25. kolo
28.02.2020 20:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Willem zdolal Groningen 3:1 a přiblížil se k pohárovým příčkám

Willem se téměř po měsíci dočkal tříbodového zisku a nyní bez větších potíží zdolal konkurenční Groningen po výsledku 3:1. V prvním poločase dokázal skórovat hned dvakrát a zhruba po dvaceti minutách druhého dějství vedl dokonce o tři branky, hostům následné snížení již nepomohlo. Tilburg si tak upevnil páté místo se čtyřiačtyřiceti body a za čtvrtým PSV zaostává o jediný bod. Groningen prohrál podruhé v řadě a zůstává osmý s pětatřiceti body.

Domácí byli od úvodního hvizdu mírně aktivnějším celkem a první větší možnost si vypracovali po necelých dvaceti minutách hry. Po rohovém kopu se probojoval k hlavičce Peters, ovšem z deseti metrů mířil jen doprostřed branky, kde ukryl míč do svých rukavic brankář Padt. Domácí zužitkovali svou mírnou převahu ve 27. minutě, počtvrté v této sezóně nejvyšší nizozemské soutěže se prosadil teprve jednadvacetiletý útočník Ché Nunnely.

Dankerlui vymyslel přesně načasovanou přihrávku před branku právě pro Nunnely, který na nic nečekal a z bezprostřední blízkosti se opřel do míče z první, Padt na jeho dělovku směřující k pravé tyči nestačil včas zareagovat. Willem se ještě více mohl uklidnit zhruba pět minut před poločasovou přestávkou, své šestizápasové čekání na ligovou trefu prolomil nadějný jednadvacetiletý řecký reprezentant Vangelis Pavlidis.

Svůj jedenáctý ligový gól v tomto ročníku Eredivisie zaznamenal po dobré práci Sağlama, vzápětí zkusil štěstí z hranice pokutového území a náramně zavěsil k pravé konstrukci, Padt se jen naprázdno proletěl vzduchem. Ve druhém dějství domácí nikam nespěchali a s přehledem si hlídali dostatečný dvougólový odstup, definitivní pojistku přidali v 64. minutě po zásahu dalšího mladíka Matse Köhlerta.

Německý záložník stál na konci pohledné akce svých spoluhráčů, po finální pobídce od aktivního Pavlidise překonal bezmocného hostujícího strážce přízemním pokusem. Groningen vykřesal naději na bodový zisk o deset minut později. Střídající Ahmed El Messaoudi využil rohového kopu El Hankouriho a ze čtyř metrů nasměroval balón přímo pod břevno. Nicméně svěřenci trenéra Dannyho Buijse se pak už na nic nezmohli a domů tak odjíždějí s prázdnou.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Groningen je kopie Friburgu. Penízky se dají vydělat i jiným zpusobem , než pobíháním po hřišti jako banda kreténu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele