25. kolo
01.03.2020 16:45 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Sparta rozdrtila Emmen 5:1 a je znovu blíže k záchraně

Rotterdamská Sparta potvrdila dobré rozpoložení po cenném vítězství ve Waalwijku (1:0) a nyní dokázala naplno bodovat podruhé za sebou, když rozstřílela konkurenční Emmen vysoko 5:1. Díky tomu se znovu oddálila sestupovým příčkám a momentálně poskočila na jedenáctou pozici s třiatřiceti body, na šestnáctý Sittard drží náskok solidních osmi bodů. O svém nedělním úspěchu rozhodla již v prvním poločase, kde skórovala hned třikrát.

Hostům se tento zápas vůbec nepovedl. Sparta je jednoznačně vyškolila v produktivitě a Emmen nezachránilo ani vysoké procento držení míče, které se přiblížilo k těžko uvěřitelným pětasedmdesáti procentům. Kvůli tomu skončila jeho šňůra tří ligových střetnutí bez porážky, v Eredivisii se nachází na dvanáctém místě s devětadvaceti body. Domácí měli raketový start do utkání a ani ne po sto dvaceti sekundách hry jim zařídil vedení Patrick Joosten.

Třiadvacetiletý host z Utrechtu využil obrovské hrubky hostující defenzivy a tu dokázal nekompromisně potrestat, když přesně umístěným pokusem z dvanácti metrů rozvlnil síť. Emmen se snažil vzpamatovat, jenomže směrem dopředu mu to jednoduše nefungovalo. Předchozí chyba navíc otřásla i tradiční jistotou v defenzivě a po necelé půlhodině inkasoval podruhé po fantastickém individuálním průniku Mohameda Rayhiho.

Záložník s marockými kořeny se ve středu hrací plochy elegantně zbavil několika protihráčů a pak se opřel do balónu z dobrých pětadvaceti metrů, brankář Telgenkamp se za jeho úchvatnou dělovkou pouze ohlédl. Ve 32. minutě vytahoval hostující strážce míč ze své sítě již potřetí. K přímému volnému kopu z křídla se postavil Laros Duarte a našel hlavu volného Barta Vriendse, jenž se s pomocí země hezky trefil k pravé tyči.

Emmen přece jen oživil svou naději na bodový zisk necelých deset minut po přestávce. Bijl vymyslel přesně načasovaný centr před branku, kde číhal kapitán Michael de Leeuw a pohotově uklidil balón doprostřed prostoru tří tyčí. Emmen se ale dalšího snížení nedočkal a naopak v závěrečné čtvrthodině kapituloval ještě dvakrát. Nejprve nešťastně zamířil do vlastní sítě Miguel Araujo, v 86. minutě po výtečné nahrávce od Rayhiho zakončoval do zcela prázdné branky Abdou Harroui.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele