25. kolo
01.03.2020 14:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

PSV v duelu o třetí místo remizovalo s Feyenoordem 1:1

V prvním ze dvou ostře sledovaných šlágrů 25. kola vítěz znám nebyl, dva velcí kandidáti na nejvyšší příčky se totiž spolu rozešli smírně v poměru 1:1. Rotterdamský celek tak poprvé po sedmi vyhraných ligových duelech v řadě nevybojoval tři body, naopak jeho úctyhodná šňůra bez porážky pokračuje a momentálně činí jedenáct zápasů. PSV navázalo na zlepšenou formu z poslední doby, ovšem vzhledem k domácímu prostředí určitě myslelo na vyšší metu.

Eindhovenský klub zůstává na šesté pozici se šestačtyřiceti body o bod právě za Feyenoordem, kterému náleží třetí pozice. Hosté se dostali do vedení krátce po odehrané půlhodině, domácí srovnali ihned po změně stran a poté se už výsledek nezměnil. Nedělní souboj byl ve všech statistických ukazatelích vyrovnaný a z tohoto pohledu se tedy dá tvrdit, že nerozhodný výsledek je naprosto zasloužený.

Svěřenci trenéra Dicka Advocaata měli mnohem lepší začátek a první nadějnou příležitost si vypracovali po sedmi minutách. Ve službách rotterdamského týmu začal řádit hned po svém lednovém příchodu slovenský útočník Boženík a okamžitě mohl otevřít skóre, jenomže k jeho smůle mířil z bezprostřední blízkosti těsně vedle levé tyče. Hosté se znovu ozvali ve 31. minutě, kdy předvedl úchvatnou samostatnou akci Kökçü.

Nadějný devatenáctiletý záložník se prokličkoval přes několik protihráčů až před gólmana Unnerstalla, nicméně ten jeho závěrečný úmysl přečetl a tvrdou střelu směřující do pravé části branky zlikvidoval. Neuběhly však ani další dvě minuty a Feyenoord se mohl radovat z kýženého gólu. Rohový kop z pravé strany rozehrál Kökçü a svým přesným pasem našel hlavičkujícího Erica Botteghina, jenž chytře usměrnil balón k levé tyči.

V poločasové přestávce se kabinou PSV zřejmě prohnal pořádný uragán, neboť již ve 47. minutě bylo srovnáno. Skvělou práci odvedl Thomas a na poslední chvíli přistrčil míč nabíhajícímu Codymu Gakpovi. Ten prokázal zabijácký instinkt a nechytatelně zamířil do pravého dolního růžku. Hosté si mohli vzít zpět ztracené vedení v 69. minutě, kdy opravdu málo chybělo projektilu Hapse, který skončil na pravé konstrukci. V závěrečných minutách hráli oba soupeři spíše opatrněji, vyložené možnosti proto k vidění nebyly.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, vi.nl whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele