25. kolo
29.02.2020 20:45 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Heerenveen zabral v Enschede a po výhře 3:2 zapisuje cenné tři body

Heerenveen dokázal přerušit svou sérii šesti utkání bez vítězství a tentokráte po skvělém prvním poločase a začátku toho druhého nakonec zvítězil nejtěsnějším poměrem 3:2 v Enschede proti místnímu Twente. V průběhu utkání vedl i o tři góly, i přes závěrečný tlak protivníka nakonec uhájil jednobrankový náskok až do závěrečného hvizdu. V tabulce Eredivisie prozatím poskočil na desáté místo s třiatřiceti body.

Naopak FC prohrálo podruhé za sebou a je až třinácté se sedmadvaceti body, před šestnáctou barážovou příčkou Sittardu už drží jen dvoubodový odstup. Hosté vstoupili do tohoto sobotního střetnutí naprosto fantasticky a již po necelých čtyřech minutách se jim povedlo rozvlnit síť. Po rohovém kopu z pravé strany vystřelil tvrdě Halilović, brankář Drommel vyrážel míč před sebe, kde číhal dorážející Hicham Faik a snadno trefil poloprázdnou branku.

Po necelé čtvrthodině hry mohl zvýšit náskok Heerenveenu Drešević, jenž se hezky uvolnil po dalším rohovém kopu a dobře mířil k pravé tyči, ovšem Drommel tentokráte fantasticky zasáhl. K podobné akci došlo zhruba deset minut před přestávkou, kdy stejný hráč mířil k levé konstrukci, ale na famózního hostujícího strážce si opět nepřišel. Pak se až do konce úvodního dějství nic zásadního nestalo, hosté pojistili své vedení ve 48. minutě.

Naprosto brilantní samostatnou akci středem hřiště předvedl Chidera Ejuke, který se zbavil hned několika bránících protihráčů a pak nechytatelně zavěsil k pravé tyči, Drommel se v tomto případě stačil pouze ohlédnout. Hosté pokračovali v aktivitě a za dalších sedm minut krásně zamířil do levé části branky Joey Veerman, jenž po nahrávce od Ejukeho napřáhl z dobrých dvaadvaceti metrů - 0:3. V tuto chvíli se tedy zdálo být rozhodnuto.

Twente se vrátilo do hry o body v 65. minutě. Nedovoleného zákroku ve vlastní šestnáctce se dopustil Botman a nařízenou penaltu proměnil Haris Vučkić, když nechytatelně pálil k pravé konstrukci. O sedm minut později domácí ještě více ožili, jejich druhou branku vsítil Lindon Selahi po ukázkové nahrávce od Meniga a balón uklidil do levého spodního růžku. FC ve zbývajících dvaceti minutách tlačilo, jenomže gólmana Bednarka již výrazněji neohrozilo.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele