24. kolo
23.02.2020 14:30 CET
1 : 2
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

PSV vyhrálo i v Arnhemu a znovu se přiblížilo k vedoucímu Ajaxu

PSV Eindhoven navázalo na zlepšenou formu z poslední doby a nyní na půdě konkurenčního Vitesse dokázalo zvítězit nejtěsnějším poměrem 2:1, i když krátce po změně stran prohrávalo. V nejvyšší nizozemské soutěži momentálně zvítězilo potřetí v řadě a oživilo svou naději na titul, za vedoucím Ajaxem zaostává o osm bodů. SBV naopak nepotvrdilo poslední úspěch s Heerenveenem a patří mu sedmá příčka s osmatřiceti body.

První poločas nebyl z diváckého pohledu nijak výrazně atraktivní, oba výběry se v ofenzivě trápily a po vyložených možnostech nebylo ani vidu, ani slechu. Teprve v samém závěru se zjevil v nadějné pozici Tannane a byl na poslední chvíli zablokován, po následném rohovém kopu vystřelil z deseti metrů Obispo a pálil těsně vedle pravé konstrukce. Po změně stran se obrázek hry příliš neměnil, ovšem v 50. minutě se i přesto prosadil Tim Matavž.

Jednatřicetiletý slovinský kanonýr dostal svůj tým do vedení po obrovské chybě v rozehrávce od Schwaaba, který se školácky nechal obrat o míč střídajícím Buitinkem. Balón se vzápětí dostal právě na kopačku zcela osamoceného Matavže, jenž sám před brankářem Unnerstallem nezaváhal a zkušeně ho obstřelil. Nicméně neuběhlo ani dalších deset minut a mírnému favoritovi nedělního střetnutí se povedlo vyrovnat.

Na pravé straně pokutového území utekl Dumfries a byl jasně podražen Obispem, rozhodčí Makkelie neváhal s nařízením pokutového kopu ani vteřinu. K němu se postavil dvaadvacetiletý Sam Lammers a věděl si rady. Po zemi se trefil do pravého spodního rohu a gólman Pasveer se hnul na opačnou stranu. Ani ne o šedesát sekund později mohl dokonce otočit vývoj pozdější hrdina Cody Gakpo, ale po zásahu Pasveera přistál míč pouze na břevně.

Eindhovenský gigant otočil vývoj v 63. minutě. Teprve dvacetiletý útočník s tožskými kořeny Gakpo předvedl krásnou individuální akci, do míče se opřel z hranice pokutového území a s pomocí vzdálenější konstrukce rozvlnil síť, domácí strážce se natahoval marně. Ve zbývajícím průběhu si hosté hlídali těsný náskok a svého protivníka až do závěrečného hvizdu k ničemu nepustili. Příště se utkají s rozjetým Feyenoordem, na Vitesse čeká Zwolle.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele