Eredivisie - souhrn 24. kola

21.02.2020, 21:53, aktualizováno 23.02.2020, 18:39
Komentáře a souhrny
Alkmaar vyhrál nad Zwolle a přiblížil se vedoucímu Ajaxu, jenž překvapivě padl na půdě Heraclesu, na rozdíl tří bodů. Ve skvělé formě pokračuje Feyenoord, který tentokrát zdolal Sittard, načež vyhrál sedmý ligový zápas po sobě. Tři body má také PSV Eindhoven, zatímco Willem II prohrál v Emmenu. Utrecht si věděl rady s Twente...

Heracles Almelo - AFC Ajax 1:0

23.02.2020 16:45

Góly: 77. Cyriel Dessers

K největšímu překvapení 24. kola Eredivisie došlo v úplně posledním utkání, když trápící se Heracles našel recept na vedoucí Ajax a po vítězné brance zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem ho zdolal nejtěsnějším poměrem 1:0. Celek z Almela vyhrál v novém roce teprve podruhé a s dvaatřiceti body na kontě se posunul do horní poloviny tabulky, konkrétně je devátý. Naopak na amsterdamském gigantovi se podepsala nedávná prohra.

Ajax totiž nezvládl čtvrteční duel Evropské ligy na půdě španělského Getafe (0:2) a v podobném duchu pokračoval i na stadionu v Almelu, kde mu to nešlo především v ofenzivní fázi. V nejvyšší nizozemské soutěži se sice udržel na první příčce, ovšem jeho náskok před druhým Alkmaarem se snížil na pouhé tři body. Svěřenci trenéra Erika ten Haga drželi míč z více jak šedesáti procent a vyprodukovali také mnohem více střel, jenže vázlo zakončení.

Po úvodní nepříliš zajímavé čtvrthodině mohli jít hosté do vedení. Kiomourtzoglou dokázal napravit své zaváhání při rozehrávce, kdy se soupeř dostal do přečíslení. Po dobré práci Babela vypálil z dvanácti metrů Gravenberch a byl to právě německý záložník, který předvedl výtečný obranný zákrok zhruba půl metru před brankovou čarou. Přesně v polovině úvodního dějství poprvé ukázal své umění pozdější hrdina Cyriel Dessers.

Ten si hezky zpracoval prudkou přihrávku a okamžitě vypálil po zemi, ovšem brankář Onana se nenechal nachytat a ránu směřující doprostřed branky výtečně zlikvidoval. Ve 34. minutě se chtěl po rohovém kopu prosadit Tagliafico a mířil do levého dolního rohu, ale s brilantním zákrokem se vytáhl gólman Blaswich. Největší šance úvodního dějství se zrodila za další čtyři minuty, kdy Van de Beek z bezprostřední blízkosti trestuhodně orazítkoval jen břevno.

Po změně stran se oba soupeři neúspěšně dožadovali odpískání pokutového kopu, v 69. minutě výrazněji zahrozili domácí. Dostatek prostoru ke střele si vytvořil Burgzorg, avšak změnu skóre nepřipustil fantastický Onana. Heracles vsítil rozdílový gól v 77. minutě.

Pětadvacetiletý belgický forvard Dessers využil dlouhého nákopu od Blaswicha, lišácky se obtočil kolem Blinda a pak z osmnácti metrů parádně zavěsil pod horní tyčku, Onana se nestačil ani ohlédnout. V nastaveném čase se alespoň o srovnání stavu mohl postarat střídající Danilo, ale jeho hlavička nenadělala mnoho starostí připravenému Blaswichovi.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - PEC Zwolle 2:0

23.02.2020 14:30

Góly: 54. Teun Koopmeiners (pen.), 60. Teun Koopmeiners (pen.)

Alkmaar se alespoň částečně vzpamatoval z posledních tří neúspěšných zápasů a tentokráte před vlastními fanoušky zdolal zachraňující se Zwolle po výsledku 2:0. Domácí mohli zvítězit i mnohem větším rozdílem, nicméně ze hry se jim skórovat nepodařilo. Kuriozitou nedělního střetnutí byly hned tři nařízené pokutové kopy ve prospěch AZ, ke kterým se postavil tradiční exekutor Teun Koopmeiners. Ten ale hattrick nezaznamenal, neboť jednu penaltu neproměnil.

Domácí celek se díky zaváhání největšího konkurenta Ajaxu opět přiblížil k první pozici, za kterou zaostává o pouhé tři body a navíc se dobře naladil na důležitou čtvrteční odvetu Evropské ligy v rakouském Linci. PEC nevyhrálo v lize potřetí za sebou a zůstává na šestnácté barážové příčce s dvaadvaceti body. Alkmaar dominoval na trávníku od samého začátku a za celých devadesát minut dovolil soupeři jen jednu střelu mezi tři tyče.

Poprvé do vedení se mohl dostat krátce po odehrané čtvrthodině, kdy Stengs pronikl obranou Zwolle jako nůž máslem. Avšak jeho závěrečná střela směřovala jen doprostřed branky, kde zakročil pozorný brankář Zetterer. AZ si vytvořilo jedinečnou možnost jít do vedení těsně před poločasovou přestávkou. Po krásné kolmici za obranu převzal míč Evjen, jenž se okamžitě snažil uvolnit rozběhnutého Boadua, který byl ale podražen Van Polenem.

Na penaltový puntík si postavil balón Koopmeiners a selhal, jeho tvrdou ránu k levé konstrukci odvrátil Zetterer famózním způsobem do bezpečí. Stejný hráč dostal možnost složit reparát devět minut po přestávce, kdy Lam nešťastně zavadil o nohy Wijndala. Koopmeiners napodruhé zachoval chladnou hlavu a nekompromisně se trefil do pravého spodního rohu, Zetterer se i přes vystižení směru natahoval marně.

Ani to však nebylo všechno, Alkmaar se dočkal třetího pokutového kopu po necelé hodině hry. Na přesně načasovanou přihrávku do šestnáctky protivníka si seběhl Stengs a ve vyložené brankové možnosti byl evidentně podražen Paalem. Koopmeiners zahrál tuto penaltu nejlépe ze všech a bezmocného Zetterera poslal na opačnou stranu. V závěrečné dvacetiminutovce nepřekonali hostujícího gólmana De Wit ani Boadu, výsledek se proto již neměnil.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - PSV Eindhoven 1:2

23.02.2020 14:30

Góly: 50. Tim Matavž - 59. Sam Lammers (pen.), 63. Cody Gakpo

PSV Eindhoven navázalo na zlepšenou formu z poslední doby a nyní na půdě konkurenčního Vitesse dokázalo zvítězit nejtěsnějším poměrem 2:1, i když krátce po změně stran prohrávalo. V nejvyšší nizozemské soutěži momentálně zvítězilo potřetí v řadě a oživilo svou naději na titul, za vedoucím Ajaxem zaostává o osm bodů. SBV naopak nepotvrdilo poslední úspěch s Heerenveenem a patří mu sedmá příčka s osmatřiceti body.

První poločas nebyl z diváckého pohledu nijak výrazně atraktivní, oba výběry se v ofenzivě trápily a po vyložených možnostech nebylo ani vidu, ani slechu. Teprve v samém závěru se zjevil v nadějné pozici Tannane a byl na poslední chvíli zablokován, po následném rohovém kopu vystřelil z deseti metrů Obispo a pálil těsně vedle pravé konstrukce. Po změně stran se obrázek hry příliš neměnil, ovšem v 50. minutě se i přesto prosadil Tim Matavž.

Jednatřicetiletý slovinský kanonýr dostal svůj tým do vedení po obrovské chybě v rozehrávce od Schwaaba, který se školácky nechal obrat o míč střídajícím Buitinkem. Balón se vzápětí dostal právě na kopačku zcela osamoceného Matavže, jenž sám před brankářem Unnerstallem nezaváhal a zkušeně ho obstřelil. Nicméně neuběhlo ani dalších deset minut a mírnému favoritovi nedělního střetnutí se povedlo vyrovnat.

Na pravé straně pokutového území utekl Dumfries a byl jasně podražen Obispem, rozhodčí Makkelie neváhal s nařízením pokutového kopu ani vteřinu. K němu se postavil dvaadvacetiletý Sam Lammers a věděl si rady. Po zemi se trefil do pravého spodního rohu a gólman Pasveer se hnul na opačnou stranu. Ani ne o šedesát sekund později mohl dokonce otočit vývoj pozdější hrdina Cody Gakpo, ale po zásahu Pasveera přistál míč pouze na břevně.

Eindhovenský gigant otočil vývoj v 63. minutě. Teprve dvacetiletý útočník s tožskými kořeny Gakpo předvedl krásnou individuální akci, do míče se opřel z hranice pokutového území a s pomocí vzdálenější konstrukce rozvlnil síť, domácí strážce se natahoval marně. Ve zbývajícím průběhu si hosté hlídali těsný náskok a svého protivníka až do závěrečného hvizdu k ničemu nepustili. Příště se utkají s rozjetým Feyenoordem, na Vitesse čeká Zwolle.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - FC Twente 2:1

23.02.2020 12:15

Góly: 83. Gyrano Kerk, 86. Jonas Arweiler - 70. Haris Vučkić

Utrecht nakonec potvrdil úlohu favorita proti nováčkovi z Twente, i když zhruba deset minut před závěrečným hvizdem prohrával. Nicméně díky skvělému závěru se raduje z vítězství 2:1 a v nejvyšší nizozemské soutěži neprohrál popáté v řadě, tabulkou se momentálně posunul na šesté místo s osmatřiceti body. Enschede naopak těsně nenavázalo na minulou senzaci s Alkmaarem (2:0) a zůstává třinácté se sedmadvaceti body.

Hosté od samého začátku působili sebevědomým dojmem a byla na nich znát pohoda po výhře nad druhým celkem Eredivisie. Síť se jim poprvé povedlo rozvlnit krátce po odehrané čtvrthodině, ovšem branka neplatila kvůli ofsajdu. Pak diváci sledovali nepříliš zajímavý průběh, míč se nejčastěji nacházel v blízkosti půlící čáry a oba celky měly problémy s přechodem na útočnou polovinu. Zajímavá byla až závěrečná pětiminutovka první půle.

Nejprve se v solidní pozici zjevil van de Streek a dobře mířil k levé konstrukci, kterou vskutku minul o malý kousek. Vzápětí byl na opačné straně blízko ke skórování Aburjania, jenomže ani on neměl přesnou mušku a střílel o decimetry vedle pravé tyče. Po změně stran neměl ani jeden celek územní převahu a zdálo se, že se více jak osmnáct tisíc přihlížejících nedočká jediné branky. Ovšem nedělní utkání nabralo zcela jiný směr v 70. minutě.

To totiž dostal hosty do vedení tradiční kanonýr Haris Vučkić, jenž se v tomto ligovém ročníku prosadil už podesáté. Sedmadvacetiletý Slovinec využil vynikající práce Meniga a po jeho finální nahrávce neměl větší problémy dopravit míč mezi tři tyče. Za další tři minuty mohl navýšit náskok klubu z Enschede aktivní Menig, ale svůj přízemní projektil umístil pouze do středu branky a pozorný gólman Zoet si poradil.

Svěřenci trenéra Johna van den Broma se vrátili zpět do hry o vítězství v 83. minutě. Twente si vůbec nerozumělo v rozehrávce a vlastní vinou nabídlo stoprocentní příležitost rozběhnutému Gyranu Kerkovi, jenž zcela osamocen překonal bezmocného brankáře Drommela. O tři minuty později otočil vývoj Jonas Arweiler.

Ten ani ne po dvanácti minutách strávených na trávníku rozhodl po rohovém kopu, svou razantní střelou totiž propálil vše, co mu stálo v cestě. V nastaveném čase hosté ještě skórovali, gól však opět neplatil kvůli ofsajdu.

Více informací k zápasu

FC Groningen - VVV Venlo 0:1

22.02.2020 20:45

Góly: 87. Oussama Darfalou

Fotbalisté Groningenu nedokázali potvrdit úlohu favorita proti zachraňujícímu se Venlu a kvůli brance inkasované v samém závěru prohráli nejtěsnějším poměrem 0:1. V nejvyšší nizozemské soutěži tak nenavázali na předchozí dva úspěchy a v tabulce zůstávají na osmém místě s pětatřiceti body. Hosté pokračují ve výborných výkonech v novém roce, ani pošesté za sebou neokusili hořkost porážky a poskočili na čtrnácté místo se sedmadvaceti body.

Venlo v roce 2020 získalo už dvanáct bodů za tři výhry a tři remízy a úspěšně se vzdaluje od sestupového pásma. Přitom domácí byli lepším celkem, míč drželi z pětašedesáti procent a vyslali i více střeleckých pokusů, jenomže tentokráte se jim nedařilo v zakončení. První větší možnost se zrodila po deseti odehraných minutách, kdy se po centru z křídla zjevil ve vyložené pozici Asoro, avšak poté těsně minul pravou tyč.

Ihned na to se znovu neprosadil stejný hráč, tentokráte po výtečné pobídce od van Hintuma mířil o decimetry vedle levé konstrukce. Přesně v polovině úvodního dějství se Groningen mohl dostat do vedení zásluhou švédského záložníka Lundqvista, jenž z deseti metrů netrefil prostor tří tyčí asi o metr. Od tohoto okamžiku se VVV přeci jen dostalo více do hry a po půl hodině hry mohlo z ničeho nic udeřit.

Své individuální schopnosti ukázal Oussama Darfalou, který se probil až ke střele z hranice pokutového území, nicméně brilantního brankáře Padta nepřekonal. Vzápětí se na opačné straně musel poprvé blýsknout také gólman Kirschbaum, když fantasticky zneškodnil tvrdý projektil Redana. Ve druhém poločase nebylo k vidění tolik vyložených možností a oba soupeři se spíše soustředili na pozornou práci v defenzívě.

Po dvaceti odehraných minutách druhého poločasu se Groningen hned dvakrát dožadoval odpískání pokutového kopu, ale rozhodčí Kuipers ani jeden nenařídil. Rozhodující okamžik byl k vidění v 87. minutě. Po vysokém centru za strany od Pachonika si v pokutovém území protivníka dokázal udělat prostor šestadvacetiletý alžírský útočník Darfalou a na jeho hlavičku směřující doprostřed branky nedokázal Padt včas zareagovat.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - Fortuna Sittard 2:1

22.02.2020 19:45

Góly: 52. Steven Berghuis (pen.), 71. Róbert Boženík - 63. Mark Diemers (pen.)

Feyenoord se proti podceňovanému Sittardu trápil, nicméně nakonec ho dokázal udolat nejtěsnějším poměrem 2:1 a díky tomu prodloužil svou úchvatnou šňůru v nejvyšší nizozemské soutěži, která momentálně vzrostla na sedm vítězství v řadě za sebou. Rotterdamský celek se proto stále přibližuje samotnému čelu tabulky, se šestačtyřiceti body je třetí a za druhým Alkmaarem prozatím zaostává o jediný bod.

O osudu tohoto duelu rozhodl stejně jako před týdnem slovenský talent Róbert Boženík, jenž se při svém třetím startu v Eredivisii trefil již podruhé a i znovu to bylo za nerozhodného stavu. Fortuna se za svůj výkon v žádném případě nemusí stydět, v tabulce se nachází na patnáctém místě se čtyřiadvaceti body. Úvodní poločas toho příliš zajímavého nenabídl, k vidění v podstatě byla jen jedna gólová příležitost.

Zhruba deset minut před přestávkou se do ní dostal Karsdorp, jenomže ten ve vyložené pozici selhal a pálil o decimetry vedle levé tyče. Domácí po změně stran přeci jen přidali na obrátkách a ani ne po pěti odehraných minutách se mohli dostat do vedení zásluhou Kökçüa. Teprve devatenáctiletý záložník předvedl krásnou individuální akci a pak se snažil překvapit razantní střelou, ovšem gólman Koşelev byl pozorný a balón zkrotil ve svých rukavicích.

Ihned na to se do šestnáctky protivníka prodral aktivní Boženík a rozhodčí Nijhuis po přezkoumání videozáznamu nařídil pokutový kop. K němu se odhodlal Steven Berghuis, počkal si na pohyb Koşeleva a následně zkušeně zakončil do pravé části branky. Neuběhlo ani dalších jedenáct minut a penalta byla odpískána také na opačné straně hrací plochy. Ve vymezeném území Feyenoordu upadl Passlack a video šlo opět do akce.

Nijhuis měl poměrně rychle jasno a ukázal na penaltový puntík. Balón si vzápětí postavil Mark Diemers a bez problémů poslal brankáře Bijlowa na druhou stranu. V dalším průběhu nebyli úspěšní Edgar Ié s Boženíkem, ale v 71. minutě přeci jen rozhodl právě dvacetiletý slovenský útočník. Ten po ráně Karsdorpa trochu se štěstím tečoval balón do sítě mimo dosah bezmocného Koşeleva, pak až do závěrečného hvizdu k ničemu nebezpečnému nedošlo.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - ADO Den Haag 2:2

22.02.2020 19:45

Góly: 45+5. Joey Veerman, 78. Alen Halilović - 28. Omar Bogle, 38. Rodney Kongolo (vl.)

Heerenveen ani na osmý pokus nedokázal v Eredivisie urvat všechny body a i nadále paběrkuje jen v nudném středu tabulky, ze kterého má k posezónnímu play-off o Evropskou ligu stále daleko. Před vlastními fanoušky se mu nepodařilo skolit ani o záchranu bojující Den Haag, jemuž mimo jiné taktéž bod na předposlední příčce nijak výrazně nepřilepšil.

ADO svého soka skolilo naposledy v roce 2015 a tentokráte nebylo výhře úplně na míle vzdálené. Nebýt srovnávací trefy Alena Haliloviče dvanáct minut před koncem, odvezli tři body. Hostům vyšla první půle, zaznamenali v ní totiž dvě branky díky Omarovi Bogleovi a vlastenci Rodneyho Kongola. Těsně před obrátkou ještě stačil skórovat domácí záložník Joey Veerman.

Srdíčka byla před tímto mačem pasována do role favorita a bylo evidentní, že proti papírové slabšímu protivníkovi se chtějí vytáhnout. Už v 1. minutě tak vyslal střelu na bránu Ejuke, ovšem mezi tři tyče nezamířil. V 6. minutě již Odgaard prověřil připravenost gólmana Koopmanse, ten si ale poradil, a chvilku na to Dán svou levačkou vypálil mimo.

Ačkoli domácí byli v první půlhodině nebezpečnějším mužstvem směrem dopředu, vedení se ujal ze své první nabídnuté šance Den Haag. Goossens rozehrál standardní situaci centrem na zadní tyč, ten propadl až na rameno Bogleho, a od něj se míč odrazil za brankovou čáru. Náskok se hostům podařilo následně navýšit, a zase z přímého volného kopu.

Goossens ho rozehrál opět velmi dobře, vyslal prudký pas, tentokráte na tyčku bližší, a i když v těchto prostorech nenašel nikoho ze svých spoluhráčů, balón srazil do vlastní sítě nešťastník Kongolo. Heerenveen ovšem v nastavení dějství prvního dokázal snížit, když zpoza vápna vyslal skrytý, ale přesný pokus Veerman.

Celek z Jižního Holandska se snažil ve druhém poločase především o udržení cenného výsledku, do útoku se tak nijak přehnaně nehnal, avšak kýženého úspěchu se ve finále nedočkal. V 78. minutě totiž zakončil úchvatně z pokutového území střídající Halilovič, který z kroku chytrým obloučkem vymetl soupeřovu šibenici.

Více informací k zápasu

FC Emmen - Willem II 4:2

22.02.2020 18:30

Góly: 20. Miguel Araujo, 60. Michael de Leeuw, 61. Luka Adžić, 79. Sergio Peña - 58. Pol Llonch, 72. Mike Trésor Ndayishimiye (pen.)

Emmen dokonale využil domácího prostředí a díky vysoké produktivitě zdolal Tilburg, který v nejvyšší nizozemské soutěži nevyhrál ani potřetí za sebou a komplikuje si tak cestu za přímou účastí v evropských pohárech. Loňský nováček zvítězil po divokém výsledku 4:2, znovu ukázal pohodu před vlastními fanoušky a celkově neprohrál třikrát v řadě. Tabulkou se prozatím posunul na dvanácté místo s devětadvaceti body.

Willem se i přes tento neúspěch stále nachází celkem vysoko, s jednačtyřiceti body mu patří pátá pozice. Oba celky vstoupily do sobotního duelu opatrně, domácí se dostali do vedení z první vážnější akce zápasu přesně po dvaceti odehraných minutách. Po rohovém kopu Sergia Peñy se ve středu pokutového území protivníka probojoval k hlavičce pětadvacetiletý peruánský obránce Miguel Araujo a krásně zamířil k levé tyči.

Hosté mohli srovnat stav o sedm minut později, ovšem Pavlidis nasměroval míč jen doprostřed branky, kde úspěšně zasáhl připravený brankář Telgenkamp. V následujícím průběhu tempo hry výrazně opadlo a obrázek hry se neměnil ani po přestávce. Teprve v 58. minutě zahrozil Tilburg a hned se dočkal vyrovnávací trefy. Španělský záložník Pol Llonch obdržel naprosto přesnou přihrávku od Köhlerta a bez potíží zavěsil k pravé konstrukci.

Nicméně nerozhodný stav nevydržel ani dvě minuty, domácím totiž bleskově vrátil vedení Michael de Leeuw. Zkušený třiatřicetiletý kapitán týmu vypálil po skvělé práci Peñy do levé šibenice, gólman Wellenreuther byl naprosto bezmocný. Po následné rozehrávce si FC dokonce vytvořilo dvoubrankový náskok. Opět v tom měl prsty Peña, jenž geniální kolmicí uvolnil rozběhnutého Luku Adžiće a ten před Wellenreutherem nezaváhal.

Hosté se s tímto nepříznivým výsledkem nechtěli smířit a v 72. minutě vykřesali naději na bodový zisk. Ve vlastní šestnáctce se dopustil nedovoleného zákroku Heylen a rozhodčí Perez okamžitě nařídil penaltu. K té se postavil tradiční exekutor Mike Trésor Ndayishimiye a chladnokrevně ji proměnil. Emmen se však definitivně uklidnil zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, kdy se zaslouženě prosadil nejlepší muž na hřišti Peña, který stál ve správnou chvíli na správném místě a balón dorazil do odkryté branky.

Více informací k zápasu

RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam 0:1

21.02.2020 20:00

Góly: 32. Patrick Joosten

Hráči Waalwijku nezvládli ani další důležitý zápas v boji o záchranu a tentokráte v nováčkovském souboji podlehli rotterdamské Spartě nejtěsnějším poměrem 0:1. Na konto si připsali již svou osmnáctou prohru v tomto ligovém ročníku a jsou stále beznadějně poslední osmnáctí s dvanácti body. Naopak jejich protivník se oddálil sestupovému pásmu a prozatím se posunul na celkem poklidnou devátou pozici se třiceti body.

Přitom RKC nepředvedlo úplně špatný výkon a míč drželo z více jak šedesáti procent, ovšem soupeř si přeci jen vytvořil o něco více vyložených možností a krátce po půlhodině hry jednu z nich proměnil. První vážnější situace byla k vidění v 5. minutě a dostali se do ní hosté. Po závaru před brankou Waalwijku se odrazil míč na kopačku Duarteho, který chytře mířil do levé šibenice, ale s fantastickým zákrokem se vytáhl brankář Vaessen a překazil mu radost.

Ihned nato se v nadějné pozici zjevil pozdější hrdina Patrick Joosten, jenomže zakončení mu vůbec nevyšlo a balón poslal daleko vedle levé tyče. Domácí se poprvé ozvali krátce po odehrané čtvrthodině, kdy před odkrytou branku stanul Van der Venne, avšak v rozhodující chvíli neudržel nervy na uzdě a trestuhodně pálil nad břevno. Sparta vstřelila rozhodující branku ve 32. minutě, kdy se podruhé v této sezóně prosadil třiadvacetiletý záložník Joosten.

Ten po přihrávce od Deroye Duarteho předvedl krásnou individuální akci, ve středu hrací plochy se zbavil několika protihráčů a poté napřáhl ze střední vzdálenosti. Jeho nádherná rána zaplachtila vzduchem a zapadla k levé konstrukci, Vaessen se stačil pouze ohlédnout. Rotterdamský klub v následujícím průběhu zodpovědně bránil a protivníka vůbec k ničemu nepouštěl, v podobném duchu pokračoval také po změně stran.

Waalwijk byl nejblíže ke srovnání stavu v 70. minutě. Po vynikající průnikové přihrávce převzal míč Bilate, k jeho smůle se rozhodl jen pro střelu doprostřed branky a gólman Harush si s tímto razantním projektilem dokázal bravurně poradit. Pak se svěřenci trenéra Freda Grima na nic nezmohli a až do závěrečného hvizdu si nevytvořili jedinou gólovou příležitost. V příštím kole přivítají Utrecht, Sparta se utká s konkurenčním Emmenem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax23172465:2053
2.AZ Alkmaar23162548:1750
3.Feyenoord Rotterdam23137347:3446
4.PSV Eindhoven24136552:2745
5.Willem II24125734:3141
6.FC Utrecht23115744:3138
7.SBV Vitesse24115841:3138
8.FC Groningen24105926:2235
9.Heracles Almelo24951036:3232
10.SC Heerenveen2479837:3630
11.Sparta Rotterdam24861035:3930
12.FC Emmen24851128:4029
13.FC Twente24761132:4227
14.VVV Venlo24831324:4827
15.Fortuna Sittard24661228:5124
16.PEC Zwolle24641432:5122
17.ADO Den Haag24461425:5018
18.RKC Waalwijk24331823:5512

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (38)

Přidat komentář
RadekVonCZE

Božan

Reagovat
celeb

kokos, ten ma nastup ako hrom.

Najskor da rozhodujuci gol v blaznivom zapase proti Zwolle a teraz mal hlavny podiel v oboch goloch.

Takuto aklimatizaciu asi malokto mohol cakat.

Reagovat
RadekVonCZE

Přeji vám takového super útočníka

Reagovat
celeb

diky, musim povedat, ze je celkom schickovny .

Sranda bokom, dobre devina v nasich koncinach sa nerodi kazdy den.

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
twelwer

Ja by som povedal že Schick je viacej technickejsi a viac do kombinacie, Bozennik mi pride fajn na sklepnutie lopty/ narazacku a potom to zabijactvo v sestnastke. Take nieco co na Slovensku uz dlho nebolo (Bolo by fajn keby z neho vyrastol taky lepsi Adam Nemec -Cize hrotak co vie podrzat loptu ale aj dat gol

Reagovat
smazaný uživatel

tiše závidim

Reagovat
AjaxFans

Antony ofiko náš

Reagovat
jáá

Hezký, jsem ale zvědavý jak si poradíme s Getafe doma teda...

Reagovat
AjaxFans

Díval ses na to?To je banda zmrdů, co?

Reagovat
AjaxFans

Černý není ani na lavce Utrechtu

Reagovat
smazaný uživatel

na eredivisie nemá , muj názor

Reagovat
celeb

rasisti!

Reagovat
jáá

od tý doby co jsem zaznamenal nějakou hádku mezi ním a trenérem, tak jsem ho už v základu neviděl, ale že už není ani na lávce, to teda klobouček

Reagovat
AjaxFans

Jeden zápas hrál pak základ,ale jinak neviditelný na útěku

Reagovat
smazaný uživatel

V létě snad Příbram

Reagovat
RadekVonCZE

Hodil by se k nám do Liberce

Reagovat
smazaný uživatel

super ! hlavní jsou 3 body ty máme , Gakpo a ten jeho gol , no prostě nádhera , penalta byla jasná a to si ještě nejsem jistej tou situací z první pule ale budiž , prvních dvacet minut se mi moc nelíbilo , strašný zmatky , nepřesná rozehrávka , Unnerstall to někdy zbytečně komplikoval a tlačil vlastní obranu k sobě prostě blbost . Paradoxně jsme začali hrát až když jsme dostali gol , do te doby nic .Co se stalo Jorritovi nevim ale Guti ho nahradil dobře . Jinak Schwaab taky nic extra dneska . Jinak jak sem říkal , hlavní byly 3 body tak aspoň tak .

PS :Rodríguez opět výbornej

Reagovat
AjaxFans

Kdyby nebyl Matavz dřevák, tak to mohlo být krásných 2*2

Reagovat
smazaný uživatel

jak říkáš , ještě že je dřevák .takhle jsem se dlouho nenervil .

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň že mám teď učet na EF a muzu to ze sebe někde vylejt

Reagovat
AjaxFans

tj ALespon tu nebudu sám Ta standartka v 93 taky škoda

Reagovat
smazaný uživatel

no opravdu dneska strašný nervi minulej týden ADO 3:0 a teď takovej horor . je teda pravda že ADO a Vitesse kvalitama někde jinde ale stejně , měli by jsme je přejet

Reagovat
jáá

Reagovat
AjaxFans

Kua, co to je zase jako?

Reagovat
AjaxFans

To je banda šulků

Reagovat
montaigne33

Zřejmě nás zasáhla menší krize... V EL bude těžké postoupit... Ale o NAŠEM titulu nepochybuji!!!

Reagovat
AjaxFans

Kdyby jen menší

Reagovat
jáá

Evropa začala dost hezky a pěkně se nám rozsypala

Reagovat
Seydou Doumbia

Další kolo první s druhým a třetí se čtvrtým...to budou pecka duely

Reagovat
Stiksxx

Tj. Vyhraje vzdy ten sudy.

Reagovat
Seydou Doumbia

RR je opravdu dobrý, jak popisuje kolega výše?

Reagovat
smazaný uživatel

výbornej , jako kdyby ožil , eredivisie mu sedí náramně

Reagovat
Seydou Doumbia

a v AC nejhorší obránce historie podle kamaráda pomalu...

Reagovat
smazaný uživatel

to určitě ne ale nesedlo mu to tam , to jo

Reagovat
AjaxFans

Kdo je RR

Reagovat
smazaný uživatel

Ricardo Rodríguez <3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele