24. kolo
23.02.2020 14:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Alkmaar proměnil proti Zwolle dvě penalty ze tří a zvítězil 2:0

Alkmaar se alespoň částečně vzpamatoval z posledních tří neúspěšných zápasů a tentokráte před vlastními fanoušky zdolal zachraňující se Zwolle po výsledku 2:0. Domácí mohli zvítězit i mnohem větším rozdílem, nicméně ze hry se jim skórovat nepodařilo. Kuriozitou nedělního střetnutí byly hned tři nařízené pokutové kopy ve prospěch AZ, ke kterým se postavil tradiční exekutor Teun Koopmeiners. Ten ale hattrick nezaznamenal, neboť jednu penaltu neproměnil.

Domácí celek se díky zaváhání největšího konkurenta Ajaxu opět přiblížil k první pozici, za kterou zaostává o pouhé tři body a navíc se dobře naladil na důležitou čtvrteční odvetu Evropské ligy v rakouském Linci. PEC nevyhrálo v lize potřetí za sebou a zůstává na šestnácté barážové příčce s dvaadvaceti body. Alkmaar dominoval na trávníku od samého začátku a za celých devadesát minut dovolil soupeři jen jednu střelu mezi tři tyče.

Poprvé do vedení se mohl dostat krátce po odehrané čtvrthodině, kdy Stengs pronikl obranou Zwolle jako nůž máslem. Avšak jeho závěrečná střela směřovala jen doprostřed branky, kde zakročil pozorný brankář Zetterer. AZ si vytvořilo jedinečnou možnost jít do vedení těsně před poločasovou přestávkou. Po krásné kolmici za obranu převzal míč Evjen, jenž se okamžitě snažil uvolnit rozběhnutého Boadua, který byl ale podražen Van Polenem.

Na penaltový puntík si postavil balón Koopmeiners a selhal, jeho tvrdou ránu k levé konstrukci odvrátil Zetterer famózním způsobem do bezpečí. Stejný hráč dostal možnost složit reparát devět minut po přestávce, kdy Lam nešťastně zavadil o nohy Wijndala. Koopmeiners napodruhé zachoval chladnou hlavu a nekompromisně se trefil do pravého spodního rohu, Zetterer se i přes vystižení směru natahoval marně.

Ani to však nebylo všechno, Alkmaar se dočkal třetího pokutového kopu po necelé hodině hry. Na přesně načasovanou přihrávku do šestnáctky protivníka si seběhl Stengs a ve vyložené brankové možnosti byl evidentně podražen Paalem. Koopmeiners zahrál tuto penaltu nejlépe ze všech a bezmocného Zetterera poslal na opačnou stranu. V závěrečné dvacetiminutovce nepřekonali hostujícího gólmana De Wit ani Boadu, výsledek se proto již neměnil.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele