24. kolo
22.02.2020 19:45 CET
2 : 1
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord znovu zvítězil, nyní přehrál zachraňující se Sittard

Feyenoord se proti podceňovanému Sittardu trápil, nicméně nakonec ho dokázal udolat nejtěsnějším poměrem 2:1 a díky tomu prodloužil svou úchvatnou šňůru v nejvyšší nizozemské soutěži, která momentálně vzrostla na sedm vítězství v řadě za sebou. Rotterdamský celek se proto stále přibližuje samotnému čelu tabulky, se šestačtyřiceti body je třetí a za druhým Alkmaarem prozatím zaostává o jediný bod.

O osudu tohoto duelu rozhodl stejně jako před týdnem slovenský talent Róbert Boženík, jenž se při svém třetím startu v Eredivisii trefil již podruhé a i znovu to bylo za nerozhodného stavu. Fortuna se za svůj výkon v žádném případě nemusí stydět, v tabulce se nachází na patnáctém místě se čtyřiadvaceti body. Úvodní poločas toho příliš zajímavého nenabídl, k vidění v podstatě byla jen jedna gólová příležitost.

Zhruba deset minut před přestávkou se do ní dostal Karsdorp, jenomže ten ve vyložené pozici selhal a pálil o decimetry vedle levé tyče. Domácí po změně stran přeci jen přidali na obrátkách a ani ne po pěti odehraných minutách se mohli dostat do vedení zásluhou Kökçüa. Teprve devatenáctiletý záložník předvedl krásnou individuální akci a pak se snažil překvapit razantní střelou, ovšem gólman Koşelev byl pozorný a balón zkrotil ve svých rukavicích.

Ihned na to se do šestnáctky protivníka prodral aktivní Boženík a rozhodčí Nijhuis po přezkoumání videozáznamu nařídil pokutový kop. K němu se odhodlal Steven Berghuis, počkal si na pohyb Koşeleva a následně zkušeně zakončil do pravé části branky. Neuběhlo ani dalších jedenáct minut a penalta byla odpískána také na opačné straně hrací plochy. Ve vymezeném území Feyenoordu upadl Passlack a video šlo opět do akce.

Nijhuis měl poměrně rychle jasno a ukázal na penaltový puntík. Balón si vzápětí postavil Mark Diemers a bez problémů poslal brankáře Bijlowa na druhou stranu. V dalším průběhu nebyli úspěšní Edgar Ié s Boženíkem, ale v 71. minutě přeci jen rozhodl právě dvacetiletý slovenský útočník. Ten po ráně Karsdorpa trochu se štěstím tečoval balón do sítě mimo dosah bezmocného Koşeleva, pak až do závěrečného hvizdu k ničemu nebezpečnému nedošlo.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele