25. kolo
29.02.2020 19:45 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

Venlo nenašlo recept na Sittard a remizovalo s ním bez branek

Fortuna stále nedokázala zrušit prokletí na cizích stadionech a ani ve svém třináctém venkovním utkání nevyhrála. Na druhou stranu vybojovala cenný bod v boji o záchranu a s bezbrankovou remízou nemusí být úplně nespokojena. VVV opět v novém roce neprohrálo a celkově neokusilo hořkost neúspěchu již sedmkrát za sebou, nicméně v důležitém souboji o udržení prvoligové licence jistě myslelo na tříbodový zisk.

Domácí prozatím poskočili na třináctou pozici s osmadvaceti body, Sittard i před nerozhodný výsledek klesl na šestnáctou barážovou příčku s pětadvaceti body, i když na nejbližší konkurenty má vskutku minimální ztrátu. VVV navzdory očekáváním nemělo míč častěji v držení, a i přestože vyprodukovalo více střeleckých pokusů, tak na trávníku výrazně lepší nebylo. Diváci se první větší možnosti dočkali po necelé půl hodině hry.

K přímému volnému kopu z hranice pokutového území se postavil Bruns a míč krásně zakroutil k pravé konstrukci, ovšem s vynikajícím zákrokem na poslední chvíli se vytáhl brankář Koşelev a balón odvrátil na rohový kop. To bylo z prvního poločasu všechno, domácí mohli vstřelit kýženou branku osm minut po výměně stran. Po pokusu ze střední distance znovu zasahoval Koşelev a vyrážel míč před sebe.

K dorážce z bezprostřední blízkosti se dostal Röseler, avšak tomu závěrečná hlavička vůbec nevyšla a balón trestuhodně uklidil daleko od pravé tyče. Venlo se snažilo přitlačit v závěrečné čtvrthodině a solidní šanci na skórování si vytvořilo v 80. minutě. Ukázkovou individuální akcí se prezentoval Sinclair, odhodlal se k razantní bombě z dvaadvaceti metrů a skvěle pálil do levého dolního rohu, jenomže vynikající Koşelev byl opět proti.

S přibývajícím časem se ani jednomu celku nechtělo bezhlavě vrhat do ofenzívy. Domácí se pokusili rozhodnout ještě jednou a to v 89. minutě, ale Opoku byl na pravé straně šestnáctky v poslední možnou chvíli zablokován obětavou defenzívou Sittardu. Venlo v příštím kole sehraje další bitvu o záchranu na půdě Emmenu, Fortuna přivítá jiného velkého konkurenta ze Zwolle.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele