25. kolo
29.02.2020 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Den Haag znovu nevyhrál, s Heraclesem se rozešel smírně bez branek

Zachraňující se Den Haag nedokázal zvítězit v nejvyšší nizozemské soutěži ani pošesté za sebou a v nepříliš zajímavém duelu s Heraclesem získal bod za bezbrankovou remízu. Kvůli tomu se stále nachází v sestupovém pásmu, s devatenácti body je sedmnáctý o sedm bodů před posledním Waalwijkem a šest bodů za šestnáctým Sittardem. Almelo úplně tak nenavázalo na poslední senzaci s Ajaxem (1:0) a patří mu devátá pozice s třiatřiceti body.

Domácí celek se stejně jako v uplynulých týdnech nejvíce trápil v ofenzivní fázi. Hosté měli lehce navrch při držení míče a v celkovém počtu střel, nicméně za celý průběh si v podstatě nevypracovali jedinou gólovou možnost. Po opatrnější úvodní desetiminutovce došlo k prvnímu vzrušení před brankou ADO, kdy se snažil svou střelou překvapit Osman, ale pozorného brankáře Koopmanse nepřekonal.

Zhruba v polovině první půle se na opačné straně opřel do balónu Immers a dobře mířil k pravé konstrukci, nicméně gólman Blaswich předvedl jistý zákrok. V samém závěru úvodní části napřáhl z hranice pokutového území Burgzorg, ale ani on si na Koopmanse nepřišel. Po změně stran se obrázek hry příliš neměnil a míč se nejčastěji nacházel v blízkosti půlící čáry. Přesně po odehrané hodině se zjevil ve slibné pozici Knoester, avšak mířil nepřesně.

Ani ne o dvě minuty později stál na konci pohledné akce svých spoluhráčů Bogle, ovšem jeho projektil směřoval pouze doprostřed branky a Blaswich si skvělým způsobem poradil. S přibývajícím časem bylo nad slunce jasné, že se diváci gólu nedočkají. V závěrečné dvacetiminutovce přitlačili hosté, jenomže jejich pokusy ze střední distance letěly mimo prostor tří tyčí.

Den Haag dohrával poslední nastavenou minutu v oslabení, neboť jednadvacetiletý záložník Shaquille Pinas obdržel druhou žlutou kartu a byl tedy po právu vyloučen. V dresu ADO se tentokráte nepodíval na trávník český útočník Tomáš Necid, který zůstal jen na lavici náhradníků. Svěřenci anglického trenéra Alana Pardewa zavítají v příštím kole na půdu druhého Alkmaaru, Heracles přivítá podceňovaný Waalwijk.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele