24. kolo
23.02.2020 12:15 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Utrecht v závěru otočil duel s Twente a zvítězil 2:1

Utrecht nakonec potvrdil úlohu favorita proti nováčkovi z Twente, i když zhruba deset minut před závěrečným hvizdem prohrával. Nicméně díky skvělému závěru se raduje z vítězství 2:1 a v nejvyšší nizozemské soutěži neprohrál popáté v řadě, tabulkou se momentálně posunul na šesté místo s osmatřiceti body. Enschede naopak těsně nenavázalo na minulou senzaci s Alkmaarem (2:0) a zůstává třinácté se sedmadvaceti body.

Hosté od samého začátku působili sebevědomým dojmem a byla na nich znát pohoda po výhře nad druhým celkem Eredivisie. Síť se jim poprvé povedlo rozvlnit krátce po odehrané čtvrthodině, ovšem branka neplatila kvůli ofsajdu. Pak diváci sledovali nepříliš zajímavý průběh, míč se nejčastěji nacházel v blízkosti půlící čáry a oba celky měly problémy s přechodem na útočnou polovinu. Zajímavá byla až závěrečná pětiminutovka první půle.

Nejprve se v solidní pozici zjevil van de Streek a dobře mířil k levé konstrukci, kterou vskutku minul o malý kousek. Vzápětí byl na opačné straně blízko ke skórování Aburjania, jenomže ani on neměl přesnou mušku a střílel o decimetry vedle pravé tyče. Po změně stran neměl ani jeden celek územní převahu a zdálo se, že se více jak osmnáct tisíc přihlížejících nedočká jediné branky. Ovšem nedělní utkání nabralo zcela jiný směr v 70. minutě.

To totiž dostal hosty do vedení tradiční kanonýr Haris Vučkić, jenž se v tomto ligovém ročníku prosadil už podesáté. Sedmadvacetiletý Slovinec využil vynikající práce Meniga a po jeho finální nahrávce neměl větší problémy dopravit míč mezi tři tyče. Za další tři minuty mohl navýšit náskok klubu z Enschede aktivní Menig, ale svůj přízemní projektil umístil pouze do středu branky a pozorný gólman Zoet si poradil.

Svěřenci trenéra Johna van den Broma se vrátili zpět do hry o vítězství v 83. minutě. Twente si vůbec nerozumělo v rozehrávce a vlastní vinou nabídlo stoprocentní příležitost rozběhnutému Gyranu Kerkovi, jenž zcela osamocen překonal bezmocného brankáře Drommela. O tři minuty později otočil vývoj Jonas Arweiler.

Ten ani ne po dvanácti minutách strávených na trávníku rozhodl po rohovém kopu, svou razantní střelou totiž propálil vše, co mu stálo v cestě. V nastaveném čase hosté ještě skórovali, gól však opět neplatil kvůli ofsajdu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele