24. kolo
22.02.2020 19:45 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Heerenveen jen remizoval s Den Haagem a protáhl čekání na ligové vítězství

Heerenveen ani na osmý pokus nedokázal v Eredivisie urvat všechny body a i nadále paběrkuje jen v nudném středu tabulky, ze kterého má k posezónnímu play-off o Evropskou ligu stále daleko. Před vlastními fanoušky se mu nepodařilo skolit ani o záchranu bojující Den Haag, jemuž mimo jiné taktéž bod na předposlední příčce nijak výrazně nepřilepšil.

ADO svého soka skolilo naposledy v roce 2015 a tentokráte nebylo výhře úplně na míle vzdálené. Nebýt srovnávací trefy Alena Haliloviče dvanáct minut před koncem, odvezli tři body. Hostům vyšla první půle, zaznamenali v ní totiž dvě branky díky Omarovi Bogleovi a vlastenci Rodneyho Kongola. Těsně před obrátkou ještě stačil skórovat domácí záložník Joey Veerman.

Srdíčka byla před tímto mačem pasována do role favorita a bylo evidentní, že proti papírové slabšímu protivníkovi se chtějí vytáhnout. Už v 1. minutě tak vyslal střelu na bránu Ejuke, ovšem mezi tři tyče nezamířil. V 6. minutě již Odgaard prověřil připravenost gólmana Koopmanse, ten si ale poradil, a chvilku na to Dán svou levačkou vypálil mimo.

Ačkoli domácí byli v první půlhodině nebezpečnějším mužstvem směrem dopředu, vedení se ujal ze své první nabídnuté šance Den Haag. Goossens rozehrál standardní situaci centrem na zadní tyč, ten propadl až na rameno Bogleho, a od něj se míč odrazil za brankovou čáru. Náskok se hostům podařilo následně navýšit, a zase z přímého volného kopu.

Goossens ho rozehrál opět velmi dobře, vyslal prudký pas, tentokráte na tyčku bližší, a i když v těchto prostorech nenašel nikoho ze svých spoluhráčů, balón srazil do vlastní sítě nešťastník Kongolo. Heerenveen ovšem v nastavení dějství prvního dokázal snížit, když zpoza vápna vyslal skrytý, ale přesný pokus Veerman.

Celek z Jižního Holandska se snažil ve druhém poločase především o udržení cenného výsledku, do útoku se tak nijak přehnaně nehnal, avšak kýženého úspěchu se ve finále nedočkal. V 78. minutě totiž zakončil úchvatně z pokutového území střídající Halilovič, který z kroku chytrým obloučkem vymetl soupeřovu šibenici.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele