gólmana Bednarka již výrazněji neohrozilo.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - Fortuna Sittard 0:0

29.02.2020 19:45

Góly: -

Fortuna stále nedokázala zrušit prokletí na cizích stadionech a ani ve svém třináctém venkovním utkání nevyhrála. Na druhou stranu vybojovala cenný bod v boji o záchranu a s bezbrankovou remízou nemusí být úplně nespokojena. VVV opět v novém roce neprohrálo a celkově neokusilo hořkost neúspěchu již sedmkrát za sebou, nicméně v důležitém souboji o udržení prvoligové licence jistě myslelo na tříbodový zisk.

Domácí prozatím poskočili na třináctou pozici s osmadvaceti body, Sittard i před nerozhodný výsledek klesl na šestnáctou barážovou příčku s pětadvaceti body, i když na nejbližší konkurenty má vskutku minimální ztrátu. VVV navzdory očekáváním nemělo míč častěji v držení, a i přestože vyprodukovalo více střeleckých pokusů, tak na trávníku výrazně lepší nebylo. Diváci se první větší možnosti dočkali po necelé půl hodině hry.

K přímému volnému kopu z hranice pokutového území se postavil Bruns a míč krásně zakroutil k pravé konstrukci, ovšem s vynikajícím zákrokem na poslední chvíli se vytáhl brankář Koşelev a balón odvrátil na rohový kop. To bylo z prvního poločasu všechno, domácí mohli vstřelit kýženou branku osm minut po výměně stran. Po pokusu ze střední distance znovu zasahoval Koşelev a vyrážel míč před sebe.

K dorážce z bezprostřední blízkosti se dostal Röseler, avšak tomu závěrečná hlavička vůbec nevyšla a balón trestuhodně uklidil daleko od pravé tyče. Venlo se snažilo přitlačit v závěrečné čtvrthodině a solidní šanci na skórování si vytvořilo v 80. minutě. Ukázkovou individuální akcí se prezentoval Sinclair, odhodlal se k razantní bombě z dvaadvaceti metrů a skvěle pálil do levého dolního rohu, jenomže vynikající Koşelev byl opět proti.

S přibývajícím časem se ani jednomu celku nechtělo bezhlavě vrhat do ofenzívy. Domácí se pokusili rozhodnout ještě jednou a to v 89. minutě, ale Opoku byl na pravé straně šestnáctky v poslední možnou chvíli zablokován obětavou defenzívou Sittardu. Venlo v příštím kole sehraje další bitvu o záchranu na půdě Emmenu, Fortuna přivítá jiného velkého konkurenta ze Zwolle.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - SBV Vitesse 4:3

29.02.2020 19:45

Góly: 6. Gustavo Hamer, 74. Kenneth Paal, 90. Reza Ghoochannejhad (pen.), 90+4. Remko Pasveer (vl.) - 7. Tim Matavž, 33. Oussama Tannane, 90+2. Oussama Tannane

Už čtyřikrát v řadě Vitesse dokázalo skolit Zwolle, na pátý pokus se ale po divoké přestřelce muselo před svým soupeřem sklonit. Domácí tak získali důležitou výhru v boji o záchranu, která jim pomohla vymanit se z barážového šestnáctého místa, na nějž odsunuli Fortunu. Hosté zůstali v tabulce na svém, udržují se i přes tento neúspěch v první sedmičce.

Zwolle gólově zaúřadovalo poprvé v 6. minutě. Huiberts ze středu hřiště poslal přihrávku na hranici šestnáctky, kde se nacházel zcela osamocený Hamer, ten si míč narovnal na svou pravačku a usměrnil ho po zemi perfektně k tyčce. Jenže vedení mu vydrželo jen pár desítek vteřin, po obrovské hrubici stopera Nakajamy skóroval pohotově číhající Matavž.

Ve 21. minutě se Vitesse snažilo posunout průběžné skóre kupředu zásluhou Obispa, jeho hlavičku po rohovém kopu ovšem zlikvidoval brankář Zetterer. Ve 30. minutě na něj se svou hlavou nevyzrál opětovně Matavž, pár chvil na to pálil nad domácí bránu i Linssen, nicméně ve 33. minutě již zacílil přesně Tannane, který zamířil perfektně do Zettererovy šibenice.

PEC se následně osmělilo až po přestávce. Nejprve se z přímého kopu snažil zacílit Hamer, jenž vyslal velmi zajímavou pumelici kolem zdi, gólman Pasveer ovšem merunu zkrotil a vyrazil do bezpečí. Na druhé straně hodlal náskok hostů navýšit Linssen, který si od levé lajny seběhl do pokutového území, a odtud svým pokusem o kousek minul vzdálenější tyč.

Arnhemský celek byl i v minutách následujících v útoku o něco kreativnější, zhruba po hodině hry se znovu osmělil Tannane, jeho střela ovšem narazila pouze do boční sítě. Vitesse se tohle neproměňování slibných šancí ve finále šeredně nevyplatilo, v 74. minutě totiž Zwolle předvedlo hezkou kombinaci a po nahrávce Clementa vyrovnával hravě Paal.

Poslední okamžiky tohoto zápasu poté s sebou přinesly hned tři další přesné zásahy. V 90. minutě se nejprve dočkali svěřenci Johna Stegemana. Clement zleva přihrával svým spoluhráčům do vápna, ve skluzu zasáhl balón rukou bek Dasa a sudí Lindhout zapískal penaltu. K té se postavil Ghoochannejhad, jenž zamířil do protipohybu Pasveera.

Avšak mužstvo kouče Edwarda Sturinga stačilo záhy odpovědět. Nařízené standardky z velmi výhodného postavení se chopil Tannane, jehož neposedné zakončení se nepodařilo Zettererovi zkrotit. Zwolle však ve čtvrté minutě nastavení ještě stačilo strhnout tři body na svou stranu, po rohovém kopu a hlavičce Clementa zaznamenal nešťastného vlastence Pasveer.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - Heracles Almelo 0:0

29.02.2020 18:30

Góly: -

Zachraňující se Den Haag nedokázal zvítězit v nejvyšší nizozemské soutěži ani pošesté za sebou a v nepříliš zajímavém duelu s Heraclesem získal bod za bezbrankovou remízu. Kvůli tomu se stále nachází v sestupovém pásmu, s devatenácti body je sedmnáctý o sedm bodů před posledním Waalwijkem a šest bodů za šestnáctým Sittardem. Almelo úplně tak nenavázalo na poslední senzaci s Ajaxem (1:0) a patří mu devátá pozice s třiatřiceti body.

Domácí celek se stejně jako v uplynulých týdnech nejvíce trápil v ofenzivní fázi. Hosté měli lehce navrch při držení míče a v celkovém počtu střel, nicméně za celý průběh si v podstatě nevypracovali jedinou gólovou možnost. Po opatrnější úvodní desetiminutovce došlo k prvnímu vzrušení před brankou ADO, kdy se snažil svou střelou překvapit Osman, ale pozorného brankáře Koopmanse nepřekonal.

Zhruba v polovině první půle se na opačné straně opřel do balónu Immers a dobře mířil k pravé konstrukci, nicméně gólman Blaswich předvedl jistý zákrok. V samém závěru úvodní části napřáhl z hranice pokutového území Burgzorg, ale ani on si na Koopmanse nepřišel. Po změně stran se obrázek hry příliš neměnil a míč se nejčastěji nacházel v blízkosti půlící čáry. Přesně po odehrané hodině se zjevil ve slibné pozici Knoester, avšak mířil nepřesně.

Ani ne o dvě minuty později stál na konci pohledné akce svých spoluhráčů Bogle, ovšem jeho projektil směřoval pouze doprostřed branky a Blaswich si skvělým způsobem poradil. S přibývajícím časem bylo nad slunce jasné, že se diváci gólu nedočkají. V závěrečné dvacetiminutovce přitlačili hosté, jenomže jejich pokusy ze střední distance letěly mimo prostor tří tyčí.

Den Haag dohrával poslední nastavenou minutu v oslabení, neboť jednadvacetiletý záložník Shaquille Pinas obdržel druhou žlutou kartu a byl tedy po právu vyloučen. V dresu ADO se tentokráte nepodíval na trávník český útočník Tomáš Necid, který zůstal jen na lavici náhradníků. Svěřenci anglického trenéra Alana Pardewa zavítají v příštím kole na půdu druhého Alkmaaru, Heracles přivítá podceňovaný Waalwijk.

Více informací k zápasu

Willem II - FC Groningen 3:1

28.02.2020 20:00

Góly: 27. Ché Nunnely, 40. Vangelis Pavlidis, 64. Mats Köhlert - 74. Ahmed El Messaoudi

Willem se téměř po měsíci dočkal tříbodového zisku a nyní bez větších potíží zdolal konkurenční Groningen po výsledku 3:1. V prvním poločase dokázal skórovat hned dvakrát a zhruba po dvaceti minutách druhého dějství vedl dokonce o tři branky, hostům následné snížení již nepomohlo. Tilburg si tak upevnil páté místo se čtyřiačtyřiceti body a za čtvrtým PSV zaostává o jediný bod. Groningen prohrál podruhé v řadě a zůstává osmý s pětatřiceti body.

Domácí byli od úvodního hvizdu mírně aktivnějším celkem a první větší možnost si vypracovali po necelých dvaceti minutách hry. Po rohovém kopu se probojoval k hlavičce Peters, ovšem z deseti metrů mířil jen doprostřed branky, kde ukryl míč do svých rukavic brankář Padt. Domácí zužitkovali svou mírnou převahu ve 27. minutě, počtvrté v této sezóně nejvyšší nizozemské soutěže se prosadil teprve jednadvacetiletý útočník Ché Nunnely.

Dankerlui vymyslel přesně načasovanou přihrávku před branku právě pro Nunnely, který na nic nečekal a z bezprostřední blízkosti se opřel do míče z první, Padt na jeho dělovku směřující k pravé tyči nestačil včas zareagovat. Willem se ještě více mohl uklidnit zhruba pět minut před poločasovou přestávkou, své šestizápasové čekání na ligovou trefu prolomil nadějný jednadvacetiletý řecký reprezentant Vangelis Pavlidis.

Svůj jedenáctý ligový gól v tomto ročníku Eredivisie zaznamenal po dobré práci Sağlama, vzápětí zkusil štěstí z hranice pokutového území a náramně zavěsil k pravé konstrukci, Padt se jen naprázdno proletěl vzduchem. Ve druhém dějství domácí nikam nespěchali a s přehledem si hlídali dostatečný dvougólový odstup, definitivní pojistku přidali v 64. minutě po zásahu dalšího mladíka Matse Köhlerta.

Německý záložník stál na konci pohledné akce svých spoluhráčů, po finální pobídce od aktivního Pavlidise překonal bezmocného hostujícího strážce přízemním pokusem. Groningen vykřesal naději na bodový zisk o deset minut později. Střídající Ahmed El Messaoudi využil rohového kopu El Hankouriho a ze čtyř metrů nasměroval balón přímo pod břevno. Nicméně svěřenci trenéra Dannyho Buijse se pak už na nic nezmohli a domů tak odjíždějí s prázdnou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax24172565:2253
2.AZ Alkmaar24172550:1753
3.Feyenoord Rotterdam24138348:3547
4.PSV Eindhoven25137553:2846
5.Willem II25135737:3244
6.FC Utrecht24115845:3338
7.SBV Vitesse25115944:3538
8.FC Groningen251051027:2535
9.Heracles Almelo25961036:3233
10.SC Heerenveen2589840:3833
11.Sparta Rotterdam25961040:4033
12.FC Emmen25851229:4529
13.VVV Venlo25841324:4828
14.FC Twente25761234:4527
15.PEC Zwolle25741436:5425
16.Fortuna Sittard25671228:5125
17.ADO Den Haag25471425:5019
18.RKC Waalwijk25431825:5615

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
ladyboy arsenal

Tilburg milé překvapení zatím letos

Reagovat
AjaxFans

Gelijk, 1*1 Tak večer to neprojebat hoši

Reagovat
smazaný uživatel

bod vzhledem k prubehu neberu , byli jsme , hlavne v druhe puli o dost lepsi . skoda , 3 misto by vypadalo lepe . jinak Haps je opravdu imbecilni neferovej simulant za kteryho by se meli fans Feye stydet mozna priste Mitro od zacatku ? taky guti by mohl proti groningenu od zacatku . za pokus to snad stoji . jeste dodam ze golman nas dneska neskutecne podrzel , opravdu fantasticky zakroky , uz nebochybuju

Reagovat
AjaxFans

Podle statistik vás první poločas drtili A co Doan?

Reagovat
smazaný uživatel

mě se to nezdálo , možná byli lepší ale určitě nedrtily

Reagovat
AjaxFans

Říkám, bylo to jen podle statistik.Ale pod Dirkem se hodně zvedli teda

Reagovat
smazaný uživatel

to určitě , taky je to pan trenér

Reagovat
AjaxFans

Ouwe pik, co to má zase být????

Reagovat
AjaxFans

Eriku, udělej pápá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Preco rozhodca neodpiskal penaltu za faul na Tagliafica? Hrac AZ mal ruku na krku domaceho hraca. V zavere zasa nevylucil prave Tagliafica za umyselne slapnutie na Svenssona. Inak AZ podla mna väcsiu cast zapasu lepsie, hlavne to akym sposobom si na hrote dokazali tie lopty udrzat a nasledne zakombinovat. Velmi sa mi pacil Midstjo. Bol vsade, chcel hrat a neschovaval sa alibisticky tak, aby nemusel dostat loptu. Zmluvu ma do 2022, okamzite by som ho bral do SVW. Taky typ hraca tam teraz chyba, typovo mi pripomina Delaneyho. Otazka ale je, ci bude Baumann v lete zhanat posily pre BL alebo 2.BL.

Reagovat
Rudnevs

Alkmaar By to mohli vyhrať, to by bolo pekné prekvapenie.

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax je poslední dobou otřesný. Ten Haag ven

Reagovat
montaigne33

Děs... ale věřím, že se brzy zvedneme... Ajax!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ajaxu chýba strašne útočník, Hunter je dobrý žolík ale nič viac, Tadičovi to úplne nejde a Traore sa nechytá, ďalej vidím problém v tom, že Donny hrá druhého útočníka dosť často potom chýba hráč do medzihry, keďže hráme na 2 DM - Martinez a Eiting.

Dúfam, že chystaný výpredaj naozaj príde a prvý pôjde Blind druhý Tadič a tretí Donny.

Reagovat
Stiksxx

Tak jsem zkouknul sestřihy a s Feye asi zasloužená remíza z pohledu gólovek. Unnerstall je fakt famózní. Od dob Gomese určitě nejlepší.

AZ mohl dát fakt ještě klidně další 3-4 góly. Ajax hodně špatný. Hakim už se vidí v Chelsea a bez něj už to nikomu tak nejde. A doufám, že Tagliafico dostane dodatečně disciplinární trest, za to úmyslné přišlápnutí. Aspoň 6 zápasů. Nechápu, proč nedostal červenou hned na hřišti.

Reagovat
jáá

jako vykoupali nás řádně...z naší strany se snad ni neudálo, za to AZ nás pěkně rozebralo jak mal kluky

Reagovat
AjaxFans

Srazilů nás zase brzký gól a neproměněná hlava Tadiče.Jinak to bylo plané a nevím, na co čekal se střídáním

Reagovat
afc ajax

Úprimne obidva góly boli naše... a tá hra stála za... musia sa prebrať ináč do dopadne zle napriek tomu že sa začiatok sezóny začal super.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele