25. kolo
29.02.2020 19:45 CET
4 : 3
(1:2)

Reportáž

Zajímavá přestřelka mezi Zwolle a Vitesse vyzněla lépe pro domácí

Už čtyřikrát v řadě Vitesse dokázalo skolit Zwolle, na pátý pokus se ale po divoké přestřelce muselo před svým soupeřem sklonit. Domácí tak získali důležitou výhru v boji o záchranu, která jim pomohla vymanit se z barážového šestnáctého místa, na nějž odsunuli Fortunu. Hosté zůstali v tabulce na svém, udržují se i přes tento neúspěch v první sedmičce.

Zwolle gólově zaúřadovalo poprvé v 6. minutě. Huiberts ze středu hřiště poslal přihrávku na hranici šestnáctky, kde se nacházel zcela osamocený Hamer, ten si míč narovnal na svou pravačku a usměrnil ho po zemi perfektně k tyčce. Jenže vedení mu vydrželo jen pár desítek vteřin, po obrovské hrubici stopera Nakajamy skóroval pohotově číhající Matavž.

Ve 21. minutě se Vitesse snažilo posunout průběžné skóre kupředu zásluhou Obispa, jeho hlavičku po rohovém kopu ovšem zlikvidoval brankář Zetterer. Ve 30. minutě na něj se svou hlavou nevyzrál opětovně Matavž, pár chvil na to pálil nad domácí bránu i Linssen, nicméně ve 33. minutě již zacílil přesně Tannane, který zamířil perfektně do Zettererovy šibenice.

PEC se následně osmělilo až po přestávce. Nejprve se z přímého kopu snažil zacílit Hamer, jenž vyslal velmi zajímavou pumelici kolem zdi, gólman Pasveer ovšem merunu zkrotil a vyrazil do bezpečí. Na druhé straně hodlal náskok hostů navýšit Linssen, který si od levé lajny seběhl do pokutového území, a odtud svým pokusem o kousek minul vzdálenější tyč.

Arnhemský celek byl i v minutách následujících v útoku o něco kreativnější, zhruba po hodině hry se znovu osmělil Tannane, jeho střela ovšem narazila pouze do boční sítě. Vitesse se tohle neproměňování slibných šancí ve finále šeredně nevyplatilo, v 74. minutě totiž Zwolle předvedlo hezkou kombinaci a po nahrávce Clementa vyrovnával hravě Paal.

Poslední okamžiky tohoto zápasu poté s sebou přinesly hned tři další přesné zásahy. V 90. minutě se nejprve dočkali svěřenci Johna Stegemana. Clement zleva přihrával svým spoluhráčům do vápna, ve skluzu zasáhl balón rukou bek Dasa a sudí Lindhout zapískal penaltu. K té se postavil Ghoochannejhad, jenž zamířil do protipohybu Pasveera.

Avšak mužstvo kouče Edwarda Sturinga stačilo záhy odpovědět. Nařízené standardky z velmi výhodného postavení se chopil Tannane, jehož neposedné zakončení se nepodařilo Zettererovi zkrotit. Zwolle však ve čtvrté minutě nastavení ještě stačilo strhnout tři body na svou stranu, po rohovém kopu a hlavičce Clementa zaznamenal nešťastného vlastence Pasveer.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele