24. kolo
22.02.2020 18:30 CET
4 : 2
(1:0)

Reportáž

Emmen nasázel Willemu čtyři branky a v boji o záchranu vybojoval cenné vítězství

Emmen dokonale využil domácího prostředí a díky vysoké produktivitě zdolal Tilburg, který v nejvyšší nizozemské soutěži nevyhrál ani potřetí za sebou a komplikuje si tak cestu za přímou účastí v evropských pohárech. Loňský nováček zvítězil po divokém výsledku 4:2, znovu ukázal pohodu před vlastními fanoušky a celkově neprohrál třikrát v řadě. Tabulkou se prozatím posunul na dvanácté místo s devětadvaceti body.

Willem se i přes tento neúspěch stále nachází celkem vysoko, s jednačtyřiceti body mu patří pátá pozice. Oba celky vstoupily do sobotního duelu opatrně, domácí se dostali do vedení z první vážnější akce zápasu přesně po dvaceti odehraných minutách. Po rohovém kopu Sergia Peñy se ve středu pokutového území protivníka probojoval k hlavičce pětadvacetiletý peruánský obránce Miguel Araujo a krásně zamířil k levé tyči.

Hosté mohli srovnat stav o sedm minut později, ovšem Pavlidis nasměroval míč jen doprostřed branky, kde úspěšně zasáhl připravený brankář Telgenkamp. V následujícím průběhu tempo hry výrazně opadlo a obrázek hry se neměnil ani po přestávce. Teprve v 58. minutě zahrozil Tilburg a hned se dočkal vyrovnávací trefy. Španělský záložník Pol Llonch obdržel naprosto přesnou přihrávku od Köhlerta a bez potíží zavěsil k pravé konstrukci.

Nicméně nerozhodný stav nevydržel ani dvě minuty, domácím totiž bleskově vrátil vedení Michael de Leeuw. Zkušený třiatřicetiletý kapitán týmu vypálil po skvělé práci Peñy do levé šibenice, gólman Wellenreuther byl naprosto bezmocný. Po následné rozehrávce si FC dokonce vytvořilo dvoubrankový náskok. Opět v tom měl prsty Peña, jenž geniální kolmicí uvolnil rozběhnutého Luku Adžiće a ten před Wellenreutherem nezaváhal.

Hosté se s tímto nepříznivým výsledkem nechtěli smířit a v 72. minutě vykřesali naději na bodový zisk. Ve vlastní šestnáctce se dopustil nedovoleného zákroku Heylen a rozhodčí Perez okamžitě nařídil penaltu. K té se postavil tradiční exekutor Mike Trésor Ndayishimiye a chladnokrevně ji proměnil. Emmen se však definitivně uklidnil zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, kdy se zaslouženě prosadil nejlepší muž na hřišti Peña, který stál ve správnou chvíli na správném místě a balón dorazil do odkryté branky.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele